Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: zelena voda u akvariju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Imam članak od veterinara o detritus crvima, ali nije ni bitno.
Pisano: 25.07.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ok, ali kad kazes samo detrius misli se na taj organski otpad. Ti crvi koji se hrane tim otpadom su ocito dobili naziv po njemu.
Pisano: 26.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Tako je, dosad nisam pisao nastavak crvi na detritus i došlo onda do zabune. Nema veze glavno da je @anastasija0702 nešto naučila. ;)
Pisano: 27.07.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
imam jedno pitanje, u biti dva a za ovo jedno mislim da je glupo otvarati novu temu pa bi pitala tu - da li se može od kornjača crvenouhih dobiti koja bolest? mene kad ih idem hraniti ištrapaju i nekad me poštrapaju u oko a mislim da sam negdi pročitrala da su prenosnici neke bolesti sad neznam koje.
i smije li se ugljen staviti u poseban odjeljak, onaj što mi je na sredini filtera tako da na njega stavim samo vatu ili da ga stavim bez nje? pitam pošto mi se čini da je tu protok vode veći i da je taj odjeljak napravljen za ugljen pa bi mi možda bolje filtrirala se voda, ja sam ga stavila sa vatom iznad u taj odjeljak. dosad mi nije ništa iščistio koloraciju vode pa se pitam da li taj krupniji ugljen valja jer kad su mi bile dvi vrećice onog sitnog voda je bila ko u čaši a nisam ni imala tad zacikliran akvarij. mislim da sam možda i pogriješila što sam cijeli bila utrpala u jednu vrećicu oko 150 g pa sam sad podijelila u dvi.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
e i da pitam koliko treba u prosjeku ugljenu da djeluje?
i još jedno pitanje - smije li se staklo iznad vode kad se zamasti očistiti s rakijom? meni jedino s tim izađu mrlje od npr mesa kad im dam kuhano uvik mi bude neka masnoća po staklu onda odlijem vode nešto i taj dio očistim rakijom i onda nalijem vodu. je li to u redu?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Od svih zivotinja mozes pokupiti neku bolest, nazivaju se zoonoze. Kod kornjaca i gmazova su najpoznatije salmonela i toxoplazmoza. Zato poslije diranja kornjaca i predmeta vezanih uz njih treba dobro oprati ruke i onda nema problema.
Moguce je da taj ugljen nije iste kvalitete kao onaj od Hagena. Ugljen djeluje cim voda protjece kroz njega, za vidljive rezultate bi sva voda iz akvarija prebala proci kroz njega nekoliko puta. Tvoj filter je malo drugacije zamisljen tako da sva voda ne mora nuzno proci kroz ugljen svaki puta kada prolazi kroz filter. Pa bas ti ne bi preporucio da koristis rakiju. Dok alkohol ne ispari otopljen moze nastetiti bioloskoj filtraciji, a ostale komponente pica ce truliti u vodi i dodatno je onecistiti. Sigurnije je koristiti spuzvu i sredstvo za snizavanje ph vrijednosti. A zasto im dajes kuhano meso, kada je davati sirovo prirodnije?
Pisano: 28.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ma dajem im obično sirovo samo nekad kad zaboravim im dam lešo. dala sam im sinoć jednog puža, misteriozno je nestao hmmm
a bio je u komadu onaj mali spiralni pužić.
Pisano: 30.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.