Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kopno van akvarijuma |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jos nisam poceo da pravim, jer cekam vas odgovor.
Moze li neko da mi da neke slike, upustva, misljenja itd. Sve u svemu treba mi pomoc
Pisano: 03.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zašto pesak?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja bi dno kopna stavilo od stakla ( pijesak jedino bi stavio ako je ženka koja polaže jaja, u tom slučaju neke posuda), samo stranicu koja je pred tobom dok gledaš u aq stavio bi od stakla ili plexiglasa, a one ostale od nekog drveta ili sl., a te lojtre pomoću kojih se penje na kopno nekako smisli.... ugl. snaći ćeš se samo prepusti mašti na volju.....
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Malopre mi je palo na pamet neko kopno koje nije pricvrsceno za akvarijum a stoji unutra zakaceno za zidove akvarijuma.Ako ga napravim iznad trebale bi mi duge stepenice, a to mi se i ne svidja.Sirina akvarijuma je 30 cm, e ja bih donju stranu kopna skratio na 28cm, zalepio staklo sa strane i iznad zalepio 2 preckice da drze kopno na zidovima akvarijuma.
Zvuci malo glupo ali big ovako mogao da ga izvadim kad hocu i recimo stavim na drugu stranu.
Pisano: 04.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Stiropor je jako opasan za kornjace i on se nikada ne bi smio stavljati u akvarij bez da je oblozen necime! Ukoliko kornjaca proguta stiropor velike su sanse da ce doci do zaceljenja probave i smrti. Ubuduce budi jako oprezan sto stavljas u akvarij, ova korozija od zice (ili sta god je vec to bilo) je isto moglo biti otrovno za akvarijske organizme!
Kopno mozes napraviti na razlicite nacine, samo moras paziti da ti kornjaca ne moze pobjeci van. Ovdje imas nekoliko ideja: LINK Također pogledaj i ATP Enclosures & Habitats Gallery: LINK
Pisano: 04.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo upravo sam kupio staklo i krecem sa sastavljanjem. Slike cu vam postaviti uskoro....
Pisano: 13.01.2010
|
|||
ĐOLE
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Bok, ja sam prošlog ljeta došla na sličnu ideju da stavim kopno van akvarija...uglavnom dolje su slike pa ti možda posluže za ideju. Jedino šta sve šta sam dodavala na avarij je od pleksiglasa(8mm) jer ga je puno lakše za modelirat (primjerice kod izrade stepenica i sl.)
Sretno ;)
Pisano: 16.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
stvarno lijep akvarijum,ali posto se jos nisi predstavila molio bih te da se predstavis u rubriki predstavi se malo da te bolje upoznamo
|
|||
zlatko__hr
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hvala na savetu, ali sam ja vec napravio neko kopno koje je verovatno unikat...xDDD
|
|||
ĐOLE
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.