NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
61 korisnika su online (5 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 61

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 ... 3 4 5 (6)

Re: zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: trachemys
Najčešće ostaju i neprimijećeni, ne budu u svakom akvariju, ali su nastanjeni u većini akvarija i to je normalno. Sve ih je više u vodi zbog organskog otpada i nečistog (neodržavanog) akvarija. Postoje sredstva koja sprječavaju razmnožavanje i život detritusa, jedno vrlo učinkovito je Ectopur (Sera).

Ne znam od kuda ti to, osobno ih u 10-ak godina bavljenja akvaristikom nikad nisam imao niti u jednom akvariju, a kako pratim forume vec godinama sa sigurnoscu mogu reci da to uopce nije cesta pojava u slatkovodnom akvariju.
Detritus nije nikakvo zivo bice, vec polu raspadnuti organski otpad na kojem zive mikroorganizmi i razgrađuju ga.

Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
ma nije da ja ne održavam akvarij, samo sam u zadnje vrijeme pod stiskom - diplomirala sam i tako da su kornjače bile na čekanju a i nisam htjela usisavati jer mi je kori savjetovao da ne čistim pretjerano, ja inače usisavam cijelo dno temeljito i filtere perem baš temeljito pa me bilo strah da sama ne uništavam te bakterije. je, znam ali evo neki dan nisam našla u pet shopu ni podlogu ni biomax nego samo pijesak u boji koji mi ne odgovara.
nisam uopće primjetila da je krunoboy u biti wendy.
hvala, već sam se bila prepala da sam sama kriva. da li onda da dodam još ugljena ili ne? voda je tako tako čista.
ja to gledam po pozadinskom posteru po kojem se jedino vidi da nije skroz čista voda. inače je bistra samo malo mutnija na zelenkasto.
da li je taj ugljen krupniji od marke hobby isti kao i onaj skroz sitni po apsorpcijskim kvalitetama ili ne?
hvala na odg.

Cestitam :)
Nemoj sada stavljati previse ugljena, obicno se stavlja 1 gram ugljena na litru vode. Također daj vremena da ugljen stigne djelovati.
O kvaliteti ti ne mogu previse reci.

Pisano: 25.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Imam članak od veterinara o detritus crvima, ali nije ni bitno.

Pisano: 25.07.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, ali kad kazes samo detrius misli se na taj organski otpad. Ti crvi koji se hrane tim otpadom su ocito dobili naziv po njemu.

Pisano: 26.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Ok, ali kad kazes samo detrius misli se na taj organski otpad. Ti crvi koji se hrane tim otpadom su ocito dobili naziv po njemu.

Tako je, dosad nisam pisao nastavak crvi na detritus i došlo onda do zabune. Nema veze glavno da je @anastasija0702 nešto naučila. ;)

Pisano: 27.07.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
imam jedno pitanje, u biti dva a za ovo jedno mislim da je glupo otvarati novu temu pa bi pitala tu - da li se može od kornjača crvenouhih dobiti koja bolest? mene kad ih idem hraniti ištrapaju i nekad me poštrapaju u oko a mislim da sam negdi pročitrala da su prenosnici neke bolesti sad neznam koje.
i smije li se ugljen staviti u poseban odjeljak, onaj što mi je na sredini filtera tako da na njega stavim samo vatu ili da ga stavim bez nje? pitam pošto mi se čini da je tu protok vode veći i da je taj odjeljak napravljen za ugljen pa bi mi možda bolje filtrirala se voda, ja sam ga stavila sa vatom iznad u taj odjeljak. dosad mi nije ništa iščistio koloraciju vode pa se pitam da li taj krupniji ugljen valja jer kad su mi bile dvi vrećice onog sitnog voda je bila ko u čaši a nisam ni imala tad zacikliran akvarij. mislim da sam možda i pogriješila što sam cijeli bila utrpala u jednu vrećicu oko 150 g pa sam sad podijelila u dvi.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
e i da pitam koliko treba u prosjeku ugljenu da djeluje?
i još jedno pitanje - smije li se staklo iznad vode kad se zamasti očistiti s rakijom? meni jedino s tim izađu mrlje od npr mesa kad im dam kuhano uvik mi bude neka masnoća po staklu onda odlijem vode nešto i taj dio očistim rakijom i onda nalijem vodu. je li to u redu?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Od svih zivotinja mozes pokupiti neku bolest, nazivaju se zoonoze. Kod kornjaca i gmazova su najpoznatije salmonela i toxoplazmoza. Zato poslije diranja kornjaca i predmeta vezanih uz njih treba dobro oprati ruke i onda nema problema.
Moguce je da taj ugljen nije iste kvalitete kao onaj od Hagena. Ugljen djeluje cim voda protjece kroz njega, za vidljive rezultate bi sva voda iz akvarija prebala proci kroz njega nekoliko puta. Tvoj filter je malo drugacije zamisljen tako da sva voda ne mora nuzno proci kroz ugljen svaki puta kada prolazi kroz filter.
Pa bas ti ne bi preporucio da koristis rakiju. Dok alkohol ne ispari otopljen moze nastetiti bioloskoj filtraciji, a ostale komponente pica ce truliti u vodi i dodatno je onecistiti. Sigurnije je koristiti spuzvu i sredstvo za snizavanje ph vrijednosti.

A zasto im dajes kuhano meso, kada je davati sirovo prirodnije?

Pisano: 28.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ma dajem im obično sirovo samo nekad kad zaboravim im dam lešo. dala sam im sinoć jednog puža, misteriozno je nestao hmmm
a bio je u komadu onaj mali spiralni pužić.

Pisano: 30.07.2010

« 1 ... 3 4 5 (6)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum