Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Koja je vrsta? (i jos po nesto) |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Jeste, svega 13cm najvise ce da poraste:D
Kori, otisla sam na vreme kod vet. i bice sve ok. Sto se tice ishrane, procitala sam clanak...naravno u zivotu ne bih dala kornjaci jaje, psecu hranu ili bilo sta drugo sto ne bi nasla oko sebe. Medjutim, kao sto postoji mnogo clanaka o tome kako su iskljucivo herbivori, takodje postojim i mnogo clanaka u kojima pise ili da su omnivori, a takodje i oni koji kazu da su neizbirljive...npr. jedan od njih je http://premiumtortoises.com/greek.aspx Moje licno misljenje je da s obzirom da su insekti najbrojniji i da ih ima svuda, sigurno ponekad slucajno ili namerno zavrse u kornjacinim ustima (kao biljna vas, caura, crvic) barem jednom dnevno. Moja kornjaca je u stanju da juri crvica po terarijumu, iako se pre toga najela raznog bilja, i iako joj vire pparce deteline iz usta sto je urnebesno smesno. I evo jednog banalnog primera: Mi ljudi jedemo i volimo slatkise ili przenu hranu, koja je potpuno stetna ili beskorisna nama, ali je jedemo. Isto tako kornjaca u prirodi 100% poludi kada vidi neki plod, koji je pao sa drveta ili tipa jagoda...
Pisano: 29.08.2010
|
|||
|
Re: Koja je vrsta? (i jos po nesto) |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jedan crvić dnevno nije prehrana, to je zanimacija. A kornjaču hrani onako kako se hrani u prirodi, na Mediteranu. Nećeš tamo naći mnogo jagoda, banana, paradajza, gljiva i ostalog čime je hraniš.
Pisano: 31.08.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.