NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
58 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 58

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 6 »

Re: zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok. kori, hoću ubaciti ću ovaj mj još šljunka. stvarno je istina d aim posvijetli oklop od svjetlijeg šljunka. ja mislim da bi trebala poboljšati i filtraciju s obzirom da sad imam samo valjčiće, spužve dvi, atu i malo ugljena. zanima me bi li bilo pametno zamijeniti te keramičke valjčiće s vremenom soniim bio ballsima i zanima me koliko oni traju. evo sinoć sam 4 kaina vode promijenila, stavrno previše. nikad nisam imala ovakvih problema s akvarijem. e, nisam vam ni rekla, mislim da smo pogriješili u određivanju spola ove velike kornjače. dobila je dosta duže nokte tako da mislim da je mužjak.

Pisano: 03.06.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako ces vec kupovati nove bioloske medije, onda uzmi one od sintetickog stakla, jer su najucinkovitiji.

Pisano: 04.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo ovako, razmišljam da nabavim vanjsku pumpu i zanima me da li mi se to uopće isplati tj da li je potrebno. protočnost moje pumpe je max 1000l/h i zanima me da li je onda bolje samo da dodam nove medije tj one od sintet stakla u ovaj njen spremnik. kapacitet spremnika se vidi na ovoj slici
P3240212 [800x600].jpg (47.94 KB)
malo je manji od toga jer ona cijev ispušta vodu po medijima tako da oni moraju bitiispod nje pa s ene mogu do vrha puniti ovi spremnici. kolika je cijena te vanjske filter pumpe neke solidne marke? ima i kakav link o tome? u biti me zanima d ali je čistina ode povezana izravno najviše sa filter medijima ili je povezana i sa brzinom tj jačinom pumpe?
hvala

Pisano: 09.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja ne mogu uopće naći sliku ili link o tim sintetičkim kuglicama samo o onim plastičnim crnim.

Pisano: 09.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Je li to možda ovo:
Smanjena slika

Pisano: 10.06.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
evo ovako, razmišljam da nabavim vanjsku pumpu i zanima me da li mi se to uopće isplati tj da li je potrebno. protočnost moje pumpe je max 1000l/h i zanima me da li je onda bolje samo da dodam nove medije tj one od sintet stakla u ovaj njen spremnik. kapacitet spremnika se vidi na ovoj slici
P3240212 [800x600].jpg (47.94 KB)
malo je manji od toga jer ona cijev ispušta vodu po medijima tako da oni moraju bitiispod nje pa s ene mogu do vrha puniti ovi spremnici. kolika je cijena te vanjske filter pumpe neke solidne marke? ima i kakav link o tome? u biti me zanima d ali je čistina ode povezana izravno najviše sa filter medijima ili je povezana i sa brzinom tj jačinom pumpe?
hvala

Nemoj vjerovati sto pise na toj pumpi jer je protok definitivno manji. Pumpa mozda ima protok 1000 l/h kada ne tjera vodu kroz filter i kada ne dize vodu na visinu. Tvoj akvarij je predviđen da se puni do vrha tako da vjerovatno gubis na protoku zato sto pumpa mora gurati vodu na vecu visinu nego sto je predviđeno. Bilo bi dobro da izmjeris protok kroz filter. Uzmi bocu kojoj znas volumen, prisloni je na izlaz iz filtera i izmjeri koliko je vremena potrebno da se ta boca napuni. Ako ti nije problem otvori poklopce od tog filtera i slikaj poklopac odozgo da se vidi raspored.

Vanjski filteri su relativno skupi, filter srednje velicine je oko 800-1000 kn. Ima raznih proizvođaca, najpoznatiji su Eheim i Fluval.
Kvaliteta filtracije ovisi prvenstveno o medijima, njihovom rasporedu i protoku. Sve mora biti ujednaceno za optimalan efekt.

Sto se tice medija od sintetickog stakla:

EasyLife Symbiont

A postoji jos Eheim SubstratPro, JBL MicroMec, JBL SintoMec...

Citiraj:

Pisano od: trachemys
Je li to možda ovo:
Smanjena slika

Ne to su obicni keramicki valjcici, ali postoje takvi valjcici od sintetickog stakla, npr. JBL SintoMec, Fluval Biomax...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
gledala sam ovaj link o fluvalu i vidila sam pri instalaciji da voda ne smije biti više od 7 inches or 17.5 cm ispod ruba akvarija a meni je oko 22 ako ne i više. kako mi onda to rješavamo s obzirom na udaljenost kornjača od lampe? može li se isto staviti ta pumpa?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
gledala sam ovaj link o fluvalu i vidila sam pri instalaciji da voda ne smije biti više od 7 inches or 17.5 cm ispod ruba akvarija a meni je oko 22 ako ne i više. kako mi onda to rješavamo s obzirom na udaljenost kornjača od lampe? može li se isto staviti ta pumpa?

To pravilo vrijedi samo u slucaju inicijalnog punjenja filtera. Dakle njegova rucna pumpa (priming system) moze povuci vodu do te visine. A jednom kada je filter skupa sa cijevima napunjen nema problema, raditi ce.
Osim pomocu te rucne pumpe filter mozes napuniti pomocu lijevka kroz njegovu ulaznu cijev.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok.kužim, imam još jedno pitanje. smije li se u prostoriji di su kornjače paliti aparat za komarce i da li im to smeta jer sam vidila na tabletama da piše da s euklone akvariji i male životinje iz prostorije.

Pisano: 12.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako pise onda naravno nemoj to koristiti. Stavi rađe mreze na prozore.

Pisano: 12.06.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum