Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kako postupati sa malim čančarama? |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
evo danas su 2 male čančare izašle pa sam ih slikao...usput sam slikao cijeli ograđeni prostor gdje držim male čančare...
sve sam počistio...skratio pampas...sada planiram posaditi malo salate i ostalog zelenila da imaju što više za jesti... svaki prijedlog ili savjet je dobrodošao...
Pisano: 18.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Dobro imaju prostora male. A gdje velike držiš ?
|
|||
Potpis (engl. signature, njem. Unterschrift) je bitan element valjanosti pisanog očitovanja volje.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Citiraj:
velike imaju cijeli vrt koji je dosta velik...ovo je samo mali dio vrta... ako si primjetio na slikama ostavio sam pri krajevima prostor da i velike mogu ući gdje su male čančare... p.s. imaš li kakav prijedlog što da posadim?mislio sam posadit malo djeteline i salate?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ma to sa sađenjem je teška stvar.. recimo npr. što god ti posadio to one pojedu za dan-dva, još ako su kao kod mene sataru to ili prodju preko toga x puta pa sve uniste... ne znam, jedino da posadis sa strane kakvu salatu i zastitis je, pa da im je mozes povremeno davati...
|
|||
Potpis (engl. signature, njem. Unterschrift) je bitan element valjanosti pisanog očitovanja volje.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
AKo si ukopao daske u zemlju kornjace vjerojatno nece moci izaci, no koliko si ih ovim malim zidice zastitio od djece, pasa, macaka itd. je upitno. Salata nije zelenilo koje bi kornjace trebale jesti, ona ima 90% vode i jako malu hranjivu vrijednost koja je potrebna za normalan razvoj. Ovdje imate cijeli popis bilja kojeg bi vase kornjace trebale jesti: LINK
Pisano: 19.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Te biljke su sve koje same narastu.. pronadjes ih na livadi ili u vrtu ako ti rastu, uberes i bacis im.. sumnjam da to sadi netko
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Citiraj:
upravo zato ovih dana idem kupiti žičanu mrižu s kojom ću ograditi cijeli prostor tako da nitko neće moći ući unutra...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Znam da na prvu pomisao zvuci smijesno da sadis "samonikli korov" u svoj vrt, ali kornjacama upravo to treba. Da sam na vasem mjestu ja bi par takvih biljki iskopao i presadio u vrt. Mozete vi i posaditi određene biljke poput radiča, matovilca, rikole, opuntia kaktusa, hibiskusa...ali hraniti kornjacu salatom je, bez uvrede, neuki narodni savjet iz proslog stoljeca. Nedavno sam naletio na jednu Englesku stranicu koja je bas posvecena problematici iskhrane kopnenih kornjaca. U njenu trazilicu unesete lat. naziv biljke koja vas interesira i dobijete direktne podatke da li kornjace smiju jesti te biljke sa detaljnim objasnjenjem zasto i kako: http://www.thetortoisetable.org.uk/ Također imaju besplatnu knjizicu sa preporucenim biljkama za prehranu: LINK Citiraj:
Aha, oprosti, nisam shvatio da jos nisi skroz zavrsio...
Pisano: 20.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
[quote]
Pisano od: Kori Znam da na prvu pomisao zvuci smijesno da sadis "samonikli korov" u svoj vrt, ali kornjacama upravo to treba. Da sam na vasem mjestu ja bi par takvih biljki iskopao i presadio u vrt. Mozete vi i posaditi određene biljke poput radiča, matovilca, rikole, opuntia kaktusa, hibiskusa...ali hraniti kornjacu salatom je, bez uvrede, neuki narodni savjet iz proslog stoljeca. [quote] ma u pravu si...nije smiješno nego istina...ovaj forum je odličan jer sam na njemu naučio masu novih stvari o kornjačama koje prije nisam znao, a tiću se prehrane...od kada znam za sebe baba mi je govorila da kornjačama dam salate ili rajčicu međutim to nije njezina prirodna hrana... ona je ipak životinja koja se hrani sa travama i biljkama iz prirode, a ne sa salatom i sl što mi uzgajamo za svoje potrebe... napravit ću kombinaciju svega po malo...malo trave iz prirode, cvijeća, koju salatu...uglavnom da bude raznoliko...
Pisano: 20.03.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.