Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: pomoc oko vrste,spola kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
to ti čančara inače je zakonom zaštićena u hrvatskoj i kazne za uznemiravanje ili otuđivanje su 4 000 kn! da pogodio si muška ima veći rep a ženska manji! a odakle si moram te pitati? i odakle su kornjače?
Pisano: 04.08.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ja sam iz Mostara.... posto ih imam 10-ak kad bi ih prodavao kolika bi im cijena bila ?? :D
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
kornjače mi je pas nasao u travi ... :D
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ispričavam se što ovako upadam ali pomoć, hitno.
Jučer sam našao kornjaču na cesti u centru Zagreba. Vratio bih je u prirodu ali ne znam dali je kopnena ili močvarna itd… Dali mi netko može pomoći?? Pozdrav svima Boris
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Citiraj:
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Citiraj:
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na javljanju, problem je riješen!
Jučer navečer pronašli smo kornjaču u centru grada. Uzeli smo je u stan i cijelu noć „hodala“ je po stanu. Dali smo joj posudicu sa vodom i hranu no ništa nije kušala. Danas cijeli dan kretala se je po stanu i udarala sa oklopom u zid. Prema slikama sa interneta nismo sa sigurnošću mogli vidjeti dali je barska ili šumska, mogla je biti i tropska koju je netko prije godišnjeg pustio u vrt. Kako je dan prije weekenda nismo pronašli nikoga u zoo-u i udrugama tko bi mogao identificirati. Nakraju smo otišli u veterinarsku ambulantu. Rekli su nam da je crvenouha barska kornjača i dali nam broj osobe koja ju može zbrinuti ali tek u ponedjeljak. Kako je kornjača bila potpuno „neurotična“ zaključili smo da je već dugo izvan vode i da je možda bolje naći neku baru prije ponedjeljka. U našoj kadi joj se nije svidjelo i stalnoi je pokušaval izići van. Našli smo jezerce u blizini Zagreba i već kada smo došli u blizini kornjača se uznemirila. Stavili smo je na zemlju blizu vode da vidimo hoće li sama htjeti otići u vodu. No kornjača je u sekundi „skočila“ u jezero i zaronila. Izronila je još nekoliko puta na kratko i otplivala. U jezeru smo vidjeli još nekoliko kornjača pa je očito da već žive tamo. Koliko sam vidio na netu ovo nije autohtona vrsta, no smatram da joj je bolje nego da sam je pokušao udomiti. Pozdrav B
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
a mozete li reci koja je ovo vrsta čančare ?? :D ..a bez papira ( jer mi jedan covjek zeli kupiti 2 muzijaka ....
Pisano: 05.08.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
turtle,kada jos za sada imam rezervirano,kada bude slobodnih zenki javim ti ;)
Pisano: 05.08.2011
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.