NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 5 »

Svetli oklop?
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Naime, imam crvenuhu kornjacicu vec mesec dana, pisao sam, ima sve uslove za sada dobre (uva-b lampu, filter, kopno, aq od oko 50L) ali sam izvalio da joj oklop postaje sve svetliji i svetliji, kad je stigla bio je tamno zelen, a sad je svetlo zelen, vuce na zuckastu boju, a one linije izmedju plocica su braonkaste boje... Jel to normalno? Izvijavam se ako postavljam suvisna pitanja! P.S.Ona se ponasa sasvim normalno, ujutru kad se upali svetlo malo je lenja, posle je sve ok, oklop je tvrd... Help!

Pisano: 27.08.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Svetli oklop?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
svjetliji oklop je posljedica rasta kornjace i moja kornjaca je bila prekrasne zelene boje kad sam je kupio a sad je skroz izbljedila i vuce na zuckastu boju oklop .ne brini se nije nista opasno oklop se mijenja i kornjaca raste.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Moguce da je kornjaca posvjetlila zbog brzog rasta. Ako vidis samo pojedine dijelove da su svjetlo smeđe-bakrenaste boje radi se o zraku ispod plocica (ljustenje).

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pedjos83
Naime, imam crvenuhu kornjacicu vec mesec dana, pisao sam, ima sve uslove za sada dobre (uva-b lampu, filter, kopno, aq od oko 50L) ali sam izvalio da joj oklop postaje sve svetliji i svetliji, kad je stigla bio je tamno zelen, a sad je svetlo zelen, vuce na zuckastu boju, a one linije izmedju plocica su braonkaste boje... Jel to normalno? Izvijavam se ako postavljam suvisna pitanja! P.S.Ona se ponasa sasvim normalno, ujutru kad se upali svetlo malo je lenja, posle je sve ok, oklop je tvrd... Help!

Ne, ljusti se samo po vratu, tek je poceo, a oklop je svuda izjednaceno osvetleo, jedino je malo svetliji na vrhu, evo slikica par, tesko sam ga uhvatio da se slika (doduse to je pre nego sto je poceo da se ljusti, juce), cim priblizim mobilni pobegne

Dodaj datoteku:

jpg  26082009(002).jpg (117.63 KB)
974_4a97de26ede0d.jpg 1280X960 px

jpg  26082009(003).jpg (238.25 KB)
974_4a97de5c6175e.jpg 1280X960 px

Pisano: 28.08.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
tesko se vidi jer su slike mutne dosta a to pri vrhu i moja kornjaca ima samo je broncano zute boje.raste nema brige.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: trachemys
tesko se vidi jer su slike mutne dosta a to pri vrhu i moja kornjaca ima samo je broncano zute boje.raste nema brige.

Ma stvarno ga je tesko upecati, a i losa mi je kamera na mobilnom... Oki znaci sve ovo je normalno hvala vam svima po ko zna koji put

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Evo kako sada izgleda oklop, jel se cini ovo ok?

Dodaj datoteku:

jpg  Picture 006.jpg (884.24 KB)
974_4ab607b172182.jpg 1400X1050 px

jpg  Picture 007.jpg (893.27 KB)
974_4ab607f17fcc8.jpg 1350X1013 px

jpg  Picture 008.jpg (858.70 KB)
974_4ab6082288990.jpg 1350X1013 px

Pisano: 20.09.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ovo cesto mozes vidjeti u pet shopu zbog nedostatka pravilne rasvjete, grijanja i prehrane.
Da li uz UVA-UVB rasvjetu imas i lampu za grijanje? Kolika je temperatura kopna? Sa cime sve i koliko cesto hranis kornjacu?

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Ovo cesto mozes vidjeti u pet shopu zbog nedostatka pravilne rasvjete, grijanja i prehrane.
Da li uz UVA-UVB rasvjetu imas i lampu za grijanje? Kolika je temperatura kopna? Sa cime sve i koliko cesto hranis kornjacu?

Imam uva/b... jer mora lampa ili moze grejac za aq? Hranim ujutru granulicama, jbl rugil ili tera min, a predvece junetinom/piletinom ili ribom...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Grijac grije vodu u akvariju, a lampa grije kopno.
Najtoplije mjesto na kopnu mora biti oko 35 stupnjeva! Tu temperaturu ne mozes postici UVA-UVB neonkom, moras imati dodatnu lampu za grijanje. To je vazno za probavljanje hrane, a isto tako ako na kopnu nije dovoljno toplo kornjaca nece izlaziti i izlagati se potrebnom UVA-UVB zracenju dovoljno dugo. Toplina i UVB zracenje pomazu pri odrzavanju kornjacinog oklopa.
Također, Ako je zrak u akvariju hladniji od vode kornjaca ce dobiti respiratornu infekciju koja moze zavrsiti sa upalom pluca.

Dakle, uz UVA-UVB neonku lampa za grijanje je obavezna! To moze biti obicna reflektorica ili halogenka.

Kada ju instaliras kornjaca ce puno vise vremena provoditi na kopnu suncajuci se i situacija sa oklopom bi se trebala popraviti.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum