Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
koja je ova vrsta kornjace??? |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pozdrav!
Prije nekih 4 godine sam u lokalnom pet-shopu kupila kornjacu a prodavacica (stovise vlasnice) nije imala pojma ista o kornjacama a kamoli koja je to vrsta... evo 4 godine kasnije i jos uvjek to nisam uspjela saznati... ako itko znam pliz neka pomoge, jer zadnje kad sam trazila najvise mi je licila na jednu koja uopce nije ni vodena kornjaca... http://web.studenti.math.pmf.unizg.hr/~ivonam/slike/mkor1.jpg http://web.studenti.math.pmf.unizg.hr/~ivonam/slike/mkor5.jpg
Pisano: 04.05.2012
|
|||
|
Re: koja je ova vrsta kornjace??? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To ti je Mississippi map turtle.
Kod mene uvijek ima mjesta za jos jednu takvu... ;)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
je, stvarno... puno hvala, to me vec jako dugo zanimalo...
je li treba ona nes posebno ili vrijede sva pravila kao i za zutouhe?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! To je kornjaca iz roda Graptemys (Map turtles), međutim ne mora nuzno biti Missisippi Map (Graptemys pseudogeographica kohnii), na temelju izgleda oka mogla bi biti i Ouchita Map (Graptemys ouachitensis ouachitensis). One su se također prije par godina uvozile kod nas. Razlikuju se po sarama na glavi, ovo su karakteristicne sare za G.p.kohnii (primijeti kako se sare zavijaju oko ociju): Ovo su karakteristicne sare za G.o.ouachitensis (primijeti velike tocke koje ima iznad i ispod kraja usta): Kako su danas pojedine vrste unutar roda Graptemys postale strogo zasticene SAD je zabranio izvoz svih kornjaca tog roda upravo iz razloga sto vecina ljudi (i carinika) nije u stanju raspoznati zasticenu vrstu od uobicajene koja se masovno uzgaja na farmama. Iako obje vrste koje sam naveo nisu zasticene danas ih vise ne mozes tako lako naci u pet shopu jer vise nema masovnog izvoza za Europu. Citiraj:
Briga za ove kornjace je jako slicna kao i za crvenouhe/zutouhe, međutim ima par razlika. Nesto su osjetljivije i sklonije bolestima oklopa pa zahtijevaju bolju kvalitetu vode. Također preferiraju vise temperature za suncanje, tako da im najtoplije mjesto na kopnu treba dostizati i do 40 stupnjeva. Jos jedna karakteristika je da jedu veci postotak mesne hrane od biljne hrane u odnosu na crvenouhe/zutouhe. Na temelju ruke u pozadini kornjaca mi djeluje nekako malo za 4-5 godina strosti. Koliko joj je oklop dugacak? Opisi malo uvjete u kojima ju drzis (smjestaj, oprema, prehrana...).
Pisano: 05.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Lijepa kornjaca :)
Pisano: 11.05.2012
|
|||
JednOstavno ih voliMm, " volLiM korNjacE "
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ok, znaci zvijer je ipak narasla :) Nazalost nas je malo u urednistvu pa koji put nesto slucajno propustimo, slobodno nam obratite paznju na propusten odgovor. Imaj na umu da je zutouha (Trachemys scripta scripta) kao odrasla vecinom biljojedna kornjaca (cak 80-90%) tako da obrati pozornost na to, jer od previse mesne prehrane moze doci do omascenja jetre i zatajenja bubrega u kasnijoj zivotnoj dobi.
Pisano: 12.05.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.