Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Veličina kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zutouhe kornjace u akvarijskim uvjetima u prosjeku narastu oko 20 cm. Zenke znaju biti i do 25 cm, muzjaci obicno nesto manji, 17-18 cm.
Karakteristike ženka su: -općenito veće i krupnije od mužjaka -kraće pandže na prednjim nogama -kraći i tanji rep sa kloakom smještenom više prema početku repa (bliže tijelu) Karakteristike mužjaka su: -manji u odnosu na ženke -jako dugi nokti (pandže) na prednjim nogama -duži i deblji rep sa kloakom smještenom više prema kraju repa -blago udubljen plastron (donji dio oklopa) U pravilnim uvjetima mogu zivjeti 30-40 godina bez problema. U ovim clancima mozes pronaci sve o pravilnoj brizi: Smjestaj za vodene kornjace Prehrana vodenih kornjaca (popis)
Pisano: 12.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ja sam dobila kornjaču (Graptemys pseudegeographica pseudogeographica) 1.5. prošle godine, tada je imala 5cm a sada ima 16cm.
Zanima me da li je to normalan rast, znači 1cm na mjesec? Živi u dobrim uvjetima u akvariju sa svom opremom. Da li ju možda previše hranim ili je to ok rast?
Pisano: 21.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pravilan rast je onaj rast koji za posledicu nema štete po organizam, dakle dokle god se organi pravilno razvijaju. Nepravilan razvoj skeletnog sistema i previše telesne težine su najvidljiviji znaci nepravilnog rasta-ishrane.
U poređenju sa normalnim rastom u prirodi to nije normalan rast, jer u prirodi sporije rastu zbog ograničene prehrane. Da bi rasla kao u prirodi, kornjača bi, u poređenju sa "standardnim" menijem za kornjače ljubimce morala da "gladuje". Ipak i u prirodi je moguće da kornjače rastu vrlo brzo, kada ima neuobičajeno više hrane...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ja bi rekao da je 10 cm u godinu dana previse, pripazi malo na prehranu, kornjaca ne smije imati hrane u izobilju. Koliko cesto hranis kornjacu, sa cime sve i u kojim kolicinama? Mozes cak procitati i clanak o prehrani crvenouhih, gotovo nema razlika: Prehrana vodenih kornjaca (popis)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hranim ju sa svime po malo. Dajem joj suhu hranu a uz to dobiva piletinu, a pojela je i lubenicu, jabuku, salatu, jagodu. Pokušavam ju ne hraniti samo sa suhom hranom. Problem je bio u tome da dok je bila manja hranila sam ju 2 puta dnevno a nekad se znalo dogoditi da joj ubacim i neki međuobrok
Ali to nisu bile velike količine hrane. Ako nešto i nije pojela, pokupila sam sa mrežicom. Očito da je i to bilo previše hrane a vjerojatno su joj i uvjeti bili odgovarajuči. Bila je po ljetu do prozora, sunčala se cijeli dan, nije ni izlazila sa podloge sa sunčanje a nakon toga se dosta isplivala. Sada ju hranim samo navečer i ne popuštam više pred njezinim žicanjem hrane
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Cim postoje ostaci hrane u akvariju to je znak da kornjaca dobiva previse hrane.
U ovoj dobi kornjacu slobodno mozes hraniti svaki drugi dan proteinskom hranom (mesom, granulama, ribom...). Biljnu hranu sa popisa joj npr. mozes ponuditi u danima kada ne dajes proteinsku hranu. Ali u svakom slucaju smanji kolicine hrane jer je kornjaca pre brzo narasla bez obzira na uvjete drzanja.
Pisano: 24.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pocni je hraniti jednom dnevno....najbolje ujutru....ili mozda jednom u dva dana....u zavisnosti od kolicine hrane koju dajes
Pisano: 24.06.2010
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Puno vam hvala na savjetima. Počela sam ju manje hraniti.
Pisano: 26.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ja imam 10 godina a a kornjacu sam dobio s 4 godine znaci ima 6 godina a ima samo 9 cm
Pisano: 05.08.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.