Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Svetli oklop? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
svjetliji oklop je posljedica rasta kornjace i moja kornjaca je bila prekrasne zelene boje kad sam je kupio a sad je skroz izbljedila i vuce na zuckastu boju oklop .ne brini se nije nista opasno oklop se mijenja i kornjaca raste.
Pisano: 27.08.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moguce da je kornjaca posvjetlila zbog brzog rasta. Ako vidis samo pojedine dijelove da su svjetlo smeđe-bakrenaste boje radi se o zraku ispod plocica (ljustenje).
Pisano: 27.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Ne, ljusti se samo po vratu, tek je poceo, a oklop je svuda izjednaceno osvetleo, jedino je malo svetliji na vrhu, evo slikica par, tesko sam ga uhvatio da se slika (doduse to je pre nego sto je poceo da se ljusti, juce), cim priblizim mobilni pobegne
Pisano: 28.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
tesko se vidi jer su slike mutne dosta a to pri vrhu i moja kornjaca ima samo je broncano zute boje.raste nema brige.
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Ma stvarno ga je tesko upecati, a i losa mi je kamera na mobilnom... Oki znaci sve ovo je normalno hvala vam svima po ko zna koji put
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Evo kako sada izgleda oklop, jel se cini ovo ok?
Pisano: 20.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovo cesto mozes vidjeti u pet shopu zbog nedostatka pravilne rasvjete, grijanja i prehrane.
Da li uz UVA-UVB rasvjetu imas i lampu za grijanje? Kolika je temperatura kopna? Sa cime sve i koliko cesto hranis kornjacu?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Imam uva/b... jer mora lampa ili moze grejac za aq? Hranim ujutru granulicama, jbl rugil ili tera min, a predvece junetinom/piletinom ili ribom...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Grijac grije vodu u akvariju, a lampa grije kopno.
Najtoplije mjesto na kopnu mora biti oko 35 stupnjeva! Tu temperaturu ne mozes postici UVA-UVB neonkom, moras imati dodatnu lampu za grijanje. To je vazno za probavljanje hrane, a isto tako ako na kopnu nije dovoljno toplo kornjaca nece izlaziti i izlagati se potrebnom UVA-UVB zracenju dovoljno dugo. Toplina i UVB zracenje pomazu pri odrzavanju kornjacinog oklopa. Također, Ako je zrak u akvariju hladniji od vode kornjaca ce dobiti respiratornu infekciju koja moze zavrsiti sa upalom pluca. Dakle, uz UVA-UVB neonku lampa za grijanje je obavezna! To moze biti obicna reflektorica ili halogenka. Kada ju instaliras kornjaca ce puno vise vremena provoditi na kopnu suncajuci se i situacija sa oklopom bi se trebala popraviti.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.