Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Vodene kornjače preko ljeta |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja bih ti se ponudila ali i svoje na jedvite jade utrpam mami u lavoru i slušam svakodnevno prigovaranje..
;) malo je stresno furati ih na put,,,,zar nemaš nekoga od rodbine da robija s njima?
Pisano: 29.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosli na forum!
Nema nikakve veze sto su kornjace razlicite vrste (odnosno podvrste). Ako je ikako moguce trebali bi izbjeci putovanje sa kornjacama jer je za to njih jako stresno i postoji opasnost od pregrijavanja ako putujete automobilom bez klime. Drugi problem moze biti smjestaj zivotinja na moru. U idealnom slucaju bi kornjace trebale ostati u svoj smjestaju pa da ih netko dolazi hraniti i cistiti. Prijatelji hobisti si cesto međusobno cuvaju ljubimce preko ljeta, ali za to treba dosta povjerenja. Cesto se zna dogoditi da ljudi nekome ostave zivotinje na cuvanju pa ih nikada ne podignu... Potrazite malo po oglasima, ima ljudi koji cuvaju kucne ljubimce uz novcanu naknadu, a ima i nesto skupljih hotela za kucne ljubimce.
Pisano: 29.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Mi idemo u našu kuću. Imamo dvorište i klimu u autu. Moje dijete je ludo za tim kornjačama. Nadala sam se da postoji netko specijaliziran za čuvanje ta tri tjedna. Znamo da u zoo-shopovima čuvaju kornjače, ali kad je sin vidio u kakvim je to uvjetima, rekao je da ne dolazi u obzir.
Ako ih budemo vozili sa sobom, bit će u dubokoj plastičnoj kutiji. Trebamo li im staviti vodu za vrijeme puta?
Pisano: 30.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
voda im nije potrebna ako idete na 3-4 h (jesam li u pravu?),
ali moraš paziti da ne budu na suncu i opet , s 2. strane da po njima ne puše klima ili propuh jer se mogu razboljeti
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Putovat ćemo minimalno 10 sati u idealnom slučaju. Autom oko 6-7 sati i još brodom 3 sata. A vjerojatno i duže ako moramo čekati brod. A ako ne stanemo na brod, još +6 sati minimalno, ali na taj scenarij ne računam.
Može li se tako sigurno prevesti kornjače?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjace od uzgajivaca do pet shopa pređu puno duzi put tako da je uz dovoljno paznje moguce. U svakom slucaju kornjace transportirati na suhom jer u vodi ce se "tumbati" kako se auto mice. Oko 10 sati na suhom nije problem ako su temperatue normalne. Samo ja vazno da pazite na temperature i propuh.
Pisano: 08.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.