Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: vanjski filter |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nagađam o kom filteru pričaš...mislim da ih je par bilo predstavljeno i ovde na forumu, potraži malo....rešenje je smanjiti protok pumpe-povećati presek dovodnih cevi....
Pisano: 27.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
I ja sam odlucio napraviti vanjski filter izgleda mi vrlo jednostavno samo neznam koju pumpu da stavim ali cim napravim filter postaviti cu slike pozz
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Proguglajte "pregradni filter", ima o njemu na svim akvarističkim sajtovima...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
e bas ti hvala
vidjeo sam kak su drugi radili , ali ja nisam smjeo staviti uzu cjev na pumpu jer onda nebi mogla svom snagom raditi najverovatnije bi crkla ubrzo pa sam nasao vecu siru cjev za izjednacavanje nivo i sad je super vec je kasno pa nemogu sad ubacivati slike a i nisam sve zavrsio cim bude gotovo fotke ubacujem hvala svima na pomoci
|
|||
|
Re: vanjski filter - pregradni filter |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Postoji razlika između pregradnog filtera i spoljasnog filtera. Pregradni filter se nalazi unutar akvarija i jos je poznat kao box filter. Filter koji se nalazi izvan akvarija je spoljasni ili spoljni filter.
Sa spoljasnim filterom treba oprezno jer ako se usisna cijev zastopa i filter isprazni mogao bi napraviti poplavu! Iz tog razloga je vazno imati nekoliko redundantnih cijevi (2-3) u slucaju da se koja zastopa. A najsigurnije rjesenje je da u akvariju ima mjesta za onoliko vode koliko se nalazi u filteru, pa u slucaju zastopavanja imas prepunjen akvarij, ali ne i poplavu. Ovdje imas opis takvog filtera: LINK (treba duze vremena da se otvori)
Pisano: 28.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Slična tema na akvarijnetu LINK.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ma nema sanse da dode do poplave sve sam ja simulirao na kanti vode
, imam pumpicu koja vraca vodu nazad u akvarij ako pumpica crkne ili ako se cjev od pumpice zastopa ona prestaje vracati vodu nazad u akvarij , onda druga cjev koja uvlaci vodu samo izjednaci nivo vode u akvarijumu i u tom vanjskom filteru , znaci nivo vode se samo izjednaci ne moze preliti . A ako se zastopa cjev koja treba da izjednaci nivo vode onda ce pumpica izvuci svu vodu iz filtera i to je to nije mi akvarijum napunjen vodom do vrha ima nekih 10 CM visine a vode u filteru ima mozda 3 litra . danas sam obisao malo radnje , nabavio sam spuzvu , neku vatu ne znam kako se zove i nabavio sam "keramiku" , pa cu naci negde po kojem redoslijedu se to treba poredati a ubacit cu i sitne kamencice tu negde ... valjda bude filtriralo
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo fotke od mog filtera mozda izgleda lose al filtrira ,nisam nista ja izmisljao sve informacije sa neta i upute mi je dao covjek sto radi u pet shopu ( vidjeo sam njihov filter ).
Ja sam u prvi dio ubacio mrezicu na kojoj bi ostajali ti krupiniji djelovi zatim odma uz tu mrezicu ide pregrada od kamencica sitnijih pregrada debljine debljine oko 3 cm , zatim sloj ove vate ( neznam kako se zove ) onda spuzvicu koja nije bas gusta zatim sloj vate pa onda sloj keramike ( sluzi za neke pozitivne bakterije ) , pa opet sloj vate pa onda sloj Guste spuzve i na kraju preko toga sloj vate . ubacio sam dvje prelive cijevi jedna vuce vodu iz akvarija u filter a drugu sam namontirao na pumpicu i tako vracam vodu u akvarij mozda izgleda lose ali ovo je prvi puta da pravim ovaj filter i primjetio sam da zadrzaje prljavstinu bar onu vidljivu golim okom Dodaj datoteku: prelivne cijevi .jpg (399.25 KB) mrezica.jpg (485.75 KB) manji akvarij za vanjski filter.jpg (435.88 KB) keramika.jpg (452.37 KB) gusta spuzva.jpg (284.37 KB) evo gaa.jpg (470.46 KB)
Pisano: 29.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Obaveštavaj o učinku... i fotografiši ga u radu.
Pisano: 29.01.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.