Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: rasvjeta |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav, ova lampa i je u keramickom grlu. Solar Glo ima u sebi vec ugrađenu prigusnicu i spaja se na normalno grlo 230 V. Ova lampa nije za male akvarije, najmanja zarulja iz serije ima 125 W, jako grije i mora se instalirati na minimalnu visinu 35-40 cm od kopna. Nije pogodna za male akvarije jer bi skuhala kornjace. S obzirom da u sebi ima ugrađenu prigusnicu ne mozes je spojiti niti na potenciometar i regulitrati kao obicnu zarulju jer ne bi radila. Za sada ti je ovo sto imas sasvim ok, rađe sparaj lovu za veci smjestaj. Citiraj:
Da, poklopac je od OSB-a. Neonke su "obicne" (Grolux i Luxline plus), Reptistar sam maknuo kad sam stavio Solar Glo da zracenje ne bi bilo pre jako. Akvarij je dubok 45 cm, a poklopac visok 35 cm.
Pisano: 27.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Negdje sam citao, da UV zracenje nema neku veliku vaznost ako je kornjaca u vodi, znaci slobodno kada budem pravio set-up akvarija da na kopnu radim UV zracenje a kod vode moze biti obicna neonka?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
UV zracenje neonke ne prodire pre duboko u vodu, samo ima efekta u povrsinskim slojevima tako da mozes staviti UV rasvjetu samo iznad kopna.
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
U redu,hvala na odgovoru,hvala na prijedlogu za štednju(tako ću i napraviti,uostalom sada ću skupiti dodatnih para jer mi je rođendan za 1 tjedan). od dodatnih opcija za lampu,mislio sam je jedino spojiti na mehanički vremenski prekidač sa zaštitom za djecu(imam seku staru 3 godine - nije đudno što su mi kornjače pod stalnim stresom jer seka stalno lupa u aq-jednom je ubacila šlapu u aq-no dobro, dosta offtopica) pošto je tema o rasvjeti samo ću objasniti kako sam ja sebi zamislio svoju buduću rasvjetu-osim solarglo-a mislio sam i ubaciti običnu neonku(bijelu),preko vode samo zato da mi aq bude osvijetljen.Za to sam mislio iskoristiti običnu neonsku svjetiljku(njima vlaga i toplina ne smeta,jel da?) a,na kopnu sam mislio staviti solar glo. Samo nisam baš razumio da se spaja na grlo 230V-oprosti ako pitam na glupim pitanjima-ali meni puno toga ponekada ne može ući u glavu.Lijep,pozdrav.
Editirano od TITO on 28.12.2010 09:47:23
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Postoje vodotijesna grla za neonke, no u poklopu akvaterarija nikada ne bi smjela biti pre visoka vlaga tako da se i obicna grla/nosaci mogu koristiti. Solar glo stavis u obicno grlo i ustekas u struju, plug&play kak bi rekli ameri.
Pisano: 20.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
bas sam se nacitao svasta u ovom djelu za rasvjetu i odem ja u radnju koja ima dio samo za rasvjetu i bas imaju sve i kazem daj mi sijalicu koja isijava UV zrake i UVB . Nitko od radnika ne zna niti su pogledali dali pise na nekoj uv ili uvb oznaka , samo znaju naci sijalicu po imenu . Mene interesuje dali te sijalice imaju neki naziv oznaku ili nesto bilo sto sliku ako neko ima od kutije nek postavim molim vas pa cu isprintati i odnjeti u radnju .
UV sijalie jeu to ove obicne stedne sijalice sto isijavju bjelu svjetlost . I ako netko zna u eure da pretvori cjene tih sijalica jer se ne razumijem u kune . unaprjed hvala :D
Pisano: 20.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U obicnim ducanima za rasvjetu ces rijetko kada naci rasvjetu za gmazove. Eventualno nesto poput Sylvania Reptistar ili Osram Biolux ako ducan drzi njihove lampe. Dakle to treba biti posebna rasvjeta koja je deklarirana za upotrebu u terarijima za gmazove i najcesce se prodaje u specijaliziranim pet shopovima. Te lampe su posebno dizajnirane da isijavaju određen spektar i dolaze u mnogo oblika, tipova i velicina. Cijene sezu sve od 10 pa do 100 eura, ovisno o tipu i kvaliteti rasvjete. Sve o tipovima i par slika najpoznatijih imas ovdje: LINK
Pisano: 21.01.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.