Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: inteligencija kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sorry sto nisam ranije odgovorio, u guzvi sam pa sam odgovarao samo na hitne stvari.
Kornjace nisu inteligentne do mjere kako vecina ljudi misli. Nesto su inteligentnije od zmija, ali njihova inteligencija se ne moze mjeriti sa onom od psa ili macke. Gotovo svaku zivotinju mozes nauciti na rutinu, pogotovo u vezi hrane, konkretno savjetujem ti da pogledas ovaj clanak o zmijama: LINK Kornjaca te ne moze prepoznati kao osobu, vec moze prepoznati tvoje pokrete, mozda cak i korake, od kuda potjece hrana itd...uglavnom radi se o rutini. Kada bi neka druga osoba izvela jedno te isti postupak kornjaca ne bi prijetila razliku. Kornjaca ce npr. zicati hranu i od nekog tko dolazi u posjet kod tebe, ali ako se npr. veci broj ljudi skupi oko akvarija nego inace lako je moguce da ce se kornjaca prepasti i zavuci u kut. Ja imam 2 takve kornjace koje ne vole vise od dvoje ljudi istovremeno u sobi, svejedno im je tko je to. A sto se tice snalazenja u prostoru, orijentacije itd. Citao sam da ako stavis vodenu i kopnenu kornjacu na stol i pustis ih veca je vjerovatnost da ce vodena pasti sa stola zato jer nema osjecaj za visinu i ne interpretira to kao nesto opasno za razliku od kopnene.
Pisano: 22.10.2010
|
|||
|
Re: inteligencija kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hvala na odgovoru. Sada kada razmislim, stvarno je sve to rutina :)
I nema zasta da mi se izvinjavas :)
Pisano: 22.10.2010
Editirano od Toni90ns on 23.10.2010 00:07:58
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.