Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kojeg su spola? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjace su za sada jos relativno male da bi sa potpunom sigurnoscu mogli odrediti spol. Mogli bi samo nagađati tako da mislim da bi bilo bolje da jos pricekas da ih sada bez potrebe ne gnjavis sa slikanjem.
Pisano: 01.06.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pozdrav.
Ja sam Sanja i nova sam na forumu,ali isto imam kornjaču koja se u zadnje vrijeme čudno ponaša i jako brzo raste. Ne znam kojeg je spola a zanima me jer bi htjela nabaviti još jednu suprotnog spola. Spada u kineske kornjače mekog oklopa i kod mene je već 6 godina.Kupili smo dvije u isto vrijeme,ali je ova napadala onu drugu dok na kraju ona nije uginula. Na oklopu ima crne točkice ako to pomaže u određivanju spola. Unaprijed hvala.
Pisano: 07.07.2009
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Draga Sanja ... dobro dosla.
Ajd ti meni sada prvo reci koliko imas godina, da znam kome se obracam. Drugo, reci ti meni, dali ocekujes da ja, ili netko drugi, mozemo odrediti po tome sto si napisala o kojem spolu se radi ? Jedino sto ti mogu reci je: ako nije musko, onda je zensko. Trece, sama pises da si imala vec jednu, te da ju je ova napadala pa da je jedna uginula. I sada OPET hoces jednu. Cemu to ? Da uzgajas ? Mekooklopne kornjace nije bas lako razmnoziti. Trebaju se drzati razdvojeno. Trebaju velike smjestaje. Po tom sto si navela da ima crne tockice, ja sada nevjerujem da je to uopste kineska. (Prije bi rekao da je neka od Apalone spinifera, ako stvarno ima crne tockice). Daj sliku te kornjace, sliku oklopa, sliku repa. Pa cu ti reci spol i vrstu.
Pisano: 07.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Godina imam 31 čisto da se zna, da se ne zezam,stvarno me zanima kojeg je spola, a drugu bih nabavila da ova ili ovaj nije više sam-a. Ne znači da će je napadati.U svakom slučaju slike ću staviti čim uslikam.
Upravo sam pregladala slike u galeriji i pronašla par njih koje su iste - pelodiscus sinensis. Istina je da grize kad se uhvati prstima s bočne strane i boli. Moja se stalno podiže i propinje kao da hoće da izađe iz posude što je već prije radila dok je bila u plićoj posudi.
Pisano: 08.07.2009
Editirano od sanja012 on 08.07.2009 14:53:49
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
evo ih.Jedva morala sam u rukavicama.Sva se isprepadala i ja i ona.
Dodaj datoteku: DSC00071.JPG (51.67 KB) DSC00072.JPG (58.77 KB) DSC00062.JPG (70.56 KB) DSC00059.JPG (49.97 KB) DSC00058.JPG (61.52 KB)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Tocno je, radi se o kineskoj mekooklopnoj kornjaci.
Spol se nemoze odrediti, kornjaca je premala. Nemogce je da je 6 godina i toliko mala ostala. Pelodiscus sinensis su najagesivnije mekooklopne kornjace. Netrazi i nekupuj drugu ako nemozes imati dodatni smjestaj. Te kornjace je nemoguce drzati zajedno. Moze se, do nekih 6-7 cm duzine oklopa, poslje toga se sve napada sto ima "mekooklopan" oblik. Te se kornjace moiraju drzati same, u smjestaju sa püjeskom da se moze zakopati unutra. Sto se tice samoce, tu se nebrini, nije ona sama. Tocnije receno, ona voli da je sama. Druge kornjace svoje vrste glöeda kao konkurenciju i dolazi do toga da jedna mora dati svoj zivot ;) Pogledaj malo u galeriji, nacices slika mojih mekooklopnih kornjaca. Na par slika imas i pravilan zahvat, tako da te nemoze ujesti. Inace moras biti svjesna da te kornjace dosta narastu i zahtjevaju velik smjestaj.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na savjetu.
Inače ima pijesak u posudi i zakopava se.Veći dio jeseni i cijelu zimu je mirovala,rijetko izlazila samo da bi jela,ali u zadnje vrijeme je jako aktivna. Već sam gledala,kod nas(u Mostaru) ih nema kupiti,samo su jednom bile tad kad smo ih mi uzeli i više ne ,i čak nisu bile ni skupe(10km tj 40 kn). Al smo se za ovu vezali svi nenormalno,smiješna je kad izvuče glavu vrat joj je jako dug. Još jednom HVALA!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nema ni u Sarajevu ovih mekooklopnih kornjaca,a da ima bile bi jako skupe
|