Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Živa hrana u prehrani |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mlade kornjace do godine dana starosti se moze hraniti svaki dan, do dva puta dnevno. Npr. ujutro meso, ribu ili zivu hranu, a navecer neke kvalitetnije graule.
Kada kornjace navrse godinu dana postepeno trreba smanjiti hranu na jedan obrok svaki drugi ili treci dan. Znaci dajes im meso, ribu, zivu hranu ili granule svaka 2-3 dana. Biljnu hranu im mozes nuditi bilo kada između obroka.
Pisano: 17.02.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala
Pisano: 10.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Moje kornjače u svojoj prehrani sadržavaju živu hranu,jedu crve fobose. I ja mislim da kornjače trebaju sadržavati živu hranu u prehrani,pogotovo crve fobose jer su puni proteina.
Pisano: 24.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa od svih zivih hrana crvi fobasi se bas ne ubrajaju među one koji sadrze velike kolicine proteina, mozda imaju 15-20% proteina. Oni jesu dobri kao povremena ziva hrana koja povecava raznolikost prehrane, ali kao i sa svim ostalim ne treba pretjerivati.
Pisano: 24.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
svojim kornjacama moras davat i kalcij .. da bi im oklop bio cvrsci ... mozes im davati sipinu kost ... moje to vole
Pisano: 11.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Taj decko iz NSexotic gaji svakakve vrste insekata jer drzi razne vrste gustera, tarantula itd koje se njima hrane... Ja ga licno poznajem i super je lik. Ja drzim sumsku kornjacu i od njega sam nabavio 90% opreme. Ne rzi vodene kornjace ali znam da ima insekte i to dosta njih. Ne bih da ostavljam njegov broj mobilnog nego ga ti kontaktiraj preko sajtova koje ti je Kori ostavio i odgovorice ti brzo sta i kako...
Pisano: 23.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nisam dugo bio na forumu, nisam imao baš vremena i kada sam dolazio samo sam preletao teme. Bio sam u NSexotic-u i kupio sam te fobase nisu skupi oko 25 komada za 1e. A videću da uzmem i nešto drugo, ovo je bila proba za mene, da li ću moći da mu ih dam :)
Pisano: 15.06.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Jeli mogu ja i kornjacam davati i one male ribice sta kupim u pet shopu?
Pisano: 09.07.2012
|
|||
JednOstavno ih voliMm, " volLiM korNjacE "
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ti imaš žutouhe, ako se ne varam i mislim da možeš. Ako si u mogućnosti uradi šta sam i ja u početku. Nabavi jedan ajvarijum manjih dimenzija(ne baš premali) i kupi gupije jednog mužjaka i 3 ženke(možeš i veći broj u zavisnosti od veličine tog drugog akvarijuma, ali bitno je da imaš više ženki) i ostavi ih da se namnože i odatle hrani kornjače. Jeftinije je nego stalno da ih kupuješ. A gupiji su ti dobri, jer se jako brzo razmnožavaju.
Samo što ja sada držim kornjaču i ribice zajedno i pratim otprilike koliko ih je i da li ih je kornjača poijela. Obično ih lovi uveče kada se ribice smire i obično hvata ove sitnije.
Pisano: 10.07.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.