NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 6 »

Re: zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo konačno da slikam svoje filter medije, danas sam kupila ove bijele fluval biomax kotačiće pa sam ih stavila kod ovih običnih valjkića keramičkih. imam još spužve i onu vatu finu i kesicu ugljena. kupila sam im i još šljunka bijelog jer nema drugog. tražila sam one kuglice od sintetičkog stakla ali nisu imali nego ili ovo ili one crne loptice plastične i rekli su mi da su ove bolje. koliko sam vidila imam još mjesta za medije samo nisam znala da li ih smijem staviti s ugljenom pa sam ih stavila kod keramičkih. bi li ja mogla kad kupim još koji medij ugljen staviti u srednju malu pregradicu između ove dvije velike i zanima me da li valja to što sam danas kupila? slike ću sad staviti. ne znam da li s elijepo vidi ali evo lijevo su u prvom pretincu keramički valjci i ovi novi fluval biomax. onda je jedna mala pregrada prazna i desno je jedna kesica ugljena ispod vate an sve ovo još ide fina vata. zašto se ovi biomax moraju svakih 6 mj mijenjati?
e imam pitanje, bili su mi se crvi napravili na vati puno puno malih smeđih tankih crva živih. nisam mijenjala vodu jer sam bila ostala bez sredstva za pripremu vode tako da možda 2 tj nisam. ja digla poklopac kad ono imam što viditi sve po onoj finoj vati crvići. bio jedan dospio i u akvarij pa ga kori smradikić pojeo. bilo je smiješno. pretpostavljam da ste o tim bakterijama pričali? nakon koliko će se ciklirati ovi valjčići i zanima me da li ta biološka filtracija utječe na bistrinu tj koloraciju vode ili samo ugljen to može riješiti??

Dodaj datoteku:

jpg  P6180393 [640x480].JPG (54.13 KB)
1045_4c1b92c42f830.jpg 640X480 px

jpg  P6180394 [640x480].JPG (45.28 KB)
1045_4c1b92ce5ad3f.jpg 640X480 px

jpg  P6180395 [640x480].JPG (60.86 KB)
1045_4c1b92d978d30.jpg 640X480 px

jpg  P6180396 [640x480].JPG (57.72 KB)
1045_4c1b92e50be81.jpg 640X480 px

Pisano: 18.06.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Taj filter uopce nije malen i uz pravilan postav medija mozes imati sasvim solidnu filtraciju. Samo mi nije bas jasan princip na koji voda protjece kroz filter. Pumpa vodu gura kroz ovu cijev, da li ta cijev na sebi ima rupice ili izbacuje vodu tek na kraju? Vazno je znati na koji nacin voda protjece kroz filter radi slaganja filter medija.
Fluval Biomax je isto medij od sintetickog stakla samo nije u obliku kuglica. Mozes ih staviti u istu komoru sa ugljenom.
Filter bi svakako trebala maksimalno napuniti medijima, jer je steta da komore budu prazne. Jesi li uz filter dobila ikakve spuzve ili samo ove vate?
Sto se tice promjene Biomaxa to nije nuzno potrebno. Ove medije se prakticki nikad ne treba mijenjati jer oni ne gube nikakva svojstva, ali s vremenom se minijaturne pore zacepe, kroz njih tece sve manje vode pa gube na ucinkovitosti filtracije. Stvar je u tome da nikad ne smijes dozvoliti da se ti mediji previse zamazu. Zato bi prije bioloskih medija trebali ici mehanicki mediji koji uhvate krupni otpad i trulez, i lagano se ciste.
Crvi u filteru nisu normalna stvar, tu ucrvanu vatu baci. Bakterije koje vrse biolosku filtraciju su mikroskopski oranizmi koji nisu vidljivi golim okom. Proces cikliranja traje oko 2-3 mjeseca uz uvjet da medije pravilno peres u akvarijskoj vodi.

Pisano: 21.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Taj filter uopce nije malen i uz pravilan postav medija mozes imati sasvim solidnu filtraciju. Samo mi nije bas jasan princip na koji voda protjece kroz filter. Pumpa vodu gura kroz ovu cijev, da li ta cijev na sebi ima rupice ili izbacuje vodu tek na kraju? Vazno je znati na koji nacin voda protjece kroz filter radi slaganja filter medija.
Fluval Biomax je isto medij od sintetickog stakla samo nije u obliku kuglica. Mozes ih staviti u istu komoru sa ugljenom.
Filter bi svakako trebala maksimalno napuniti medijima, jer je steta da komore budu prazne. Jesi li uz filter dobila ikakve spuzve ili samo ove vate?
Sto se tice promjene Biomaxa to nije nuzno potrebno. Ove medije se prakticki nikad ne treba mijenjati jer oni ne gube nikakva svojstva, ali s vremenom se minijaturne pore zacepe, kroz njih tece sve manje vode pa gube na ucinkovitosti filtracije. Stvar je u tome da nikad ne smijes dozvoliti da se ti mediji previse zamazu. Zato bi prije bioloskih medija trebali ici mehanicki mediji koji uhvate krupni otpad i trulez, i lagano se ciste.
Crvi u filteru nisu normalna stvar, tu ucrvanu vatu baci. Bakterije koje vrse biolosku filtraciju su mikroskopski oranizmi koji nisu vidljivi golim okom. Proces cikliranja traje oko 2-3 mjeseca uz uvjet da medije pravilno peres u akvarijskoj vodi.

cijev ima na sebi dva reda rupica a kraj joj je začepljen onaj koji se nalazi kod ugljena. tako da voda ide samo kroz rupice i pada prvo na tanku vatu pa na spužvu pa kroz valjčiće tj ugljen i onda na dno filtera koji ima rupice tako da voda na kraju oteče prema desno tj jednom cijevi natrag u akvarij. je, bacila sam ucrvanu vatu ali bilo je i na ovoj trajnoj spužvi nešto crva to sam isprala i iscidila dobro u akvarijskoj vodi. ma, nisam bila neko vrijeme mijenjala tj prala te spužve i medije jer nisam imala sredstva za vodu takod a je tako stajalo i ucrvilo se. mislim da od tih crvića nastaju oni jedni mali moljci kao mušice jer je sve bilo krcato mušica kad sam otvorila po zidovima sobe.
zanima me da li je normalno da mi se akvarijska voda pjeni od tog sredstva za pripremu vode tamo di ulazi natrag voda u akvarij tj di s emiješa jer meni s epjeni. ima li opasnosti ako se stavi više tog sredstva? pitam jer mi šesto fali još malo vode pa dodam vrčem i unj ulijem malo sredstva i zanima me ako je već dodano dovoljno sredstva u akv da li mgu doliti onda vrč vode ili dva bez da ga pripremim tj da s eon pomiješa sa već pripremljneom vodom u samom akv? i te bakterije biološke da li one utječu da čistinu vode tj da li spriječavaju da voda bude mutna i zelena kao na onim slikama nedavno. to sam na kraju popravila dodavanjem ugljena ove male vrećice. nije skroz čista ali je prihvatljivo čista ok. stavila sam im dosta svijetlog šljunka još da li im to smeta? nema druge boje za kupiti a meni s esviđa kad one požute. staviti ću sliku kako je sad u akv.
neznam kako bi ga još mlo uredila fali mi kakva biljka ili što tako mi je glupo što s njima ne mogu uzgajati ništa- ne znam bi li bilo lijepo da stavim kakvu umjetnu? ima li tko kakav savijet? ja sam im trenutno stavila te valjčiće kod keramičkih mislila sam da će se bakterije tako prije preseliti na njih ali mogu prebaciti. još im nisam kupila rasvijetu. ovaj mj sam investirala u te valjčiće, sredstvo za vodu i još šljunka a i njihovu hranu. jao koliko toga im treba.
kad sam kupila akvarij dobila sam samo ove dvije velike spužve, valjčiće keramičke i dvi velike kesice ugljena i voda je bila čista čista ko u čaši a ja je nisam dobra 3 mj ni pripremala ni ništa tako da do biološke filtracije nije moglo doći na onom kamenju što je bilo u akv. razmišljam da dodam još onog krupnijeg kamenja što ga ima kupiti u kesi od 5 kg od otprilike 1 cm promjera. da li bi to lipo izgledalo i bilo pametno za razvoj tih bakterija ili je bolje da dodajem još šljunka i koliko mi još treba, ja sam pretpostavila da bi trebala podloga biti do ovogcrnog plastičnog ruba tj do početka stakla tako da s espoj ne vidi a ni silikon? da li će smetati da dodam još svijetlijeg šljunka/kamenja ili je bolje da pričekam dok ne dobiju tamniji? ja sam primjetila da su obe kornjače skroz požutile a ova veća je i u licu oko usta požutila i to mi je baš lipo a ne onako tamno smeđe kad su bile.

Dodaj datoteku:

jpg  P6210400 [640x480].JPG (74.10 KB)
1045_4c1f4de7ba516.jpg 640X480 px

Pisano: 21.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, razumijem onda kako filter funkcionira. U tom slucaju bi Biomax uvijek trebao biti prekriven tom akvarijskom vatom.

Da li su mediji za vrijeme rada filtera skroz potopljeni u vodi ili su dijelomicno na suhom?

Po tvojoj procjeni koliko litara medija drzi taj filter? Ovaj Biomax zauzima oko jedne litre prostora za usporedbu.

Moguce je da su neki kukci polegli jaja u filter, ali ne bi ih trebao biti problem pocistiti.

Sredstvo za pripremu vode se ponekad zna malo zapjeniti kad ga dodas u akvarij, ali to traje kratko vrijeme. Ako se voda pijeni cijelo vrijeme prije se radi o zmazanoci (skimming effect).

Na vecini sredstva pise da nema stetnih efekata ako se predoziraju u nekim normalnim granicama (nekoliko desetaka mililitara).

Svaki put kada dolijevas vodu u akvarij doziraj sredstvo na tu kolicinu vode. Ako se radi o jako maloj kolicini stavi otprilike.
Jer sredstvo koje si prije stavljala u akvarij je vec davno reagiralo sa akvarijskom vodom.

Bioloska filtracija je osnova svakog akvarija i ona ima najveci utjecaj na kvalitetu vode. Ugljen je također pomogao, ali i bakterije koje su se s vremenom razvile na sljunku su isto imale utjecaja.

Svjetla boja sljunka ne smeta sve dok se radi o prirodnoj boji.
Kako mislis da ce kornjace "pozutiti"? Hoces reci potamniti?

Uređenje je stvar tvog ukusa. Umjetne biljke mogu opstati uz kornjace.

Dobro je sto si pomijesala Biomax sa starim medijima, brze ce se materijal zaciklirati.

Na samom pocetku je akvarij bio prakticki sterilan. Unutra nije bilo otpada pa niti nije moglo doci do problema. No kako se s vremenom talozi otpad u vodi pocinju problemi. Sto se tice onog velikog kamenja na pocetku price ono na pocetku nije bilo zaciklirano, ali u 2,5 mjeseca su se gore razvile bakterije, i to pozamasna kolicina.

Koliko ce to kamenje od 1 cm biti ucinkovito kao bioloski filter ovisi o tome koliko je ono porozno. ali kao savjet oko uređenja nije preporucljivo mijesati posloge raznih granulacija jer to na kraju nece izgledati lijepo...

Sto deblji sloj sljunka stavis to ce povrsina za razvoj bakterija biti veca. U akvarije sa ribama se obicno stavlja 5-10 cm, a kod kornjaca je svejedno kada se ne sadi bilje.

Sada se koncentriraj na pravilnu rasvjetu, to je puno vaznije od izgleda akvarija.

Pisano: 24.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo da odgovorim na pitanja:
sad sam čini mi se popunila jednu pregradu onu sa biološkim medijima, valjčićima biomax i kermaičkim valjčićima. neznamda li bi te keramičke valjalo baciti i koliko oni traju?
znači d aje kapacitet jedne pregrade oko 2 l otprilike, kažem otprilike jer se može puniti samo do ispod cijevi od vode tako da voda pada po mediju, možda bi mogla nagurati još. evo da nekompliciram dimenzije jedne pregrade za medije su 17 x 30 a visina do ispod cijevi je oko 10 cm znači stane 3 litre biće u jednu, ja imam dvi i još jednu malu između. mislim da je ova mala na sredini za vrećice ugljena a voe dvi velike da su za biološke filtere.
zanima me s čime bi još bilo najpametnije popuniti preostali prostor znači još jednu pregradu 17 x 30 x 10 onu di je ugljen trenutno? d ali je dobro d auzmem bio max valjke ili su bolji oni gumene crne kuglice. ovi u pet shopu su mi rekli da su ovi bolji iako se te gumene nikada ne trebaju miejnjati ali da su ove kvalitetnije. može koji prijedlog za medije kojima bi nadopunila filter?
je, planiram sad sljedeće uzeti lampu obavezno.
neznam da li bi lijepo izgledalo d analijepim tapet isti i na desnu stijenku akvarija, oniu do zida di je siva cijev ili bi bilo ružno?
imam problema i sa tom cijevi, kornjače je povremeno znaju po 5-6 puta na dan obiti pošto ona nije original pa voda šiklja i štrapa. ja je nabijam koliko god mogu najbolje ali ponekad mi baš zadaju muke a i kopno ne mogu gurnuti do stijenke akvarija jer iako sam napravila rupu u pleksiglasu jer one pomiču kopno i onda obiju cijev, rupa je cimo tj tamani čim se mrdne otpadne cijev, nemam pojma kako da to riješim a bilo bi bolje da gurnem kopno do kraja jer kornjače nekad znaju zaletiti se u vodu i opaliti glavom u staklo tj treba im koji metar za plivanje još.

Pisano: 24.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Takav volumen imaju vanjski filteri srednje velicine. Kada skroz napunis taj filter medijima filtracija ce biti sasvim ok. Sto se tice izbora medija mozes staviti jos obicnih keramickih valjcica ili bioballse ili Biomax. Najbolji izbor je naravno Biomax, a keramicki valjcici su najjeftiniji.

Keramicki valjcici su trajni mediji koje ne treba mijenjati.

Pisano: 25.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok. da i ja sam shvatila da nije stvar u protoku vode nego u medijima. kad skroz napunim medijima biološkim filter da li ću morati svejedno dodavati ugljen? ja kupim po jednu malu vrećicu mjesečno i boja vode je tako tako. nije skroz prozirna ali nije ni šporka. mislim dodati možda afričku ljubičicu da visi s ruba akvarija unutra. znam da ona super ide pod lampom pa bi je preporučila svima koje muči isto pitanje.

Pisano: 27.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
zanima me d ali ima neki način da sama napravim nekakvu zaštitu za filter pumpu tako da stoji fiksno a i da se ne vidi? palo mi je na pamet da napravim od pleksiglasa kao kvadar i zalijepim kamenčiće na njega. ima li kakav takav projekt?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mislila sam kao kvadar bez jedne stranice samo da nabijem preko pumpe tako da s ene vidi iz vani. mogao bi biti i od sivog pleksiglasa i da na njega nalipim neke kamenčiće ili što čisto da ne guraju pumpu i da se ne vidi. da li je to tko već radio?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kada ce cijeli filter biti popunjen i zacikliran vjerovatno nece biti potrebe za ugljenom. Zato se isplati investirati u bioloske medije da ne moras stalno trositi na kemijske.

Pisano: 28.06.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum