NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
74 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 74

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: Zijevanje !
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Upravo se to meni dogodilo i mislim da od tud ovo "zijevanje" kornjače. Sad sam, kažem, ovako na brzinu uzela običan karton, izbušila rupe i stavila na mali akvarij kao poklopac. Poklopac kakav takav, ali temp zraka u akvariju je ipak viša nego prije. Samo me muči što se staklo zamagli kroz noć kad ugasim lampu, što opet nije dobro (uspjela sam pročitati u par komentara ovdje). Što više čitam, imam sve više i više pitanja i nejasnoća oko držanja kornjače. A stvarno bih joj htjela omogućiti što bolje uvjete i ne bih htjela da se razboli. Sada sam temperaturu vode smanjila na 25 stupnjeva kao što je imala prije, jer vidim da se kornjača počela ljuštiti. Onako na koži joj vidim da se ljušti. To je od visoke temp vode, jel? A temp zraka je sada 27 stupnjeva. Hoće li joj tako biti ok ?

Pisano: 04.04.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Uhvatila sam je na dijelu. Napravila snimku, ali ne mogu je staviti ovdje gore. Danas sam skužila da ona to radi često, i samo kad je u vodi. Da li je to znak bolesti ili o čemu se radi? Hvata me panika da ne ide na bolest. Kaj da radim s njom? Kako se inače kod mošusnih primijete bolesti, upala pluća recimo?

Pisano: 05.04.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Kori, evo uspjela sam iz snimke izrezati slike zijevanja. To ona tako par sekundi i onda zatvori usta. Nadam se da ću ih sada uspjeti staviti ovdje.

Pisano: 06.04.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ah, nije uspjelo... :(

Pisano: 06.04.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Bojanack28
Upravo se to meni dogodilo i mislim da od tud ovo "zijevanje" kornjače. Sad sam, kažem, ovako na brzinu uzela običan karton, izbušila rupe i stavila na mali akvarij kao poklopac. Poklopac kakav takav, ali temp zraka u akvariju je ipak viša nego prije. Samo me muči što se staklo zamagli kroz noć kad ugasim lampu, što opet nije dobro (uspjela sam pročitati u par komentara ovdje). Što više čitam, imam sve više i više pitanja i nejasnoća oko držanja kornjače. A stvarno bih joj htjela omogućiti što bolje uvjete i ne bih htjela da se razboli. Sada sam temperaturu vode smanjila na 25 stupnjeva kao što je imala prije, jer vidim da se kornjača počela ljuštiti. Onako na koži joj vidim da se ljušti. To je od visoke temp vode, jel? A temp zraka je sada 27 stupnjeva. Hoće li joj tako biti ok ?

Nije velik problem sto se preko noci staklo zamagli, to je relaticno normalno jer kada ugasis lampu zrak postane hladniji i slabije cirkulira pa dolazi do kondenzacije. Vazno je da nije jaka kondenzacija preko dana jer to upucuje na losu ventilaciju.
Ljustenje te ne treba zabrinjavati, to je relativno normalno kada dođe do promjene temperature vode. Omjer temperatura je sada ok.

Citiraj:

Pisano od: Bojanack28
Uhvatila sam je na dijelu. Napravila snimku, ali ne mogu je staviti ovdje gore. Danas sam skužila da ona to radi često, i samo kad je u vodi. Da li je to znak bolesti ili o čemu se radi? Hvata me panika da ne ide na bolest. Kaj da radim s njom? Kako se inače kod mošusnih primijete bolesti, upala pluća recimo?

Ako zelis mozes taviti snimku na Youtube pa linkati ovdje, na forum ne mozes uploadati video direktno.
Ako je i blaza respiratorna infekcija trebati ce malo duze vrijeme drzati kornjacu na toplome da bi vidjela poboljsanje. Jednino sto mozes jos napraviti je uzeti jacu lampu i povisiti temperaturu vode na 29-30 stupnjeva, a kopno na 35 stupnjeva.
Simptomi su isti kao i kod crvenouhih/zutouhih kornjaca. Plivanje u koso ili u tezim slucajevima plutanje bez mogucnosti da zaroni, odbijanje hrane, problemi s ocima, provođenje puno vremena na kopnu, hvatanje zraka, otvaranje usta i ispustanje piskutavih zvukova, sluz na nos i usta...

Pisano: 11.04.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Zamagli se jako kroz noć, ali po danu je ok. Sada temperaturu vode držim na 26, a temperaturu zraka uspijevam držati na 28 do 29 stupnjeva danju, dok noću padne na 23 do 24 stupnjeva. Nadam se da je tako ok.

E sad... zanima me, ako je možda i došlo do te blage respiratorne infekcije, kako da ja to znam? Ona stvarno normalno jede dva puta dnevno, traži hranu kad me vidi, onako nožicama ide po staklu ko da će preći kroz njega, i sve je ok. Jede dosta. Kad je vidim da nožicama gura hranu od sebe ili je lomi na manje komadiće, prestanem s hranjenjem jer mislim da joj je dosta. Mislim i da se priviknula na svjetlo jer hoda i kroz dan po cijelom akvariju, nije da samo spava kroz dan ili se skriva. Stvarno mi izgleda zdravo, i lijepo raste. Na kopno ne ide uopće, što mi je s jedne strane i drago, jer kažeš da jedan od razloga dugog sunčanja može biti da joj nije dobro pa se mora zagrijati. Ali opet... voljela bih je malo vidjeti kako se sunča. Što se tiče simptoma hvatanje zraka, koliko sam uspjela pročitati, kad im je loše, kornje hvataju zrak na suhom, jel?

Prema tvom znanju i iskustvu, da li da joj stavim temp vode na 29 ili da ipak ostavim tak kak je? Kaj fakat nitko prije nije vidio mošusnu da tak zijeva u vodi? Jel moguće da je moja prva koja to radi? hehe

Pisano: 11.04.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da, to je ok za sada, kada jos malo zatopli onda neces imati problema sa temperaturom zraka.

Moja predpostavka da se radi o blazoj respiratornoj infekciji se bas temelji na tom cestom otvaranju usta, sto je za kornjace kasljanje i na cinjenici da si drzala vodu na 28 stupnjeva bez grijanja zraka jedno vrijeme. No nazalost bez detaljnog pregleda veterinara koji ima puno iskustva sa gmazovima ne mozemo biti sigurni da je o tome rijec. Zato je dizanje temperature bezazlen pokusaj rjesavanja tog problema i u dosta slucajeva uspije. Po svemu opisanome nema razloga vjerovati da je tvojoj kornjaci lose i da je u nekakvoj velikoj opasnosti.
Da, to hvatanje zraka se događa kada je kornjaca jako lose i provodi vecinu vremena na suhom, ne moze normalno disati od upalnog sekreta iz pluca.

Ako ne mozes dici temperaturu zraka na 33-35 stupnjeva onda niti nemoj dizati temperaturu vode na 29 stupnjeva jer se situacija moze pogorsati ako je rijec o respiratornoj infekciji. Stavi jacu lampu pa onda dizi temperaturu vode ako zelis.
Ne, tvoja kornjaca definitivno nije prva koja to radi.

Pisano: 13.04.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ok, stavit ću joj jaču žarulju i probati dići temp zraka na 33 do 35 stupnjeva i ako uspijem, dići ću i temp vode. Ako neću uspjeti, onda neću ni dizati temp vode, da joj ne učinim više štete nego koristi. Za ovaj manji akvarij u kojem kornjača sad stanuje, danas sam doma donijela bolji poklopac (od onog kartonskog) pa ću pokušati dati sve od sebe da uspijem. Kartonski je ionako već sav vlažan pa sam morala smisliti neki bolji. A ne isplati mi se izrađivati neki vrhunski poklopac za taj mali akvarij kad joj radim veći smještaj. Bitno mi je za sad da joj držim temperaturu zraka kako mora biti, a o lijepom izgledu akvarija ću razmišljati kad dođe pravi smještaj za nju. Hvala puno na svim odgovorima. :)

Nigdje ništa slično nisam ovdje pročitala o ovakvom otvaranju usta mošusne kornjače, pa sam zato mislila da drugi vlasnici mošusnih nisu imali takvih problema, a znači ipak se događalo.

Pisano: 13.04.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako nije bilo ovdje slucajeva bilo je na akvarij.net-u.

Pisano: 15.04.2013

Početni član
Početni član

See User information
treba mi hitno informacija - kako doci do veterine u zagrebu? trebam li se javiti prije ili? kornjaca mi je jako bolesna ima upalu pluca, bili smo kod dva veterinara i ni jedan joj nije znao pomoci :(

Pisano: 16.04.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum