NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
87 korisnika su online (33 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 87

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: Trebam informacije
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Spuzve i keramika se uzimaju iz razloga sto su trajni filter mediji, mozes ih prakticki beskonacno puta prati i traju godinama. Vata se vec nakon jednog pranja pocne raspadati. S obzirom da se medij u potpunosti zaciklira tek nakon 2-3 mjeseca, ako imas vatu kao glavni i jedini medij kada je mijenjas bacas iz filtera i bakterije koje se s vremenom skupljaju u njoj. Zato je vata dugotrajno gledano losa solucija, ali za ovih 4-5 mjeseci ti moze posluziti bez problema. Da ti sad kupis valjcice i spuzve u ovom kratkom roku ne bi osjetila drasticne pozitivne efekte trajnijih medija. Jedino je vazno da ti kontinuirano odrzavas higijenu, mnogi ljudi na pocetku nemaju uopce filtracije pa cesce mijenjaju vodu, tako da se po pitanju tih medija za sada ne uzrujavaj.
Razlog zasto bi se na ulaz filtera stavljali valjcici je da profiltriraju glomazniji mehanicki otpad i da se pritom filter brzo ne zastopa (sto se obicno događa kada direkt stavis vatu iza usisa). Tu istu funkciju ti mogu obavljati i ona jeftina plasticna vlakna koja lako kupis bude li potrebe.

Ono sto je jako vazno za zdravlje kornjaca je da imas pravilnu rasvjetu koja pruza UVA i UVB zracenje i toplinu.

Sto se novog akvarija tice najbolja solucija bi bila uzeti odmah posten smjestaj 150 cm duzine, 300-400 litara koji ce ti sluziti daljnjih 30-40 godina kao smjestaj. Tada se isplati uzimati posten vanjski filter. No ako planiras uzeti nesto manje pa s vremenom kupovati sve vece kako kornjace rastu onda ti se ne isplati svaki put kupovati skupocjeni filter koji ce biti pre slab za buduci akvarij.
Osim toga ima i drugih jeftinijih solucija za smjestaje, velike plasticne posude, sobne bare, vrtno jezerce ako imas vrt (u Dubrovniku je klima super za drzanje ovih kornjaca na otvorenome).

ReptoSafe i FFM rade istu osnovnu funkciju - neutraliziraju klor/kloramin i teske metale iz vodovodne vode. Razlika je u tome sto ReptoSafe to cini pomocu kemikalija, a FFM je sredstvo na prirodnoj bazi zeolita koje uz osnovnu funkciju sluzi kao tekuci filter medij i ima preko 30 pozitivnih efekata na akvarij i akvarijske organizme. Ako te interesira vise mozes procitati ovdje: LINK
Koji god da koristis neces pogrijesiti, no Easylife nudi puno vise. Ako zelis isprobaj kada potrosis ReptoSafe.

Kornjacama ce vjerovatno trebati određeno vrijeme da se naviknu na plasticnu pincetu. Ako ne zele jesti sa pincete nemoj ih forsirati dok se ne naviknu na novu okolinu.

Spol je nemoguce odrediti dok su ovako male, no to trgovce u pet shopu ne sprjecava da pri prodaji "odrede" spol.

Dijete trebas nauciti da su to ljubimci za promatranje, te da je nepotrebno navlacenje po rukama, guranje ruku u akvarij i ubacivanje stvari u akvarij jako stresno i stetno za kornjace. Također moram napomenuti da kornjace kao gmazovi prenose brojne zoonoze od kojih je najpoznatija salmonela. Poslije kontakta sa kornjacama ili bilo cime sto je vezano za kornjace je pametno oprati ruke.

Pisano: 05.04.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
Mislim da sam skuzila osnove oko filtracije i odrzavanja higijene. Danas sam promijenila vodu, ocistila sljunak sa dna, i napunila box filer sa spuzvom i vatom. Nakon diranja akvarija dobro sam oprala i dezifincirala ruke i druge predmete, znam da je moguce zarazit se salmonelom. Djeca mi ne diraju kornjace ni akvarij, malo sam ih prepala da ce ih kornjace ugrist tako da se ne priblizavaju, da ti budem iskrena kupila sam ih radi sebe a ne radi djece jer sam od malena infisana u sve zivotinje pa i kornjace. U Dubrovniku kod roditelja imam i dvije cancare, jedna je starija od mene (a ja imam 31 g.) a druga ima oko 20 g. Svaka ima svoj veliki vrt, jako su pitome i vole se mazit. Inace zivim na otoku Lastovu, klima nam je ugodna ali nemam vrt u kojem bi im napravila jezero ili nesto slicno tako da cu ipak morat investirat u jedan veci akvarij. Hvala na savjetima! Jos cu ja gnjavit sa pitanjima !

Regularni član
Regularni član

See User information
Bok ja bih trebao informciju o spolu kornjače "Trachemys scripta scripta"kako da otkrijem spol korjače.Osim toga ja imam mačke bi li one mogle ubit kornjače stare 5 mjeseci.
?????

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: dubrovcanka
Mislim da sam skuzila osnove oko filtracije i odrzavanja higijene. Danas sam promijenila vodu, ocistila sljunak sa dna, i napunila box filer sa spuzvom i vatom. Nakon diranja akvarija dobro sam oprala i dezifincirala ruke i druge predmete, znam da je moguce zarazit se salmonelom. Djeca mi ne diraju kornjace ni akvarij, malo sam ih prepala da ce ih kornjace ugrist tako da se ne priblizavaju, da ti budem iskrena kupila sam ih radi sebe a ne radi djece jer sam od malena infisana u sve zivotinje pa i kornjace. U Dubrovniku kod roditelja imam i dvije cancare, jedna je starija od mene (a ja imam 31 g.) a druga ima oko 20 g. Svaka ima svoj veliki vrt, jako su pitome i vole se mazit. Inace zivim na otoku Lastovu, klima nam je ugodna ali nemam vrt u kojem bi im napravila jezero ili nesto slicno tako da cu ipak morat investirat u jedan veci akvarij. Hvala na savjetima! Jos cu ja gnjavit sa pitanjima !

Drago mi je da si kupila kornjace za sebe zato jer su kornjace jako losi ljubimci za malu djecu, nakon svega sto si procitala jasno ti je zasto. Djecu svakako mozes ukljuciti u brigu o kornjacama, no uz strog nadzor dok malo ne odrastu.
Cancare su cesti ljubimci na tim prostorima, međutim vecina ljudi im ne pruza pravilnu brigu. To se pogotovo odnosi na prehranu, voce i povrce se uopce ne bi trebali nalaziti na njihovom jelovniku. U dijelu o kopnenim kornjacama mozes naci sve potrebne informacije o pravilnoj brizi kopnenjaka. Cancare uz pravilnu brigu mogu zivjeti i 120 godina, no vecini je zivotni vijek skracen na 50-ak godina zbog pogresne prehrane.
Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj, zato smo tu

Citiraj:

Pisano od: Kreso
Bok ja bih trebao informciju o spolu kornjače "Trachemys scripta scripta"kako da otkrijem spol korjače.Osim toga ja imam mačke bi li one mogle ubit kornjače stare 5 mjeseci.
?????

Karakteristike spola kod zutouhih kornjaca su identicne kao kod crvenouhih: LINK
No tvoje kornjace su jos pre mlade da bi im mogao odrediti spol, morati ces se strpiti jos par godina dok ne odrastu i spolno dozriju.

Pisano: 10.04.2011

Moderator
Moderator

See User information
kori, ne otvara se slika repa mužjaka

Pisano: 11.04.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
meni otvara

Pisano: 11.04.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vjerojatno se radilo o nekoj privremenoj gresci, sada radi.

Pisano: 19.04.2011

Regularni član
Regularni član

See User information
Ako želiš znati koju treba ribu joj ponuditi onda je to keder,možeš ga nać na placu u ribarnici al ga ja ne kupujem na placu neg mi
ih deda uhlovi.A i kišne gliste dosta vole moje ih isto jedeju sa guštom.Ako te interesira odina aqua terra.biz com i tam češ nać
sigurno dobar oblik koji ti paše mislim na akvarij ja sam si nabavil
120 cm puta 50 puta 60 i to me došlo 750 kuna jako je jeftino
a filter i grijaćsume koštalizajedno 500 kn nisu neke pare,ali
su jako zadovoljni to mi je najbitniuje jedan ima 8 cm a jedan 18 cm
.no ti je sve by.

Pisano: 21.04.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, ako mozes predstavi svoj smjestaj i kornjace u galeriji za clanove.

Pisano: 23.04.2011

Početni član
Početni član

See User information
da ne otvaram novu temu, pa da se nadovezem ovdje. Imam slicnu situaciju kao i osnivac ove teme, imam crvenouhu kornjacu staru 7 godina i do sad joj nazalost nisam mogla priustit najbolje uvijete za zivot,ali sad sam u mogucnosti, tako da planiram kupiti akvarij od 200l i svu potrebnu opremu, ali posto je ona od malena do sada bila u jako plitkom akvariju , neznam kako ce se sad snaci u dubokoj vodi, mozda je glupo ali strah me da je zaboravila plivat i da se ne utopi. Jer kad sam ju jednom prilikom probala staviti u dublju vodu je bila sva uspanicena,tako da sam ju brzo izvadila.

Pisano: 06.09.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum