NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
21 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 21

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Eksterni Filter-pojasnjenja
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kori po pedeseti put hvala puno!

Toni da li bih mozda mogao da te zamolim da postavis neku sliku ili eventualno malo recima da mi objasnis kako izgleda tvoj filter,koje su dimenzije njega i aq i sta koristis od filter medija?

Hvala ti unapred.

Pisano: 11.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Na slike ćeš morati malo da pričekaš, ali ti mogu objasniti.

Ima samo dve komore, jedna je sa filter masom(od filter mase koristim mrežu, istu onu što ljudi stavljaju na vrata da ne bi insekti ulazili u kuću, samo što sam je umotao u valjak i tako da kažem nagurao u filter. Zatim sundjer, najobičniji, s tim da je dosta gust, bio lopte i aktivni ugalj. I zamalo da zaboravim stavim i običnu vatu na samom vrhu kako bih je mogao lako menjati, a držim je kako ne bih morao da čistim ceo filter već samo nju promenim, jer se ona i najviše isprlja jer odmah na početku ništa ne prolazi kroz nju sem vode) u drugoj je pumpa koja vraća vodu nazad. I to je to jednostavno. jedino što bih možda promenio na ovom je to što nema dole u prvoj pregradi nešto što će odvojiti filter masu od poda pa sam ja dole stavio bio lopte koje su povećale protok izmedju dve komore.

Dimenzije akvarijuma su 80dx54šx48v, filter je 30dx10šx35v i trenutno akvarijum nije napunjen vodom jer sam imao problema sa kopnom od bambusa pa sam morao da ga ispraznim kako bih napravi kopno od stakla. To treba sve da se osuši za par dana pa ću taman sve slikati u radu.

E još nešto kod mene ne bude isti nivo vode u obe komore u ovoj iz koje se ispumpava voda bude nešto niži od ove druge komore. Kada sam malo smanjio protok to se ujednačilo, ali sam ga opet vratio i ostavio tako. Naravno obeležio sam dokle je napunjena ta druga komora da bih video da li će se još spustiti nakon nekog vremena i malo se spustio nivo i više nije išao dole. Valjda je prejaka pumpa a mali prolaz izmedju dve komore pa dok se ne poveća pritisak u ovoj drugoj komori se spusti voda kada se poveća dovoljno stane opadati. Moj neki zaključak, ali upravo zbog toga bih napravio tamo u prvoj komori pregrade koje bi odvajale masu.

Nadam se da nisam bio prefiše konfuzan, spetljam se kada pišem preko foruma duge postove :)ako nije nešto jasno pitaj.

Pisano: 11.02.2011

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ok, hvala puno na objasnjenju, jasan si bio.

Ja samo da zavrsim 3d pozadinu i bacam se na izradu filtera, prikupio sam neophodne informacije. Ukoliko mi u toku rada nesto bude nejasno pitacu ovde.

Slike izrade cu postaviti kada sve zavrsim i isprobam kako funkcionise.

Hvala puno na pomoci, vremenu, savetima.

Pozdrav!

Pisano: 14.02.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum