NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT
  
   Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
8 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 8

više...
O kornjacama


Aktualno u forumu

Forum Index


Naslovna foruma » All Posts (occhiblu)

DnoDnoZutouha kornjaca i Malawi ribice
#1
Početni član
Početni član


Lijepi pozdrav. Vec neko vrijeme imam akvarij od 250 litara, u kojem imam Ciklide naziva Malawi. Mogu kazati da imam poprilicnog iskustva sa njima, od drzanja i odrzavanja, do uspjesnog mrijesta itd.

Nedavno sam na poklon dobio malu zutouhu kornjacu, koja je trenutno smjestena u zasebnom malom akvariju, sa suhim dijelom i vodom, koja se mijenja svakih nekoliko dana, te je svakodnevno izravno izlozen suncu. Nadam se da su na ovaj nacin minimalni uvjeti kornjace zadovoljeni.

Pretrazujuci internet, a u zelji da kornjaci pruzim sto bolje zivotne uvjete, na moje iznenađenje, naišao sam na brojne primjere suživota vodene kornjace i Ciklida iz jezera Malawi. S obzirom na veliki akvarij, iskustvo i uvjete koje imam u njemu, ta ideja mi se ucinila izvanrednom, a ujedno i zanimljivom za mene.

No, unatoc brojnim pretragama interneta, jos uvijek u HR nisam uspio dobiti kvalitetan savjet za ovo moje pitanje, kao ni primjer nekoga tko takvu stvar konkretno ima u praksi.

Da rezimiram i ne duzim, moja ideja je staviti kornjačicu u akvarij od 250 litara, koji je grijan na cca 25 stupnjeva tokom cijele godine. Filtracija akvarija postoji i to je, po mom misljenju relativno dobra. Ne radi se o kupovnom filteru, vec o DIY filteru sa staklenim pregradama i vecom kolicinom filter materijala, za koji smatram da bi bio dovoljan. Na vrhu filtera bih napravio suhi dio, koji bi bio gotovo neogranicene povrsine, sa napomenom da njegova visina ne bi bila izrazito velika (cca 10 cm).

Molim vasa misljenja o ideji opcenito, sa posebnim osvrtom na visinu suhog dijela, koja po mom misljenju mozda ne bi bila idealna. OSim toga, ukoliko naiđem na pozitivna misljenja sa vase strane, molim i konkretne savjete vezane za rasvjetu i UV spektar koji je neophodan za kvalitetan zivot kornjace.

Mozda kao napomena, za one koji ne znaju previse o Malawi ribama, radi se o izrazito brzoj i agresivon vrsti, koja se skriva u rupama u kamenu, tako da mislim da necu imati prevelik problem sa potencijalnim napadima od strane kornjace prema ribama.

Lp,
Ivan

Pisano: 28.08.2016
Vrh


Ivan iz Splita
#2
Početni član
Početni član


Pozdravljam sve clanove.
Moje ime je Ivan, iz Splita sam.
Duze vremena imam ribice (Malawce), a sada imam ideju o zajednickom tanku malawaca i kornjace.

Vise o tome u zasebnoj temi.
Lp,
Ivan

Pisano: 28.08.2016
VrhVrhVrh


NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum