Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Laik za kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ja sam laik takodje, a planiram da iznenadim momka danas za dan zaljubljenih sa kornjachicama. Zhelim da uzmem dve kornjachice - muzhjaka i zhenku. Koliki akvarijum mi treba za njih?
Pisano: 14.02.2008
|
|||
Neobaveshteni pionir
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
I da.. zhelim da te dve kornjachice budu malog rasta i vodene. Koja je to vrsta? Kako da ih trazhim?
Hvala unapred!
|
|||
Neobaveshteni pionir
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Au, odakle da pocnem....
Prvo, dobrodosla na sajt, nadam se da ce mo uspeti da ti pomognemo strucnim savetima. Vidi ovako, neznam koliko vi ozbiljno shvatate "drzanje" kornjaca. U sustini nepostoji neka mala vrsta koja bi mogla biti u nekom mini akvarijumu i koja nezahteva mnogo paznje. Kornjace koje se mogu kupiti u pet-shopovima su uglavnom crvenouhe i zutouhe. Za njih ti je u pocetku potreban Akvarijum od bar 60-70 l grejac, ostrvo, sijalica za suncanje, sijalica za osvetljenje akvarijuma, filter (preporucljivo spoljni). To su neke osnovne i stvarno minimalne stvari za pocetak dok se nenabavi odgovarajuci akvarijum od jedno 300-400l i svom pratecom opremom kao i za onaj mali. Sto se tice dve kornjace, pazi trebala bi se malo "prosetati" po forumima i procitati razne savete i iskustva ljudi koji su drzali po dve kornjace. To bas i nije neka srecna situacija. Evo jedan primer: odrastu i postanu polno zreli, muzijak se zeli stalno pariti ali zenka nezeli u tom slucaju on je moze povrediti, ako su dva muzijaka mogu se tuci i ozbiljno povrediti oko terirorije, itd. U tom slucaju moras ih razdvojiti a to je ona oprema x 2. Na kraju nezelim te odgovarati od uzimanja kornjace ali ti preporucujem da malo proucis ove forume i vidis sta sve tu treba i kako se radi pre nego uzmes kornjacu, ipak to je zivo bice nebi trebalo da pati. Pozdrav! Pisi ako imas jos pitanja!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vec sam jednom ovu sliku postavila, ali uradit cu opet, jer ponekad slike pricaju vize o neki reci.
Jel znas danas, sta ces sa jednom zivotinjom sto mozda uspije taku velcinu u manje o 5 godina dostignit?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hehe da slazem se sa Scriptom....dali si ti planirala sta ces da radis sa tom kornjacom ....vjeruj mi ona nece vjecito biti mala :)
P.S. PAzite da ne otvarate topice koji su stari vise od mjesec dana...
Pisano: 15.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Vetj sam kupila kornjachice.. Mislim, budutje mutant kornjache,
koliko vidim iz posta Scripte. Da li je mogutje da je ova jedna u hibernaciji, a druga ne? Da li je mogutje odrediti pol malim kornjachama?
Pisano: 16.02.2008
|
|||
Neobaveshteni pionir
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kakve mutant kornjaće?Dali ti uopće znaš što je hibernacija?I kad su male nemoguće im je prepoznati spol.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Znam shta je hibernacija, naravno. Ali, kupila sam 2 kornjache i jedna se chudno, jako chudno ponasha.. ukopava se, netje da jede. Dok je ova druga zhiva, jede za 3 kornjache i chini mi se da uopshte ne spava.
Koliko treba da bude velika kornjacha da bi se razlikovao muzhjak od zhenke?
|
|||
Neobaveshteni pionir
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kud se ukopava i trreba biti oko 13 cm da bi se točnoi znao spol.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.