Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: alge u terariju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ugljen ti nikada nece prestati pustati crnu boju. Kada ga peres ta zrnca se stalno mrve. Ugljen se samo stavi u filter vrecicu i lagano ispere pod vodom da se rijesis prasine nastale tijekom transporta. Ne znam kakvog ce utjecaja imati... Citiraj:
Cuj, znas kako se kaze - kolko para tolko muzike. Aktivni ugljen ce ti mozda malo pomoci, ali sumnjam da ce rijesiti problem. Na sljedecim linkovima imate slike cijanobakterije pa usporedite: LINK1 LINK2 LINK3 LINK4
Pisano: 27.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nije cijanobakterija imam neke smede tocke.
Pisano: 28.09.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nije ni kod mene cijano, verovatno je ona što muti vodu...
Da li se mnogo vidi ta boja koju pušta ugalj?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
jel moze netko reci prije nego mi kornjaca ne ugine.to se siri te smede tocke dosad sam imao problema samo s algama!
|
|||
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
A zasto bi ti kornjaca uginula? Alge ne smetaju kornjacama, samo ljudima iz estetskih razloga. Također ti daju do znanja da bi kvaliteta vode/filtracije mogla biti bolja. Alge za svoj rast iz vode trose toksicne spojeve dusika - nitrate. Dakle one sluze kao neka vrsta pomocnog filtera i priroda ne bi mogla funkcionirati bez njih. Da ti je voda puna nitrata i da nema algi kornjaca bi ti se vjerovatno razbolila. Cijanobakterija moze također biti i smjeđe ili "zlatne" boje. Identificirate je po obliku i nacinu rasta, ne iskljucivo po boji.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja koliko znam to nije alga one su inace zelene boje ovo su smede neke nepravilne tockice.aha ovo je kao paucina a ja nju nemam ovo je vise kao neka plijesan ili sta ja znam u zivotu nisam vidio nes takvo.pokusat cu uslikat.a ne trebam se zamarat jer uskoro stize novi akvarij pa cu kornjacu premjestit i nije vazno ako ovo ostane u toj posudi od 30 l gdje kornjaca ceka novi dom.
Pisano: 29.09.2009
|
|||
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da ne bude da nisam probala sa biljkama, uzela sam 4 grančice danas poslepodne, sve su već raskomadane, užas... Bačen novac... Moram da ubacim aktivni ugalj, mada mislim da ću prvo zamračiti akvarijum na nekoliko dana...
Pisano: 01.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Najzad voda bistra, čista . Sklonili smo akvarijum na nedelju dana, prekrili ga i sve alge su se povukle. Nadam se da smo ih se zauvek otarasili. Redovno menjamo vodu, tretiramo Aquatanom, usisavamo dno, lampe su uključene po uputstvima, voda je 25 stepeni, na kopnu ide do 37, kako kad se zagreje.
Šta može dovesti do toga da se alge opet vrate? Da li mala količina koja je eventualno ostala na kornjačinom oklopu može da dovede do širenja po celom akvarijumu? Jedno dodatno pitanje koje nema veze sa ovim (možda malo glupo): Da li kada sipam Aquatan da računam celu količinu vode ili samo ono što dodajem pri menjanju? Do sada sam sipala samo u ono što dodajem, i računala tu litražu, ali ne znam da li tako i da nastavim.
Pisano: 01.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Alge su prisutne u svakom akvariju, to je potpuno prirodna stvar, samo ovisi u kojoj kolicini rastu i koja vrsta se udomacila u tvoj akvarij. Ako ce alge imati uvjete lako je moguce da ce opet poceti rasti. Jedino se mozes truditi drzati sto visu kvalitetu vode. Sredstvo za pripremu vode doziras samo na kolicinu vode koju dodajes u akvarij. Do sada si dobro radila, ali ako i predoziras nema stetnih posljedica (tako barem proizvođaci tvrde).
Pisano: 03.11.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.