Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Novi akvarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Imam jos par prijedloga,visina akvarija na 60cm,ili ako ostanem na prvom prijedlogu,nesto kao zastita da kornjaca ne moze vani a da je akvarij otvoren.
Pisano: 07.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Moze, trenutno radim na novom podforumu i to ce biti prva tema koju cu objaviti kroz koji dan. Oni rade poklopce, ali samo za akvarije. Dakle nema nikakvih ventilacijskih otvora i dodatno trebas ugraditi lampu za grijanje. Ako imas mogucnost najbolje bi bilo da ga sam napravis ili da ti ga netko slozi. Citiraj:
Problem je u tome sto ce ti povisenje akvarija povisiti cijenu izrade. Bolje je da onda sam nadostukas stranice tanjim i jeftinijim staklom. Za manje novaca mozes napraviti visu ogradu.
Pisano: 08.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nemam izbora glede poklopca,mogu jedino nesto improvizirati kao i do sada.
Znaci mjere koje sam odabrao ce biti dovoljne za ove nadogradnje? Zamolio bih ako moze i detaljan tlocrt sa mjerama komplentnog akvarija i rampe?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako ne zelis raditi akvarij od 10 mm debelog stakla da 150x50x40 cm mozes puniti do vrha onda ti je bolje napraviti 150x50x35 cm (od 8 mm) kojeg je jos koliko-toliko sigurno puniti do vrha. Na taj ce biti jos jeftiniji sam akvarij (novac moze ici u nadogradnju) i neces trebati raditi nosace za kopno nego ga jednostavno mozes staviti na pojacanja. Nadogradnju mozes raditi od 5 mm debelog stakla i na taj nacin opet ustedis.
Za nacrt nema problema, ali moras donijeti konacnu odluku da ga napravim. Jer debljina stakla (akvarij 8 ili 10 mm) i nacin ugradnje (na siroka uzduzna pojacanja ili na uske posebne nosace) određuje dimenzije platforme. Dubina akvarija određuje nagib i duljinu rampe. U dubokom akvariju rampa moze biti dulja i imati veci nagib pa je kornjacama lakse penjanje. U plicem akvariju rampa mora biti kraca i imati manji nagib da ne zauzima previse mjesta za plivanje.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moze 150x50x35 cm (od 8mm) Mislim da je to vrlo dobra ideja.
Odlucio bih se za dulju rampu,odnosno dublji akvarij,ako sam dobro razumio to su uzduzna pojacanja.
Pisano: 10.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Evo ga: LINK Citiraj:
Ok, evo onda nacrta za platformu u privitku. Jos sam zaboravio zelis li da ti platforma bude s lijeve ili desne strane akvarija? To određuje na kojoj ce strani biti rupa za cijev vanjskog filtera. Ikako zelis da bude pozicionirana rampa, lijevo, desno, u sredini? Samo ovaj dio sa duljom rampom i dubljim akvarijem si krivo shvatio, pod dublji akvarij sam mislio da ides na dubinu 40 cm i na debljinu stakla 10 mm. No nema veze prilagodit cu rampu da najbolje pase u tvoje dimenzije. Također nisam razumio sto zelis reci sa uzduznim pojacanjima, da se razumijemo: LINK Dodaj datoteku: Goran007 kopno1.jpg (124.40 KB) Goran007 kopno2.jpg (109.87 KB) Goran007 kopno3.jpg (53.62 KB) Goran007 kopno4.jpg (84.53 KB) Goran007 kopno5.jpg (81.25 KB)
Pisano: 10.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sve u redu,nisam sve razumio na pocetku.
Rampa moze biti na desnoj strani,inace mi odgovaraju sve opcije. Sta dalje? Mozda nacrt akvarija sa rampom? Hvala!
Pisano: 11.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Predlazem ti da u Aqua terri narucis samo akvarij i kopno. Nadogradnju bi si sam trebao sloziti jer to je jedini nacin da ti ispadne jeftinije. Osim toga sa nadogradnjom bi transport bio tezi.
Das staklaru da ti izreze i uz neciju pomoc to samo gore zelijepis (opisao sam u novom podforumu kako). Sto se tice samog akvarija napravio sam ga sa gornjim uzduznim pojacanjima i gornjim poprecnim pojacanjem. Prilikom naruđbe reci da oni sami procjene da li je potrebno gornje poprecno pojacanje uzimajuci u obzir da ce se akvarij puniti do vrha! Kod nadogradnje si jos sam moras odrediti kolike ce ti biti rupe za cijevi vanjskog filtera. Problem je u tome sto ne znam kakav ces filter kupovati i kakva ces koljena imati. Rupe moraju biti dovoljno velike da mozes provuci koljena kroz njih. Predlazem da prvo nabavis filter, uzmes komad kartona i u njemu probusis otvor kakav bi htio imati na akvariju. Zatim probaj provuci koljeno kroz taj otvor. Na taj nacin odredis potebne dimenzije. Platformu sam ti malo skratio (sa 50 cm duzine na 45 cm) jer sam primjetio da bi mogao nastati problem ako ti stave gornje uzduzno pojacanje na akvarij (kornjaca je mogla zapet između platforme i pojacanja. Stavljam ti ispravljen nacrt. Sto se tice samog polozaja rampe u odnosu na platformu, rampa moze biti u desno, ali ne skroz u desno - mora biti nekoliko centimetara udaljena od ruba ovisno o sirini gornjeg uzduznog pojacanja. To ovisi koliko ce u Aqua terri odrediti da gornja uzduzna pojacanja moraju biti siroka... Dodaj datoteku: Goran007 akvarij nacrt.jpg (153.27 KB) Goran007 nadogradnja nacrt.jpg (90.50 KB) Goran007 kopno nacrt (ispravak).jpg (116.37 KB) Goran007 akvarij1.jpg (130.93 KB) Goran007 akvarij2.jpg (161.79 KB) Goran007 akvarij3.jpg (136.49 KB) Goran007 akvarij4.jpg (104.06 KB)
Pisano: 12.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mislio sam recimo filter JBL CristalProfi.
Problem mi je nadogradnja,vec sam rekao da bih radije bez tog ako ga trebam sam raditi,mislio sam da ce to oni napraviti. Pogresno smo se razumili. Ako nije problem,jeli moze nacrt akvarija bez nadogradnje,i sa rampom? Hvala
Pisano: 12.07.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.