NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
54 korisnika su online (5 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 54

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 ... 6 »

zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bog
evo da ne pišem u onu staru temu od 15 str staviti ću pod ovu. zanima me kako da se riješim zelene vode u akvariju? voda je zelenkasta iako svaki tj sad usisavam i promjenim po sić-dva vode. sad sam izgasila neonku i mislim tako par dana ostaviti, da li ć to djelovati? možda im previše držim svjetlo. ja ujutro upalim oko8-9 i do navečer kad idem leći oko 11. dajte koji savijet. da li je to možda zato što sam izvadila ugljen iz filtera i sad imam samo one valjkiće i spužvu?

Pisano: 27.05.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Algi se nikada nije lako rijesiti i neki konkretan savjet koji ce 100% rijesiti problem ti ne mogu dati.
Za pocetak bi bilo najbolje skratiti period osvjetljenja na 7 sati dnevno. U akvaristickim krugovima se preporuca usred dana na sat-dva ugasiti svjetlo. Na taj nacin algama prekines fotosintezu i otezas im rast. Ali problem je sto to bas ne pase kornjacama jer im poremetis ritam.
Preporucam ti da procitas clanak posvecen upravo tom problemu: LINK

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
je, pročitla sam sve. najbolje možda da nabavim opet ugljen, možda je to od toga jer mi na početku odsada nije bila mutna voda nikako. evo možda tj-dva da je malo mutnija da sam primjetila. jase trudim mijenjati vodu i sve ali nema šanse, u biti nije mutna nego nije prozirna nego zelenkasto žućkasta blago.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nabavila sam malo pakiranje aqua clear ugljena pa ću viditi da li će to pomoći u uklanjanju zelenkaste boje vode. tražila sam ono stakleno sredstvo ali nemaju u ovom pet shopu. kupila sma samo jedno pakiranje za do 76 litara pa ću viditi da li će pomoći i kupiti joiš. stvarno je to jedino objašnjenje. kad sam kupila akvarij nisam mjenjala vodu dosta i nikad nije bila zelena a algi je bilo i smeđih na onom kamenju a sad kad mijenjam svaki tj po lavor vode sad je zelena, jedino objašenjenjmi je da je to jer nema ugljena u filteru. možda griješim. neznam.

Pisano: 28.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sad kad spominjes to kamenje sa smeđim algama to je isto moguci uzrok. Alge rastu kada u vodi ima puno organskog otpada. Dok je to kamenje bilo u akvariju smeđe alge su se hranile nutrijentima iz vode. Kada si izvadila to kamenje nista vise nije trosilo nutrijente i s vremenom su se pojavile te plutajuce alge. Sve alge na neki nacin predstavljaju obrambeni mehanizam prirode. Da one ne postoje bara sa malo biljaka bi jako brzo postala toksicna za bilo kakav zivot.

Da li je akvarij izlozen direktnoj suncevoj svjetlosti u jednom dijelu dana?

Pisano: 29.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ne, nije nikako u suncu. nisam ni sigurna d ali su to alge ili je voda od njihovih fekalija takva uglavnom voda je ko u malo boljoj bari. sad mi još i komadići fekalija u vodi se vide. nemam pojma što da radim ali ovako ne može ostati katastrofa izgleda, pa zar nebi ugljen tu trebao makar boju vode maknuti? stavila sam jednu malu vrećicu i sad čekam. treba li pričekati par dana da se vidi njegovo djelovanje ili to odma kad par puta profiltrira vodu treba biti čisto jer meni ovo definitivno ne izgleda očišćeno. nemam pojma sad sam kupila s površine smeće od fekalija a i nešto prozirnkasto kao da je masnoća ali nije masnoća jer im nisam davala ništa masno ni meso zadnja dva dana. vidila sam da mi je manja kornjača izgubila jedan nokat ali izgleda u redu taj prstić joj samo želim da im voda bude ko na početku čista a ne ovako. ne bih htjela zvati one iz pet shopa oni će mi reći da sam sama kriva jer ih hranim normalno a ne samo njihovom hranom i da je zato tako. dajte kakve savijete. malo mi se ipak čini d aje manje zelena voda možda je to od ugljena. neznam.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo slike otprilike kako je, mutne su ali samo se na ovakvom programu slikanja vidi boja donekle. malo je ipak svijetlije od ovog ali je boja ta. da li bi pomoglo da kupim to sredstvo za cikliranje ili da kupim još ugljena? neznam akvarij nije na suncu nikako.

Dodaj datoteku:

jpg  P5290362 [800x600].jpg (51.75 KB)
1045_4c010c0fed80c.jpg 800X600 px

jpg  P5290363 [800x600].jpg (53.10 KB)
1045_4c010c17851fa.jpg 800X600 px

jpg  P5290364 [800x600].jpg (53.79 KB)
1045_4c010c218f82e.jpg 800X600 px

jpg  P5290365 [800x600].jpg (54.88 KB)
1045_4c010c2ea063b.jpg 800X600 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prema slikama mislim da nisu alge u pitanju, voda je vise smeđe boje.

Da li ima kakav miris? Po amonijaku?
Da li filter normalno radi (protok)?
Da li su mediji poslozeni tako da ih voda ne moze zaobici?

Sto se tice ugljena u normalnim okolnostima se dozira 1 gram na litru vode cini mi se. Naravno, sto vise stavis to ce ucinak biti bolji. Iako nema garancije da ce ugljen skroz pocistiti vodu. Vece su sanse da je problem u filtraciji i bioloskoj nestabilnosti akvarija.

Na koji nacin hranis kornjace? Rucno ili ubacujes meso u vodu?
Da li poslije hranjenja pokupis ostatke hrane mrezicom?

Zna se dogoditi da kornjaca slomi nokat, narast ce novi.
Ti si i dalje predbacujes sto kornjace hranis pravilno i sto ne slusas savjete trgovaca. No razmisli, da li su kornjace kod tu radi akvarija ili je akvarij tu zbog kornjaca?

Sredstvo za cikliranje, dakle bas bakterije, ne sredstvo za pripremu vode bi ubrzalo proces cikliranja. A koliko ce tocno pomoci iskljucivo ovisi o tome koliko veliku povrsinu za nastanjivanje tih bakterija u akvariju imas. Ne znam koliki je kapacitet filtera u poklopcu, ali osim toga se bas nemaju gdje nastaniti jer podloga bas nije debela.

Pisano: 01.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
a ja sam ipak žensko i još vodenjak pa sam picajzla, sama pomisao na šporkicu mi je gadna. obožavam životinje i nemam ih namjeru prestati pravilno hraniti samo kažem da ako zovem te iz pet shopa reći će da sam sama kriva. protok filtera je u redu. u njemu su vata pa spužva i onda u jednom odjeljku valjkići a u drugom mala kesica ugljena, možda do tog ugljena ne dolazi dovoljno vode. pa ni prva dva mj akvarij nije bio cikliran, još je bila nepripremljena voda i voda je bilako u čaši što se i vidi iz slika a kornjače su hranjene isto ko i sad. ja mislim da je stavr u ugljenu nema što drugo biti. to što pliva je njihova kožica valjda im je pretoplo, vidila sam neki dan da je temp vode 26. neznam da li im je onda potrebno grijati zrak po ljeti ili ne??
kapacitet filtera se vidi iz mojih prijašnjih slika di sam slikavala protok vode gore u filteru u postu konačno akvarij. miris je po kornjačama uobičajen ništa pretjerano jer ipak je dijelom poklopljeno pa nije toliko baš. znači trbala bi odatijoš šljunka za bakterije te? ja ih hranim pincetom meso u usta a ovo ostalo salatu, mrkvu i njihovu hranu ubacim u vodu.

Pisano: 01.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sad kad si spomenula da akvarij vec ima 2 mjeseca mislim da sad znam sto je uzrok problema. Morsko kamenje koje si na pocetku imala unutra je jako porozno i sluzilo je kao bioloski filter (kao u morskom ekosistemu). Kada si ga nadomjestila sa novim kopnom iz akvarija si maknula i bakterije koje su se gore stvarale gotovo dva mjeseca. Sada nema sto razgrađivati bioloski otpad koji se s vremenom sve vise talozi.
Stavljanjem novog kopna si s jedne strane poboljsala kornjcama zivot, a s druge strane slucajno pogorsala. Eto doslo je do propusta, meni vrijeme uz obaveze leti pa nisam uopce razmisljao da je toliko vremena proslo dok si slagala kopno.
Mislim da bi najbolja solucija bila ubaciti jos sljunka i pricekati da se na njemu razviju bakterije, a za to vrijeme malo cesce mijenjaj vodu.

Sto se tice pojacanog ljustenja to je za ljetne mjesece normalno.
Lampa za grijanje bi trebala biti upaljena i po ljeti.

Pisano: 03.06.2010

(1) 2 3 4 ... 6 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum