NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
75 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 75

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Heeeelp :D
Početni član
Početni član

See User information
Konacno mislim da sam pronasla forum na koji cu naci odgovore. :)

Evo vec je 7 godina kako cuvam vodenu kornjacu i prosto me je sramota tek sada da pitam kolika treba temperatura u akvarijumu da bude da bi normalno zivela...? Hvala vam unapred

Pisano: 04.09.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Heeeelp :D
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pozdrav, nisam siguran al ak ti je hitno evo brzi priblizno tocni odgovor, mislim da manje od 25 stupnjeva nesmije biti...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koja vrsta vodene kornjače je u pitanju i u kakvim uvjetima živi?

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Početni član
Početni član

See User information
hvala puno...
crvenouha je. ja znam da je nisam pravilno cuvala jer nisam znala nista o njima, raspitivala sam se i po pet shopovima i nista. Zivela je prvu godinu u onoj plasticnoj sa palmicom dok nisam saznala da ne sme tu da zivi, tj dok mi jednog dana nije ispala i 2 nedelje nisam mogla da je nadjem. Onda je zivela u velikom akvarijumu zajedno sa ribicama. Posle sam saznala da mora da ima i kopno, i prebacila sam je u mali akvarijum, i imao je jedan kamen na koji bi se popela i uzivala. Iskreno taj akvarijum i nije bio mnogo dubok, jer su mi rekli da je bolje tako. Onda sam poslusala sebe i prebacila je u veci akvarijum, zaglavila sam stiropor da moze na suvo da izadje. :( Mnogo volim svoju kornjacu i svi se cude sto mi je 7 godina ziva, njima ugine za 3 meseca, i stvarno bi htela da joj napravim lepo mesto za zivot, zato sakupljam informacije o akvarijumu, kako bi trebao da izgleda. Hvala vam puno

Pisano: 05.09.2010
I'm something that you can never be..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Lijepo je vidjeti kad se netko interesira za pravilnu brigu. Bez obzira na to sto kornjacu nisi drzala u pravilnim uvjetima 7 godina nikada nije kasno. Crvenouhe kornjace u normalnim okolnostima mogu dozivjeti 30-40 godina.

Temperatura vode u akvariju crvenouhe kornjace bi trebala biti oko 25 stupnjeva. Također je vazna i temperatura zraka u akvariju. Najtoplije mjesto na kopnu (ispod lampe za grijanje) bi trebalo biti 35 stupnjeva. Ukoliko je voda toplija od zraka kornjaca moze dobiti respiratornu infekciju.

Stiropor u akvariju je jako opasan jer ako ga kornjaca proguta moze uzrokovati zacepljenje probave!

Od opreme ti je potreban akvarijski grijac, lampa (reflektorica/halogenka) za grijanje kopna, UVA-UVB rasvjeta za gmazove i dobar filter. Ne znam koje je trenutno velicine tvoja kornjaca, ali za potpuno odraslu kornjacu od 20-ak cm je potreban akvarij 150 cm duzine, oko 300-400 litara. Sve informacije o slaganju pravilnog smjestaja mozes pronaci ovdje, ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj:

Smjestaj za vodene kornjace

Osim pravilnog smjestaja za normalan i zdrav zivot kornjaca treba imati kvalitetnu i raznoliku prehranu:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Pisano: 05.09.2010

Početni član
Početni član

See User information
imam utisak kao da ljudi iz pet shop-a zele da mi kornjaca ugine :((( iskreno mislim da je pojela stiropor, jer sam primetila da ima problem sa probavom. Sta da radim? Plasim se za nju, ne zelim da mi ugine, a dugo nisam videla njen izmet ( izvini za rec al ne znam kako drugacije da napisem) :)

Pisano: 06.09.2010
I'm something that you can never be..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pet shopovi imaju politiku prodavanja kornjaca kao jeftinih ljubimaca u plasticnim posudicama sa palmicama, kornjace tako brzo uginu i onda ljudi dođu kupiti novu. Vecina trgovaca niti nije posteno educirana o kornjacama, ali svakako ima i onih koji to rade namjerno. Tome jedino mogu stati na kraj rigorozniji zakoni EU.

Izvadi taj stiropor van i smisli nekakvo sigurnije kopno. Da li kornjaca normalno jede? Ne moras nuzno nalaziti izmet u akvariju jer se brzo raspadne, a nerijetko ga kornjace opet progutaju.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
to je pravo čudo da je poživila tako dugo, ali ako je do sada onda ima najbolje šanse da joj bude dobro ubuduće kada joj omogući pravilan smještaj..
držimo fige!
a kako se ponaša sa ribicama? ( jel ih klopa?)

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori

Izvadi taj stiropor van i smisli nekakvo sigurnije kopno. Da li kornjaca normalno jede? Ne moras nuzno nalaziti izmet u akvariju jer se brzo raspadne, a nerijetko ga kornjace opet progutaju.

Normalno jede i non stop je gladna...

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: hologram
to je pravo čudo da je poživila tako dugo, ali ako je do sada onda ima najbolje šanse da joj bude dobro ubuduće kada joj omogući pravilan smještaj..
držimo fige!
a kako se ponaša sa ribicama? ( jel ih klopa?)

da, pravo cudo je sto je ziva... Ne drzim je sa ribicama vec duze vreme, tj vise ni ne cuvam ribice...
hvala puno

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum