Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: crvenouha iznjela jaja |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Vec sam ti se javio na susjednom forumu, velike su sanse da su embriji pougibali, no nikad ne znas. Ako zelis mozes jaje staviti ispred jakog izvora svjetlosti i vidjeti da li su se unutra pocele razvijati zilice - to bi mogao biti znak zivota. Naravno pazi da prenosis jaje okomito kako sam vec upozorio. Ako grijac nije dovoljno jak mozes mu "pomoci" reflektoricom ili obicnom zaruljom iznad inkubatora.
Pisano: 03.09.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ej
da...trazim odgovore na sve strane,bash bi htjela da mi ovo uspije. temperaturu sam uspjela navuci na 29 stupnjeva pomocu jos jednog jaceg grijaca. aliiiii ..jedno jaje se udubilo..tj.uleknulo sa gornje strane. nisam sigurna jel to to,ali mi se jedno prevrnulo tokom prijenosa ?? i jos jedno pitanje: zar jaja ne bi trebala biti u mraku?
Pisano: 04.09.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne vjerujem da ces na stranicama ovog prostora naci bolji savjet, jedino da pitas na stranim. Ali ocekuj da ce dosta ljudi biti protiv razmnozavanja ove vrste.
Vjerujem da si slozila sve kako spada, sad ti jedino preostaje cekati. Jaja ne moraju nuzno biti u mraku.
Pisano: 05.09.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
kori puno ti hvala na pomoci ali mislim da nista od jaja...sva su se udubila...ne znam koji je razlog tome i dal sam mozda ja pogrijesila negdje ili su predugo vani...a na kraju krajeva mozda nisu niti oplodjena (iako u to sumnjam).
cudno mi je i to sto ih je iznjela tako kasno, krajem 8.mjeseca...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nemoj se previse uzrujavati, ucinila si sto si mogla. Vjerujem da ih je pre niska temperatura vani ubila. Ako imas muzjaka mozes biti poprilicno sigurna da su bila oplođena, ako ne ove godine, mozda proslih godina. Zenke imaju mogucnost pohrane sperme tako da se u jednom leglu mogu naci geni vise muzjaka.
Vjerovatno ces imati sansu dogodine, makar ako imas prostora za jos kornjaca bilo bi bolje da udomis odbacene ljubimce nego da razmozavas vrstu koja se i dalje masovno razmnozava na farmama kornjaca i radi stetu sirom svijeta. Na kolikoj temperaturi hiberniraju kornjace?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ne znam kolika je tocno tempratura,u garazi su preko zime i nije nikad ispod nule (kraj garaze je kotlovnica koja je topla pa drzi temp.iznad nule)
uglavnom su razdvojene u plasticnim posudama (100l). stavim im vode i kopno (koje ih u tom periodu uopce ne zanima), tako da spavaju u vodi.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Daj mi molim vas recite na kojoj vam temperaturi hiberniraju kornjače zimi jer ja nisam toliko iskusan s njima iako ih imam već, otprilike 7 godina. Imaju dovoljno veliko vrtno jezerce(500l). Ovo im je prva godina tamo, stoga neznam što da radim s njima tokom zime..molim vas POMOZITE!
Pisano: 11.10.2010
|
|||
Ja sam kralj!
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.