Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Nadogradnja tvornickog Juwel, Wave, Woha, MP, Aquatlantis... akvarija u akvaterarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Realno gledano, kupiti originalni akvarij za drzanje riba i onda ga modificirati u akvaterarij se bas ne isplati. Puno jeftinija solucija je kupiti samo staklo (gotovi akvarij) i onda sam napraviti cijeli visoki poklopac.
U dijelu akvaterariji clanka o smjestaju pogledaj visoki/terarijski poklopac, to je ono sto ti treba: LINK, osim 3d modela ispod u clanku imas jos par pravih slika. Tu imas dodatnih slika takvih akvarija: LINK1, LINK2 Sto se tice pijeska to je sterilizirani pijesak za djecje pjescanike, kvarcni pijesak.
Pisano: 08.02.2011
|
|||
|
Re: Nadogradnja tvornickog Juwel, Wave, Woha, MP, Aquatlantis... akvarija u akvaterarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ventilacija nije nista drugo nego izbusiti dovoljno rupa na poklopcu za kako bi zrak mogao cirkulirati kroz njega.
Ono sto se najcesce primjenjuje u teraristici je tkz. dijagonalna ventilacija, i ako imas mogucnost najbolja varijanta za sloziti. Npr. na lijevoj bocnoj stranici poklopca probusis rupe pri dnu stranice, a na desnoj bocnoj stranici poklopca probusis rupe pri vrhu stranice. Ideja je da se zrak u poklopcu pod utjecajem lampi zagrijava, kako je topliji zrak laksi on se podize i izlazi na rupe pri vrhu desne stranice. U usto vrijeme na rupe lijeve stranice pri dnu ulazi hladniji novi zrak iz okoline. Kod ove varijante je vazno da s lijeve i desne strane poklopca imas slobodan prostor kako bi zrak mogao cirkulirati. Druga varijanta koju ja obicno koristim je smjestiti ventilaciju na vrh straznje stranice poklopca. Razlog tome je sto nemam bas puno prostora doma pa su mi akvariji i poklopci uvijek jedan do drugoga. U slucaju da je ventilacija na taj nacin izvedena otvori trebaju biti dosta veliki (sto si mogao vidjeti na AkTeru). Ideja zagrijavanja i strujanja zraka je opet ista, samo ovaj put vecina toplog zraka izađe na vrh poklopca kroz ventilacijske otvore, a nov zrak recimo ulazi kroz pukotinu kliznih stakla i rupe za instalaciju vanjskog vanjski filtera. Ventilacija je dobra (dostatna) kada se tijekom dana ne rose klizna stakla (ili unutrasnje stijenke poklopca).
Pisano: 21.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa inače sam razmišljao o tetarijskoj soluciji. Znači dijagonalno, sad me još zanima gornji otvor bi trebao biti iznad kopna?(radi spot lampe)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da, bolje da je strana s otvorima na gornoj strani iznad kopna, cisto zato da hladan zrak ne ulazi i prolazi direkt preko kornjace kad se sunca!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To me baš zanimalo.... Odmah sam povezao s mogućnosti upale uha...
Joj jesam dosadan... Sam pitanja idu.... E sad; tvoje iskreno mišljenje o zračnoj pumpici za vodu?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako te mjehurici u vodi vesele, zasto ne? Kornjaci definitivno nece smetati, samo treba paziti da ne proguta zracni kamen ili napravi neku slicnu glupost s malim dijelovima.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa nije baš da me vesele... ;)
Nego radi filtracije... Negdje sam pročitao da je poželjno imat zračnu pumpu baš radi filtracije.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada imas zracnu pumpu najvise kisika dospije u vodu kada ti mjehurici izbijaju na povrsinu, jako malo kisika se otopi u vodi kada prolaze kroz vodu. Tako da je jednako ucinkovito imati spray bar par cm ispod razine vode koji je blago usmjeren prema gore da se povrsina mreska.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
to je lijepo ali kako nisam hendimen imam plan za nadogradnju 250-litarskog akvarija, kako bih ga mogao napuniti do vrha, pleksijem pa me zanima tvoje mišljenje. našao sam na netu neki nacrt koji mi se sviđa i izrada bi me koštala 1000 kn.
Pisano: 11.01.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.