NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
57 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 57

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: Filter
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Evo, pokušao sam naći u Osijeku, ali nisam uspio naći ovaj Hang on filter Aqua clear 70, pa ako može neka preporuka za neki adekvatan tome...inače u biti sam prema vašim preporukama i počeo (u biti i smislio) izgled aquaterarija, samo je sad pitanje kako i koji filter uklopiti u tu priču.
dimenzije će biti ove koje ste preporučili, dakle, 150x50x50 (+-10cm dužine)

Pisano: 15.12.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hang-on filter bas nije dobro rjesenje za tako velik akvarij, ima pre mali kapacitet za medije. Bilo bi ti bolje uzeti posten vanjski filter. Osim toga, kako bi instalirao hang-on na akvarij napunjen do polovice?

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Poslušaj Korija i kupi vanjski filter. Ovaj, osim što je premali, mogao bi stvarati i buku... Sretno s kupovinom.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Znači u biti da poslušam što mi predlaže @TITO?
Znači neki eheim ili sličan, samo ako može koja litraž mi treba z ataj vanjski filter.
Kolega mi je aquarist, ali on gleda sasvim neke druge filtere, tako da mi baš i nije bio od prevelike pomioći (osim što će mi dati hrpu aquarijsakih biljki hehhehe).
Ma ne mislim ja previše fantazirati oko filtera, poslušat ću vaš savjet!
Evo još jednom molim (znam da sam dosadan) ali ovdje nabacite jedno 3-4 filtera koja preporučate i koje oznake, i odoh u nabavku! :)

Pisano: 23.12.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Model vanjskog filtera ovisi o kolicini vode u akvariju. Ako ces akvarij 150*50*50 puniti do nekih 2/3 to je onda oko 250l vode. Kod kornjaca je uvijek bolje uzeti malo jaci filter od preporucenog.

Prije kupovine filtera raspitaj se o dostupnosti rezervnih dijelova u svom gradu. Eheim ima dosta modela, njihovu ponudu mozes pogledati na www.eheim.com . Reci tocno za koje dimenzije akvarija si se na kraju odlucio, do kuda ga planiras puniti pa ti mozemo preporuciti modele.

Pisano: 24.12.2008

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Evo konačno sam krenio u potragu za filterima i mogu vam reći da baš i nije neka ponuda kako sam isprva mislio.
Uglavnom javim vam se kad neđem neke za koje mislim da će odgovarati, pa onda kad suzim izbor poslušat ću vaš savjet.

Pisano: 07.01.2009

Početni član
Početni član

See User information
Imam jedno pitanje vezano za hang-on filtere;pravim nov akvariujm i imace onaj izrez koji je potreban,ali da li kada moja kornjace bucne sa svog ostrvceta i voda se zatalasa,nece kroz taj izrez curiti voda? mozada glupo, ali...

Pisano: 14.01.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hang on filter su "jako" losa solucija za akvarijume sa kornjacama. Bolja solucija bih bila vanjski kanister filter. Tesko je reci dali ce curiti dok ne vidim gde ce biti ostrvo i do koje visine ces puniti akvarijum sa vodom.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Uopce nisu "jako" losa solucija, samo ih moras znati pravilno postaviti. Pravilno postavljen hang-on filter je puno bolji izbor od unutarnjeg filtera jer je ucinkovitiji sto se filtracije tice i ne zauzima dragocjen prostor u akvariju. Osim toga i najveci model hang-on filtera je jeftiniji od najmanjeg modela nekog kanisterskog filtera. Hang-on nije za usporedbu sa kanisterskim filterima i u slucaju kornjaca nije dobar za akvarije sa velikim volumenom vode (200-400l), ali za akvarije srednje velicine je sasvim ok. Naravno podrazumijeva se da onda nabavis najveci model kojeg nades. Npr. za akvarij sa volumenom vode od 100 l uzmes filter deklariran za 300 l i dobro ce obavljati svoj posao.

Citiraj:

Pisano od: mileence
Imam jedno pitanje vezano za hang-on filtere;pravim nov akvariujm i imace onaj izrez koji je potreban,ali da li kada moja kornjace bucne sa svog ostrvceta i voda se zatalasa,nece kroz taj izrez curiti voda? mozada glupo, ali...

Nije glupo pitanje, dobro razmisljas. Neces puniti vodu skroz do tog izreza nego do 2 ili 3 cm ispod tog izreza.
Pod "akvarij napunjen do vrha" ne mislim na akvarij napunjen do samog ruba nego malo ispod ruba kako bi ga punio u slucaju da drzis ribe.

Dodaj datoteku:

jpg  38.JPG (38.25 KB)
427_496e2c299bbfb.jpg 896X482 px

Početni član
Početni član

See User information
Pozz svima!
Mozete li mi reci kolika je cena grejaca za vodu. odgovarajte mi na mob.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Samo sms

EDIT: Izbrisan broj mobilnog tel.

Pisano: 23.01.2009

Editirano od TITO on 24.01.2009 12:34:38

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum