Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Mošusna kornjača |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Da nema tih posudica ljudi ni ne bi kupovali kornjače!
Evo primjera: uzmem ja 5 kornjača od dobavljača i par akvarija od 45lit! I ko je god došao da kupi kornjaču, niko nije htio kupit akvarij! I čim vide da nemam tih posudica okrenu se i izađu, odu u drugi pet shop i tamo kupe kornjaču i bubreg sa palmicom i sve ostale potrepštine! A ja ostanem kratkih rukava a režije se moraju plačat! I tako par puta mi se desilo sa mušterijama a meni kornjače plivaju u akvariju po mjesec dana! I ja poludim i nabavim te posudice da mogu kornjače prodat! Jbg! Želim reći kako to ide, nažalost! Primjer drugi sa ribicama: Dođu dva dečka kod mene, kao kupili su atman od 30lit pa bi htjeli neke ribice! Ja im velim da u njega mogu ici samo sitne ribice ili kozice al ne oni bi skalare! Ja njih uvjeravam da ne mogu da idu jer če jako brzo prerasti akvarij i bla bla bla! A imao sam baš male primjerke u prodaju, domaće po 10kn! I oni vele, pa ok onda čemo razmisliti pa doći! Ja reko oke! I mislite da nisu poslije par sati otišli u drugi pet shop, kupili su 4 veća skalara i 1 colosoma pacu i 2 zebrice, za tih 30lit! I još hranu i neš! 180kn ukupno! I onda si ja mislim pa koja sam ja budala XD Eto, izgleda da trebna prvo bit trgovac a tek onda ljubitelj životinja! Živimo u kapitalizmu a konkurencija je velika!
Pisano: 06.01.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Hvala na otvorenom razmišljanju, do sada nisam čula mišljenje niti jedne osobe koja se bavi prodajom kornjača. To je tvoje razmišljanje osobe koja prodaje, ok, ali ja sam rekla iz izkustva, moja prva kornjača je upravo uginula bog te "palmice" i to iskustvo me nagnalo da prije 8,5 god otvorim net i potražim stranice o kornjačama, a tada je net bio dosta skroman i u začetku sa ovakvim forumima.
Druga kornjača je odmah dobila akvarij stakleni, mali ali stao je grijač , pa nadalje, a treća je udomljena iz smeća u pet shopu. No doživjela sam, a bojim se da je za mošusne to neminovno jer su male, da je žena ispred mene kupila plastični bubreg s kornjačom jer ima taman 25 cm širine prostora na kuhinjskom elementu i tu joj paše. Nećemo više o tome. Na izložbi Akter fest imali smo okruglu plastičnu posudu prekriženu crvenim X-om i ispod akvarij od bar 120 l sa Korijevom mošusnom. Nastojimo educirati ljude za prvu kornjaču treba akvarij bar od 50-60 litara, sa opremom. Može?
Pisano: 08.01.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Sve je to ok, ja želim reći samo kako ljudi razmišljaju kad žele kupiti kornjaču! Naravno večinom nekome za dar!
I kao trgovci u pet shopovima razmišljaju! Ako je neko naumio kupiti kornjaču sa bubregom, kupiće ju ako ne kod tebe onda kod nekog drugog! I onda ti bude krivo što su pazarili kod nekog drugog a ti si ostao kratkih rukava! Dok sam radio uvijek sam prvo predložio akvarij 60x30x30, nekih 145kn! Većina je govorila kako im je to ogromno, da nemaju mjesta i bla bla! Evo nedavno sam susjedi poklonio akvarij da svoju resicu izvadi iz kugle konačno! I ona je isti razbila! Jer ga je svako malo nosila u kupatilo mjenjat vodu! Valjda je bolje kupiti nove cipele nego filter! Sad je kornjača u nekom kockastom akvariju od 3lit! Al to njoj ide na savjest ne meni! Ja sam sve lijepo u trgovini ljudima objašnjavao i kad vidim da ne ide pustim po njihovoj volji! Nek njima isto ide na savjest! Pokazivao sam i slike koliko dotična naraste! A nikad nisam uzimao po 20-30 kornjača ko večina, nego po 4-5! I uvijek prodavao po jednu! Objašnjavao sam ljudima da kornjače nisu društvena bića a i mogle bi se tući poslije! Mislim da bi na prvom mjestu trebalo zabraniti te posude sa palmicom i slične!
Pisano: 08.01.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Sve sto si napisao je istina, mislim da bi preko polovica ljudi odustala od prodaje da nema posuda sa palmicom. Ovu sam pricu cuo od mnogih vlasnika malih pet shopova u Zg. To mi je u dogledno vrijeme pokojna Ineska, vlasnica 3. pet shopa u Hr. Zoo Papigica isto pricala. Samo u njenom slucaju su kupci rekli da idu kupiti u susjedni veci pet shop jer kornjace koje prodaju tamo "ne narastu tako velike" Cijela ta industrija kucnih ljubimaca je u vecini slucajeva nehumana i ako zelis biti uspjesan u tom biznisu moras raditi svakakve stvari. Osobno ne bi bas imao zeludac za to, ne bi mogao prodati zivotinju nekoj budali koja se nece pravilno brinuti za nju. Za sada znam samo za jedan pet shop u Hr. koji ce odbiti prodaju kornjaca i riba ako ih kupac zeli drzati u suludim uvjetima, to je Belugo. U Zoo Viliju isto nece bas prodati zlatnu ribu u kugli. Ali to su rijetki pet shopovi kojima je glavna zarada na psima i mackama (hrana, sisanje i sl) pa si takve sitne gubitke mogu priustiti u cilj dobrobiti zivotinja i postovanja od strane ozbiljnih kupaca. Citiraj:
To je vec nekoliko puta predlozeno i nadam se da ce se konacno realizirati ulskom u EU. U zadnjih nekoliko godina se vidi znacajan napredak po pitanju prodaje akvarija sa box filterom za kornjace. Nije idealno, ali je svakako puno bolje od kada smo krenuli sa edukacijom.
Pisano: 10.01.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo ja danas kupila mošusnu - raserback kornjaču u pet shopu u zagrebu i malo me buni nešto ...po netu čitam da netrebaju dodatno svijei tj sunčanje a u pet centru mi rekli da trebaju ?
ima li tko odgovor jel mi treba ili mi netrba malo sam zbunjena ???
Pisano: 02.04.2012
|
|||
[img align=right]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321385907929260&set=a.320396124694905.77479.100001735600262&type=3&theater[/img]
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Mosusnim kornjacama je potrebna obicna spot lampa (reflektorica) koja grije kopno na 30-35 stupnjeva. Posebna UVA-UVB rasvjeta za gmazove nije nuzno potrebna, ali je svakako pozeljna, pogotovo ako kornjaca cesto izlazi van na kopno.
Pisano: 02.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
pa kupila sam joj lampu neku 40 w za grijanje ali svugdje na internetu piše da joj netreba uva i uvb da netrebaju sunčanje.Ali moram reć da mi je malo čudna ujutro i navečer je malo aktivnija a jučer i danas je provela od cca 14-19 na suhom neznam dail je to ok ili nekaj joj nevalja.
A inače prvi dan u nedelju kad sam je kupila složila akvarij ponašala se jako aktivno. malo zamutila vodu ali kroz ujutro joj je voda bila skroz bistra a jučer i danas cijeli dan mutnjikava imam pumpu i filtere onaj zeleni plavi i crni ali mi voda nije bistra ujutro ili ona puno kaki pa nemože dovoljno dobro izfiltrirati vodu.Danas sam joj kupla onu pumpu za vodu da joj lakše vodu mijenjam i dotočila 2 bokala od 2 l i dalje joj je mutna voda.Pa nije vlajda da ću joj morati mjenjati vodu svaki dan ?
Pisano: 03.04.2012
|
|||
[img align=right]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321385907929260&set=a.320396124694905.77479.100001735600262&type=3&theater[/img]
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovo je obicna spot lampa:
Ona je potrebna da se kornjaca moze dodatno zagrijati kako bi lakse probavila hranu, te kako bi zrak u akvariju bio topli da se izbjegne mogucnost respiratorne infekcije. Za mosusne kornjace nije uobicajeno da se suncaju kao crvenouhe/zutouhe/trostove svaki dan. No koji puta vole izaci van i grijati se ispod lampe. Obavezno procitaj clanak o smjestaju, posebno obrati pozornost na pravilno odrzavanje smjestaja i biolosku filtraciju! Kada procitas onda pitaj sto ti nije jasno: Smjestaj za vodene kornjace
Pisano: 03.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
da imam takvu od 40 w upalim je ujutro i ugasim navečer kad padne mrak
Pisano: 04.04.2012
|
|||
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.