Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: alge u terariju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako ces svaki put prati cijeli akvarij svaki put ces unistiti biolosku ravnotezu. Rast algi mozes smanjiti kemijskom filtracijom i stavljanjem brzorastuceg bilja u akvarij (da trosi algama hranu). Ancistrus je tropska riba dna koja se hrani algama LINK. Jedan ancistrus moze pomoci, ali ne moze rijesiti problem algi u akvariju. Isto tako ovisi koju vrstu alge imas jer oni ne jedu apsolutno sve.
Pisano: 29.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kako bih ja mogla da hemijski filtriram kad imam samo Atmanov filter sa sunđerom za filtraciju? Šta mi je potrebno da bi bilje normalno raslo? Da li neko zna gde se mogu u Beogradu i okolini nabaviti te biljke? Raspitaću se i kod druga koji drži reptile, možda on nešto zna. Hvala!
Pisano: 29.08.2009
Editirano od bebas on 30.08.2009 00:02:12
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U takav filter je teze smjestiti kemijski filtraciju. Dio spuzve bi se mogao odrezati i aktivni ugljen bi se mogao staviti u najlon carapu, ali to bi na kraju smanjilo protok i zastopavalo filter.
Sa brzorastucim biljem bi mogla probati. Jednostavnije bilje poput vodene lece, vodene kuge ili rogolista ne treba nikakve posebne uvjete, samo tjedno dodavanje tekuceg gnojiva. To sve mozes nabaviti u pet shopu koji drzi akvaristiku.
Pisano: 30.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da li smem da koristim Easy Life Easycarbo? On mora u kombinaciji sa biljkama ili ne?
Pisano: 02.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Smijes, to je itekako pozeljno, samo pazi da ne predoziras. To je dobra zamjena za CO2. Ali jos je vaznije sa stavljas gnojivo koje sadrzi mikroelemente, npr. Easy Life ProFito.
Pisano: 02.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja sam razumela da to vrlo pomaže protiv algi. Zbog toga bih to koristila... Filter mi je pun, ne filtrira kako treba, voda je mutna, poludeću od algi... ja moram nekim preparatom da ih ubijem... šta je sa eritromicinom? kako se brzo šire i zelene vodu, meni se čini da je cianobakterija, po opisima koje sam našla na netu...
Pisano: 03.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Easy carbo pomaže kod suzbijaja mnogih vrsti algi ali je prvenstveno gnojivo za bilje,zato trebaš imati nekog bilja da potroši taj ugljik jer će istisnuti sve više kisika i time će ti biti voda još gora.Ako ćeš imati biljke i stavljati Easy carbo dio carba će uništit alge,dio će uzeti biljke za bolji rast a biljke će crpiti nitrati iz vode te ju pročišćivati i stvarati kisik.Eritromicin će pomoći,mislim da ide 5mg na litru vode,akvarij bi trebalo zamračiti na neko vrijeme i nakon nekog vremena usisati cijano sa dna.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Našli smo biljke, gledala sam baš danas po zoo shopovima. Videćemo da uzmemo nešto. Ne treba mnogo?
Gledala sam i preparate protiv algi, imaju neki Tetrin, zaboravih kako se zove. Ove no-name nisam ni gledala. Šta tražim u apoteci kad uzimam eritromicin? Šta da radim sa kornjačom dok je zamračen akvarijum? Koliko dana bi trebao da traje ceo proces?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kupi kornjači neku veću plastićnu posudu i premjesti opremu i stavi ju dok lijek djeluje.Prvo bi trebalo usisati cijano koliko možeš a onda staviš eritromicin i ostaviš jedno 3-4 dana,kasnije usisaš ostalo.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.