Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Koliko hrane?! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
prije nego bilo kakav odgovor dam, molim te reci mi o kojoj se vrsti radi.
Pisano: 11.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
oprosti sto nisam rekla, crvenouha kornjaca
Pisano: 12.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Predpostavljam da ti je kornjaca jos skroz mlada (beba).
Hrani je slobodno dva puta dnevno. Ne previse, nego samo toliko, koliko u roku od par minuta pojede. Ali je hrani mesantom hranom. Glistama, zivim larvama koje se mogu kupiti u Pet shopovima za akvaristiku. Pogotovu slatkovdnom ribom, (kupis jednu malu pa je zaledis i uzimas koliko ti kad treba). Ako je hranis raznoliko mozes je hraniti i sa kupovnom hranom. 2 puta dnevno je dovoljno. Kasnije kada kornjaca poraste, smanjis na jedan obrok dnevno, i opet poslje na svaki drugi dan.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala ti puno! :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nema na cemu.
Ako imas jos pitanja, slobodno izvoli.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne smijes davati kupus. Evo jos nekoliko stvari koje ne smijes davati jer stete kornjaci: spinat, cikla, brokula, blitva kelj...
Pisano: 13.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Uopste mlade crvenouhe jedu jako rijtko i u malim kolicinama zelenilo.
Tak da ce uvjek radije izabrati glistu, i slicno, nego bilo sto od zelenila. Ovaj vikend sam zavrsio clanak o morskim, a sljedeci cu o prehrani.
Pisano: 13.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
meni je bas teta u pet shopu gdje sam ju kupila rekla da joj dam i kupusa, mrkve, zelane salate, maslacka...i ona to jede...ja joj iskidam i ona vija litice malene po akvariju, cak se i igra s njima, ali i pojede...dakle, da izignoriram te savjete?
kod nas, naime, ja sam iz Vukovara, mali grad, pa nismo dobro opremljeni, nema za kupiti zivih larvi...obicne gliste koje nadjem vani da joj dam? jos mi je teta rekla da joj mogu dati muhe...nije li kornjaca premala za to? mada je prozdrljiva i cim vidi moju ruku, odmah skace gore... da, jos jedno pitanje, svinjece meso ne smijem, to znam...i nista masno...mogu samo malo bijelog mesa pileceg ili dzigerice, jel tako?
Pisano: 14.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nemoj se oslanjati na savjete iz pet shopa, osoblje nazalost u vecini slucajeva nema pojma o pravilnom drzanju zivotinja koje prodaju. Mozes od povrca davati mrkvu, lisce maslacka (radic), rimsku salatu, zelenu salatu. Najbolje bi bilo da joj dajes vodeno bilje ako ga mozes nabaviti, to bi bilo najprirodnije. Osnovna hrana je meso/riba i ziva hrana. Mozes davati gliste ali moras paziti da ta zemlja nije zatrovana nekim gnojivima ili sl. Muhe i ostale insekte koji imaju bodlje bolje nemoj davati. Mozes davati pilece bijelo meso, srce, jetru...
Pisano: 14.07.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.