NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
25 korisnika su online (17 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 25

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Kame
Početni član
Početni član

See User information
Slika sa akvarijumom je privremeni akvarijum, znam da je mali, ali samo dok ne skupim para za veliki sa dekoracijama.
Ostatak su slike kornjače.

Dodaj datoteku:

jpg  kame 1.jpg (233.42 KB)
1880_4f11f36a12880.jpg 2048X1536 px

jpg  kame 2.jpg (302.82 KB)
1880_4f11f39b7d43f.jpg 2048X1536 px

jpg  kame 3.jpg (392.37 KB)
1880_4f11f3c0dee03.jpg 2048X1536 px

jpg  kame 4.jpg (302.50 KB)
1880_4f11f3e7df666.jpg 2048X1536 px

jpg  kame 5.jpg (301.10 KB)
1880_4f11f3fcd9cdf.jpg 2048X1536 px

Pisano: 14.01.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Kame
Početni član
Početni član

See User information
Hteo bih samo da dodam, verujem da je to zbog toga što je kornjača još mala, užasno je uplašena, bukvalno čim vidi mene ili nekog drugog, samo krene da beži i pliva glavom bez obzira ispod kamena u pećinicu koju sam joj napravio da bi imala gde da se sakrije kako bi dobila osećaj da je bezbedna.

Ne uzimam je iz akvarijuma (samo kad joj menjam vodu), iako bih je samo gnjavio, znam da gmizavci to ne rade, tako da joj ni ja to ne radim.
retko jede hranu kad sam ja tu, zato čim joj ubacim račiće, samo se sklonim i pustim je da na miru pojede.

Takođe, retko izlazi da se sunča, stavio sam lampu na više razdaljina od kamena (radi isprobavanja šta joj najviše godi) i temperatura je uvek oko 30 stepeni vani, pa sam krenuo da joj stavim po jednog račića na suvo, pa ona kad ga primeti samo ga uzme i odnese ga u vodu da ga proguta, ali opet, samo kad se ja sklonim iz sobe.

popne se na kamen uglavnom kad nema lampe (40W) iznad nje, naravno, kad sam ja van sobe (vidim po mokrom tragu na kamenu)

Takođe, ne želi da jede apsolutno ništa sem račića, iako sam joj davao kuvanu piletinu, tunu iz vode, salatu, jabuke, bananu i ostalo voće i povrće (iseckanu na male zalogaje), ali mislim da moram da je upoznam sa raznovrsnom ishranom još dok je mala, pa neću odustati.
ako ne pojede kroz 10-15 minuta, hranu izvadim.

Opet, pretpostavljam da je još previše mala i uplašena, jer sam je dobio pre dve nedelje, tako da za sada imam samo taktiku strpljenja, ali bih boleo da znam da li u nečemu grešim i kako bih mogao da poboljšam njene kornjačine navike.

I voleo bih da prestane da me se plaši, jer je stvarno puno volim, a ovo je prva kornjača koja je ovoliko uplašena.

Pisano: 15.01.2012

Početni član
Početni član

See User information
ovo sto bjezi kad te vidi je najnormlanije ponasanje.. moje i nakon vise od godinu dana to rade.. ne tako panicno kao u pocetku ali uvijek skoce u vodu kad me vide..

voce nije bas dobro cesto davati, a tunu nikako jer je to morska riba, samo slatkovodne ribe mozes davati..

dok je mala skoro pa sigurno ti nece jesti povrce, ali piletinu i recimo pastrvu bi trebala sigurno jesti..

racice najvise jede jer je vjerojatno samo na to i navikla, kombiniraj joj sa mesom pa ce se priviknut vec..

btw vidim da nemas grijac ni filter.. voda bi joj trebala bit oko 25 stupnjeva stalno, spotica ti je ok, a filter bi trebao nabaviti da sto manje mjenjas vodu i tako joj sto manje stresa stvaras..

i UVA/UVB lampa ti treba za pravilan razvoj kornjace..

inace lijepa ti je kornjaca ;)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Flash
Ne uzimam je iz akvarijuma (samo kad joj menjam vodu), iako bih je samo gnjavio, znam da gmizavci to ne rade, tako da joj ni ja to ne radim.
retko jede hranu kad sam ja tu, zato čim joj ubacim račiće, samo se sklonim i pustim je da na miru pojede.

Gledaj da je ni tada ne vadiš jer je to strenso za nju. I ne menjaj nikada svu vodu, već samo deo vode.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Flash
Hteo bih samo da dodam, verujem da je to zbog toga što je kornjača još mala, užasno je uplašena, bukvalno čim vidi mene ili nekog drugog, samo krene da beži i pliva glavom bez obzira ispod kamena u pećinicu koju sam joj napravio da bi imala gde da se sakrije kako bi dobila osećaj da je bezbedna.

Takođe, retko izlazi da se sunča, stavio sam lampu na više razdaljina od kamena (radi isprobavanja šta joj najviše godi) i temperatura je uvek oko 30 stepeni vani, pa sam krenuo da joj stavim po jednog račića na suvo, pa ona kad ga primeti samo ga uzme i odnese ga u vodu da ga proguta, ali opet, samo kad se ja sklonim iz sobe.

popne se na kamen uglavnom kad nema lampe (40W) iznad nje, naravno, kad sam ja van sobe (vidim po mokrom tragu na kamenu)

Takođe, ne želi da jede apsolutno ništa sem račića, iako sam joj davao kuvanu piletinu, tunu iz vode, salatu, jabuke, bananu i ostalo voće i povrće (iseckanu na male zalogaje), ali mislim da moram da je upoznam sa raznovrsnom ishranom još dok je mala, pa neću odustati.
ako ne pojede kroz 10-15 minuta, hranu izvadim.

Opet, pretpostavljam da je još previše mala i uplašena, jer sam je dobio pre dve nedelje, tako da za sada imam samo taktiku strpljenja, ali bih boleo da znam da li u nečemu grešim i kako bih mogao da poboljšam njene kornjačine navike.

I voleo bih da prestane da me se plaši, jer je stvarno puno volim, a ovo je prva kornjača koja je ovoliko uplašena.

Kornjaci moras dati vremena i mira da se privikne na novu okolinu i uvjete. I sam si vec procitao da sto kornjacu manje diras to bolje za nju.
Nakon nekog vremena kornjaca ce poceti stalno plivati prema tebi i divljati kada te vidi (zicati ce hranu). Sto se tice izlazenja na suho, izlaziti ce prvo kada tebe nema doma i panicno bjezati kada te vidi. Tek ce se mozda nakon nekoliko godina nauciti na suncanje uz prisutnost ljudi su sobi (ono da te totalno ignorira).

Sto se tice prehrane sada je najvaznije da kornjaca jede sirovo meso i ribu, biljnu hranu sada zaboravi, eventualno mozes u akvarij staviti neko vodeno bilje da gricka ako zeli.
Najlaksi nacin da naviknes kornjacu na mesnu hranu je dati nesto crvenkaste boje tipa nasjeckano goveđe srce, pileca srca, jetrica itd. A ako niti to ne upali nabavi tubifex (zivi, smrznuti ili u zelatini) do sada nisam dozivio da je ijedna mala kornjaca to odbila. Mozes probati i sa sirovom pastrvom. Također mozes od lokalnih terarista nabaviti neku zivu hranu.
Bilo kakvu zacinjenu hranu za ljudsku upotrebu (konzerve, salame, kobasice itd.) ne smijes davati kornjaci jer je jako stetno.

Kornjaca inace izgleda sasvim zdravo, nabavi sto prije ostatak opreme da ostane zdrava.

Citiraj:

Pisano od: Toni90ns

Gledaj da je ni tada ne vadiš jer je to strenso za nju. I ne menjaj nikada svu vodu, već samo deo vode.

Djelomicne promjene ima smisla raditi samo kada u akvariju imas filter, podlogu i uspostavljenu biolosku filtraciju. Ovako bez bioloske filtracije organski otpad se ne razlaze na manje stetne spojeve vec se samo gomila u akariju. Tako da je u akvariju bez filtracije bolje promijeniti cijelu vodu.
A ako je kornjaca u akvariju za vrijeme izmejene vode treba biti jako oprezan da se ne izazove temperaturni šok. Voda koja se ulijeva u akvarij treba biti iste temperature kao voda u akvariju.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala vam svima ljudi, mnogo ste mi pomogli na ovim savetima, zaista želim sve najbolje za ovu kornjaču.
Sutra imam ispit, pa posle njega idem po grejač i filter, jer hoću da bude što zdravija.

Javljaću promene raspoloženja i probaću ovu ishranu koju ste predložili.
kako bude rasla, stavljaću i slike. =D

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: Kori

A ako je kornjaca u akvariju za vrijeme izmjene vode treba biti jako oprezan da se ne izazove temperaturni šok. Voda koja se ulijeva u akvarij treba biti iste temperature kao voda u akvariju.

Kako to precizno napraviti?
stavljanje termometra pod mlaz vode mi se ne čini baš pouzdano?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kad god nešto kažem uvek pogrešim tako da je bolje da još uvek samo čitam :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: josip333
Citiraj:

Pisano od: Kori

A ako je kornjaca u akvariju za vrijeme izmjene vode treba biti jako oprezan da se ne izazove temperaturni šok. Voda koja se ulijeva u akvarij treba biti iste temperature kao voda u akvariju.

Kako to precizno napraviti?
stavljanje termometra pod mlaz vode mi se ne čini baš pouzdano?

Tako da vodu prvo ulijes u neku kantu, namjestis joj temperaturu, dodas sredstvo za pripremu vode i tek tada ulijevas u akvarij.
Znaci nije pametno spojit crijevo na pipu i direktno tocit u akvarij kada je kornjaca unutra...

Citiraj:

Pisano od: Toni90ns
Kad god nešto kažem uvek pogrešim tako da je bolje da još uvek samo čitam :)

Nema tu nista lose, kroz greske se uci. I mene je svojevremeno TITO ispravljao i jos me u nekim stvarima ispravlja :)
Rijetko sta u vezi brige za kornjace mozes uzimati zdravo za gotovo, jer u realnom svijetu svugdje uvijek postoje iznimke. Zato treba logickim razmisljanjem davati savjete i razumijeti zasto je savjet takav kakav je, a ne samo napamet pisati nesto sto si negdje procitao. I naravno određene informacije ce se uvijek razlikovati od osobe do osobe jer ne brinu svi ljudi za kornjacu na isti nacin.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hehe, pa da ja bez razmišljanja napišem nešto, jer sam tako pročitao. A u ovom slučaju nisam ni razmislio da li ima veze što nema filter. :)

Pisano: 16.01.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum