NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
72 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 72

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Anonymous
Re: zelena alga
Citiraj:

Pisano od: borke
onda neću uzimati uv rasvjetu,kako bi bilo kada bi stavio 2 čistaća,bojim se za kornjaču jer oni imaju bodlje,posadio sam trave,jel je možda previše što lampa radi 12h dnevno

Zna se dogoditi da se kornjači zabe oštre bodlje čistaća u grlo(dok kornjača pokušava pojesti čistaća).To može dovesti do teške ozljede kornjače.
Kakvu si travu postavio u akvarij?Misliš li na travu "tepih",koja pokriva podlogu?

Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

onda neću uzimati uv rasvjetu,kako bi bilo kada bi stavio 2 čistaća,bojim se za kornjaču jer oni imaju bodlje,posadio sam trave,jel je možda previše što lampa radi 12h dnevno

To ne bi trebalo biti previse svjetlosti, ponavljam ako uopce do sada nisi mijenjao vodu puna je nitrita, nitrata i fosfata koji poticu rast algi. Tocnije da alge nisu pocele rasti voda bi s vremenom postala toliko toksicna od tih spojeva da bi se kornjaca razbolila.

Ako zelis rijesiti problem algi probaj ih identificirati uz pomoc onog linka gore, ili postavi svoju sliku. Jer svaka alga ukazuje na određeni problem u akvariju i svaka se suzbija na određen nacin pocevsi od bilja, aktivnog ugljena, fosfat removera, pa sve do antibiotika. Tako da dok ne utvrdimo o cemu se radi mozemo samo nagađati.

Pisano: 04.11.2012

Početni član
Početni član

See User information
kakva je to tepih trava,nemam takvu,posadio sam travu koja izgleda kao indijska paprat,sadi se u akvarijima ispred jer je male veličine,stavio bi još onu plutajuću što je za živorotke kad se omrijeste.što se tiče algi to su alge koje izgledaju kao one točkaste na staklu,samo što je kod mene na manjoj površini izgleda kao da je netko obojao,nema dlačica nego samo zelena boja

Pisano: 05.11.2012

Anonymous
Citiraj:

kakva je to tepih trava,nemam takvu,posadio sam travu koja izgleda kao indijska paprat,sadi se u akvarijima ispred jer je male veličine,stavio bi još onu plutajuću što je za živorotke kad se omrijeste.

"Tepih" je akvaristicki izraz za bilje koje prekriva podlogu tj.izgleda kao tepih(vidi sliku).Znaci nemas vodenu biljku koja se zove tepih...
Tesko mi je po tvom skromnom opisu navedene biljke reci koja je.Da nije mozda neka crypta?Najbolje postavi sliku.

Mosusne kornjace vole rovati po sljunku,tako da neznam koliko bi uopce nesto takvo moglo opstati u akvariju.Sto se tice plutajucih biljaka,njih bih ti vise preporucio od tepiha.Imas raznih vrsta.Jedne od lakse dostupnih su recimo Vodena leca-Lemna minor,pa zatim Pistia-Pistia stratiotes.
Onda imas recimo ricciu itd...

Dodaj datoteku:

jpg  lp6.jpg (40.18 KB)
1120_50981fd394291.jpg 448X281 px

Editirano od josip333 on 05.11.2012 21:21:39

Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav

da li neko zna kakva je ovo alga ili nešto slično... Dakle radi se o tome da se zavukla baš između stakla kak su ove stepenice prema otoku, nije nit s donje strane niti s gornje tak da nemrem nikak do nje. baš je uvučena unutar stepenica? Ne izgleda ništa preopasno ali bolje da Vas pitam tu kaj je to?? ;)
Hvala...
LP

Dodaj datoteku:

jpg  IMG_0670.JPG (138.95 KB)
1332_5242c4dfb8713.jpg 640X427 px

Pisano: 25.09.2013
[i][font=Helvetica]

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum