Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Mošusna kornjača |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav, stanje se i dalje nije promijenilo od kada si zadnji put pitao, u Hr. ih jednostavno neces naci.
Sređivanje privatne dozvole za uzgoj je jako dug, skup i mukotrpan posao, no ako imas volje najvise ti mogu pomoci iskustva kolege Juruparija sa akvarij.net-a: LINK Najblizi pet shopovi za koje znam da ih drze su http://www.tukano.si/ u Ljubljani (dostupnost mozes provjeriti telefonom), te http://www.kisteki.andocsi.hu/ u Budimpesti (dostupnost mozes provjeriti mailom na engleskom).
Pisano: 23.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kori ti je dao nabolji info, osobno sam ih ljetos vidjela u tukanu u ljubljani, onom u predgrađu, mislim da se zove Brdo..
inače imaju velik izbor kućnih ljubimaca a u tom šopu radi neki jako simpatičan lik koji mi je pokazivao baš svaku kornjaču koju su imali, tada su imali i još jednu manju vrstu sa jako dugačkim repom, Kori će možda znati koja je, samo cijene su uma malo paprenije, mislim više od 100 eura, Mošusna je 50 EUR. IMali su ih i u tukanu Novo Mesto, a za MAribor nisam sigurna jer sam tada nešto drugo tražila pa nisam obraćala pažnju,, Ali nemoj nikako kupovati 2 komada za isti akvarij jer iako su tako malene da stanu u kutiju za žvake, kroz nekoliko mjeseci već poprilično narastu te im karakter dođe do izražaja, a onda, ako su 2 mužjaka, jao si ga tebi ;) To se dogodilo jednom našem forumašu koji ih je morao razdvojiiti u zasebne akvarije. Slobodno se javi ako imaš još koje pitanje kako bi znao što te sve čeka jer ova kornjača ipak živi 50ak godina ;)
Pisano: 23.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Citiraj:
Odlicno, budem ih nazvao drugi tjedan da vidim kaj kazu... Ma imao sam ko klinac dvije crvenouhe ako se dobro sjecam, nekoliko godina u nekom malom akvariju valjda od 20L. Bez ikakvog svjetla i lampe za grijeanje i zivjele su jedno 4-5g a onda sam ih nekome poklonio...Sad ce imati malo bolje uvjete od toga, tako da se netrebas brinuti da nece imati dobar doma
Pisano: 24.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Citiraj:
Super puno hvala na infu!!
Pisano: 24.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Gledam ovaj pet shop u Mađarskoj i piše da prodaju Kinosternon carinatum.Da li je to isto što i Sternotherus carinatus jer kada utipkam Kinosternon carinatum u google dobijem slike kornjače iste carinatusu.Oprostite za OT.
Pisano: 08.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Je, to je carinatus. Tri taksonoma su pokusali rod Sternotherus ubaciti u rod Kinosternon ali to se nepriznaje (i netreba se priznati jer postoji razlike u ta dva roda). Zbog toga ces naci negdje "Kinosternon odoratum", "Kinosternon carinatum", Kinosternon depressum i K. minor. Tu su takozvani "Sinonimi" (Nevazeca imena)
Pisano: 09.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Jučer kupila mošusnu kornjaču u Vinkovcima. 90 kn.
Pisano: 06.01.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Hvala na informaciji, obicne mosusne kornjace su se sada opet pocele uvoziti u Hr.: LINK
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
He, nije ju bilo dok sam imao radnju! Fora!
90kn je prejeftina cijena! I ako ova kornjača zahtjeva manji smještaj, iz iskustva znam da je večini ljudi mrsko izdvojit i za neki akvarij od 45lit za početak! A ne još za filter i grijač! Tako da mislim da će se i ova vrsta prodavat uz posudu sa palmicom!
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.