Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Pozdrav kornjačoljupcima :) |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao na forum!
Lijepo je procitati da je nekom stalo do brige za zivotinje. Sto se tice ove cancare koja zivi u terariju ako imas prozor na juznoj strani mogao bi tocno pod prozorom napraviti mali box za kornjace da kornjaca sto vise vremena provodi pod pravim suncem. Inace ti si kells1 sa akvarij.net-a?
Pisano: 11.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na dobrodošlici, jesam , taj sam :) , i tamo sam nekad bio samo kells, međutim nikako nisam uspio isfurati da revitaliziram stari nick.
Boravak je na južnoj strani pa tjekom ljeta ima sunčaonu na tom prozoru :)
Pisano: 11.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Bok kells, volim ljude koji ovako razmišljaju. Ista priča, kornjača iz pet shopa (samo što je moja bila i turbo bolesna) za koju čekaju da krepa, danas je ok velika ženka. Jesi bio na akteru? Nisam uspjela povezat sve ljude i nickove.
Pisano: 16.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Bijah na akteru ali samo jedan dan i to u četvrtak, poslije sam bio de
žuran pa nisam mogao ali :) za iduću godinu ću si osigurati dio godišnjeg :) imao sam sreću kaj se tiče mojeg đorđa, bio je zdrav od prvog dana, a i ove cure od frendice nisu nikad bile bolesne tako da je to sreća u cijeloj priči :)
Pisano: 16.10.2011
Editirano od kells on 16.10.2011 11:13:07
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
|
pitanje,, procitala sam milijardu stvari o vodenim kornjacama u zadnja tri mj od kad imam dvije male zutouhe, ali sad me zabrinulo u vezi cancare, ova najmanja je jela prije hibernacije, a pisalo je u jednom postu da nesmije jesti do tri tjedna???prije?? nije valja moguce da moze uginut!???? to je ipak pisalo za vodene ali dali vazi i za kopnene??? pogotovo zato sto je jako mali, sa velikima je uvijek sve ok, al njega imam tek od ovog ljeta, a o cancarama na netu pise skoro pa nista. plz help:(
Pisano: 30.11.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Da, to vrijedi i za kopnene kornjace, ako u probavnom traktu ostane hrane tijekom hibernacije ona ce poceti truliti! U normalnim okolnostima da je kornjaca imala pravilnu pripremu za hibernaciju (postepeno snizavanje temperature) ona bi sama prestala jesti i ispraznila probavu. Ako si je ti iz toploga naglo bacila u hladno da spava napravila si ogromnu gresku i ne mozes je ostaviti da dalje hibernira. Od kuda si i gdje ti kornjaca uopce hibernira?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
|
cao, budio se poslije i nije htjeo jesti nego je isao spavati skupa sa drugima, sta da ga probudim??? jer to sto kazes apsolutno nitko nije rekao i znam da prestanu jesti same jer ove druge imam vec par godina ,
al on je tako mali,, btw ,iz primorsko goranske, neznam tocno koliko ali iznad mora a sada spavaju u sobi (koja ne grije)u plasticnoj kao, kutiji, tj, kaseti, jer ih ne mislim pustat vani kad padne snijeg. i tako sam cula da se neke vise ni ne iskopaju. sorry, al nece ostat vani jer je hladno, inace imaju velike vrtove i livade di cilaju na ljeto. al vec spava nekih 2 mj! ?????
Editirano od xoxoturtle on 01.12.2011 00:08:50
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
|
:(
Editirano od xoxoturtle on 01.12.2011 00:10:17
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kornjace hiberniraju samo ako su na temperaturi negdje 4-6 stupnjeva iznad nule. Znaci nece uginuti zbog truljenja hrane jer metabolizam/probava i dalje djelomicno radi. Ako ih drzis u sobi na 10-15-20 stupnjeva to nije hibernacija nego se kornjace pate u pogresnim uvjetima - ne mogu uci u ciklus hibernacije niti mogu normalno funkcionirati. Zaglavljene su u periodu zivota koji u prirodi traje maksimalno par tjedana prije hibernacije i poslije hibernacije. Ako si ih ti vec prije 2 mjeseca stavila unutra bez UVA-UVB lampe i lampe za grijanje kornjace su jednostavno klonule zbog nedostatka topline i navedenog zracenja koje im je potrebno kako za mentalno tako i za fizicko zdravlje. Slazem se da kornjace nikako ne bi trebale spavati vani gdje padne snijeg, jer prirodno nisu rasprostranjene u tim dijelovima Hr., trebala bi ih onda stavljati u kontroliranu hibernaciju u neku supu, garazu, podrum ili posebno namijenjen hladnjak podesen na navedenu temperaturu. Međutim prije nego ista dalje radis trebas se vise informirati o hibernaciji da zivotinje ne stradaju. Ako su vec 2 mjeseca na sobnoj temperaturi moguce je da su sada vec potrosile previse kalorija da bi ih bilo sigurno staviti u potpunu hibernaciju. Bilo bi im mozda najpametnije sloziti zimski smjestaj. Za pocetak procitaj clanke sa popisa dr. Maje Lukac o hibernaciji cancara: LINK I na kraju krajeva predpostavljam da nisi informirana da su cancare strogo zasticena vrsta zivotinje u Hr. koje je strogo zabranjeno uzimati iz prirode i mijesati se u njihov zivot?
Pisano: 01.12.2011
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.