Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: početnik nad početnicima-brza pomoć potrebna |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Neonka ne grije, ona oponasa dio suncevog spektra koji je jako vazan za zdravlje kornjaca. Sadrzi UVA zrake koje sluze za aktivnost gmazova i UVB zrake koje sluze za sintezu vrlo vaznog D3 vitamina:
LINK Reflektorica je obicna zarulja koja grije dok svijetli, npr: LINK Akvarijski grijac grije vodu: LINK Potrebno ti je sve to zajedno za pravilno drzanje kornjace. Pet shopove sam ti poslao na PM, zar nisi dobio?
Pisano: 21.04.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
aha,znaci neonka osvjetljava citav akvarij,a reflektorica ga grije,posebno mjesto za suncanje
Pisano: 22.04.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
uglavnom,kori puno ti hvala. i titu takodjer
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
a sto se tice hrane,odlucio sam ih hranit podjednako sa glistama,larvama i mesom (piletina i govedina) i tu i tamo racici i neki jos sminkeraj iz shopova
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Citiraj:
upravo bio u ribickoj trgovini.najmanje gliste koje su imali su bile debljine olovke i duzine 2-3 cm.nema sanse da ove moje kornjacice to uspiju pojesti...ne znam da li postoje manje...mozda da ih nasjeckam (grdo zvuci :))? sve u svemu,kupio sam crvice,vidjet cemo kak ce to ispast...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako su ti kornjace premale za gliste, nemoj im davati. Mozes slobodno "odkinuti" komadic i vidjeti hoceli htjeti (trebalo bi da hoce). Ali to nije toliko vazno na pocetku dok ne narastu dovoljno.
Crve im nemoj davati. Odnosno moze im se davati jako rijetko jer su premasni, Sto znaci: to sto imas daji im ako budu htjeli jesti i nemoj vise crve kupovati.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
hvala na odgovoru.mislim da tamo gdje sam ja bio su imali samo kisne gliste.malo sam googlao i vidio da postoje neke jos manje,pa cu te pokusat naci...sutra cu ici kupiti crvene larve.danas bas nisu nesto htjele piletinu pa sam malo tuzan
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
slobodno ih hrani i kupovnom hranom ako to hoce jest.
Kad narastu vece htjeti ce i meso.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
ja mislim da ove moje kornjace mene zezaju:).kupio sam im reptomin,ali im je pretvrd u pocetku,a poslije kad se omeksa i malo raspadne izgube interes za njega...dok npr. piletinu solidno razvale.
skuzio sam da na kupovnu hranu ne trzaju previse dok na zivu (onaj jedan put kad sam dao crvice) navale ko ludi. joooj,samo da mi je nabaviti glistice...crvene larve u pet centru nije bilo... ako netko iz zagreba zna gdje mogu kupiti larve i glistice (iako su mi u lovu i ribolovu rekli da sumnjaju da itko ima ista drugo doli kisne gliste)?
Pisano: 25.04.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.