NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
16 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 16

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3)

Re: Akvarij za Razroback mošusnu kornjaču
Regularni član
Regularni član

See User information
Samo da se malo javim. Kornjacica je dosta narasla,sigurno 1cm. Nisam nikakvo kopno radio,ostalo je sve kako je i bilo. Nadam se da cu ubrzo nesto promjeniti. Htio bih staviti onaj sitni bijeli pijesak(iz Bauhausa) kao sto Kori ima sa svojim razorback mosusnim,ali to nema u Dubrovniku,a nema mi tko poslati za Dubrovnik... :( Nego zanima me dal da kupim onaj filter Haqos expro 1200 vanjski? Oce li bit malo pre jak? Mozda ce bit taman za veci smjestaj,ali mislim da za veci akvarij jos nije vrijeme. Vidjet cu kako bude rasla.

Pisano: 16.09.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Taj pijesak inace koristim kod crvenouhih u kutiji za polaganje jaja, stavio sam ga jer mi je tada bio pri ruci. Sada je zamijenjen obicnim sljunkom kakvog ti imas jer je puno lakse za odrzavanje. Prijesak ti se s vremenom sav zbije, sva drva koja stoje u njemu pocnu pri dnu truliti, plinovi se stvaraju unutar debljeg sloja, biljke u njemu ne mogu rasti...u svakom slucaju to je lijepa podloga ali na duge staze uzasno neprakticna stvar za odrzavanje. Sljunak kakav imas je odlican za odrzavanje, za bilje i za biolosku filtraciju, preporucam da ga ostavis.
Haqos 1200 ne bi bio pre jak jer mu je protok puno slabiji od deklariranog. No za kornjace ne bi preporucio jeftin vanjski filter jer ti taj filter nece dugo trajati. To je filter za akvariste koji svako malo slazu i raskapaju, neprestano mijenjaju postav. Za kornjacu treba stalan postav nekoliko desetljeca tako da se isplati uloziti u kvalitetan filter koji ce uz pravilno odrzavanje, pokoji promijenjen dio i malo srece sluziti kornjaci zauvijek. Sparaj lovu za novi smjestaj pa uzmi Eheim ili JBL.

Pisano: 17.09.2012

Regularni član
Regularni član

See User information
Aha,mislio sam da je taj pijesak dobar. nema veze,ali svejedno cu promjenit pijeska za neki drugi jer ovaj jako star,mislim da je preko 2 godine u mene u akvarijima. Sto se tice filtera.. Svi koji su ga kupili su prezadovoljni ulozenim-dobivenim,a to mozes vidjeti ovdje: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=23222.0
-A danas sam promjeni malo vise vode,ocistio filter i promjeni setup. Napunio sam jos nekih 6-7 litara vode i panj malo drukcije stavio,sada je punooo bolje. stavit cu slike kad se izbistri voda. Također sam mjerio kornjacu pa sam to malo poslikao.
P.s. Kori,ajde stavi u onu temu o ovim kornjacam sliku tvog akvarija,molim te! :) Možda tebi nije nešto,ali mene jako zanima :)

Pisano: 17.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kakve veze ima da li je sljunak "star", ako kamenje staro tko zna koliko milijuna godina uopce mozes nazvati starim nakon sluzenja par godina u akvariju ? Sljunak koji je trenutno kod mojih obicnih mosusnih ima 10-ak godina, jos je iz prvog akvarija kojeg sam imao. Operes, prokuhas i imas "novi" sljunak.

Svi koji su kupili taj filter su prezadovoljni cijenom, nicim drugim. Plastika uzas, puca, protok nikakav a trosi brdo struje koja ode u toplinu, rucna pumpa se zaglavljuje... Svi ih hvale kao sto su hvalili Tetre, ali ako pogledas oglase prakticki svi koji su ih dizali u nebesa u temi koju si linkao su vec prodali svoje Haqose ili ih prodaju...i to cak vecinu neispravnih za dijelove, samo si ne zele priznati da ne valjaju. Jer eto cijena je stvarno super. Mozes ga ti slobodno uzeti za mosusnu kornjacu, bio bi i vise nego adekvatan za 100-200 litara sto ce kornjaca trebati, no onda mozes biti siguran da to nije zadnji filter kojeg ces morati kupiti za kornjacu i na kraju kad se sve zbroji ces skuplje proci jer ces kupovati duplo...greska koju sam ja napravio sa Tetrom.

Poslikat cu akvarij kad stignem, sada sam u pripremama za AkTer pa bas ne stignem...

Pisano: 22.09.2012

Regularni član
Regularni član

See User information
Uffff! Ovdje ja nisam stvarno dugo pisao ništa. Kornjača je još živa,ima već 2 mjeseca da je u akvariju onaj sitni pijesak i skoro je uvijek preko dana zakopana u pijesku! Kako sam napunio akvarij vodom do vrha tako sada ima samo priliku doći do vrha vode preko jedne grane vinove loze. Planiram malo preurediti akvarij pa me zanima da li kopno mogu napraviti od pleksiglasa. Pola bi bilo u vodi,pola vani. Oće se savijati kako spotica bude grijala? Koliko cm debel pleksiglas mi preporučate uzeti?

Pisano: 20.01.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa sto ne bi bila ziva, upozorio sam te da je to ljubimac za iducih 30 godina
Ukopavanje i skrivanje je normalno, moja se isto voli zabiti u rupu između panja i podloge.
Pleksiglas ce ti se pod utjecajem vlage i temperature uvijek savijati tako da je bolje ici na staklenu plocu, a i jeftinije je.

Pisano: 23.01.2013

Regularni član
Regularni član

See User information
Onda ću morati uzeti staklo..premda baš nije ni to jeftino. U nas su 2 komada 30x30cm=70kn. A trebat ce mi vise od toga,defnitivno.

Pisano: 26.01.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Realno, za mosusnu kornjacu ti ne treba platforma, dovoljno je da drvo viri van vode kad vec moras imati panjeve u akvariju.

Pisano: 26.01.2013

Regularni član
Regularni član

See User information
evo vidim da se spominje HAQOS vanjski filter! :D Meni radi vec skoro godinu i pol dana bez greške, nečujan je! Voda čista, bistra bez mirisa! Mogao sam da biram hoću li kupit filter od 350kn ili neću kupiti nikakav! Teško da bi u današnjoj situaciji mogao skupiti za nešto bolje i kvalitetnije! Ali eto, stvar radi :) Nisam ga još ni otvarao! Protok je još uvijek ok!

Pisano: 04.02.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
O pozitivnim iskustvima s filterom mozes pricati tek nakon 5-10 godina isustva s njim, tvoj filter je jos prakticki nov. Bilo je vec dosta slucajeva da su procurili i da im je pregorio motor, tako da se sa kvalitetnijim filterima ne mogu mjeriti po nicemu drugome nego po niskoj cijeni. Po svemu sto sam vidio i procitao o njima sumnjam da ce postojati Haqosi koji su 10 godina bili u uporabi bez kvarova, tako da za dugovjecne zivotinje poput kornjaca nisu bas dobar izbor. Postoji mogucnost da svakih nekoliko godina kupis novi Haqos, no iz vlastitog iskustva ti mogu reci da jednom kada ti jeftin filter napravi havariju vise neces htjeti kupiti jeftin filter.

Pisano: 04.02.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum