NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
22 korisnika su online (16 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 22

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

prehrana
Početni član
Početni član

See User information
Moje kornjače jedu sušene ribice,račiće,gliste,crve.Tu i tamo neko meso,povrće rijetko jer ga odbijaju...Grickaju i sipinu kost.Da li je prehrana dovoljno raznolika?Još jedno pitanje koje ne bi trebalo biti ovdje al da ne punim bezveze forum...Da li je moguće da mužjak grize ženku?

Pisano: 31.07.2006
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: prehrana
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sve ovisi o tome koliko su ti kornjace velike.
Gledajk da im glavna hrana bude svijeza riba i meso, primjer govedje srce.
Susene ribice, i ostalu kupvnu hranu, daji samo ponekad, nemoj je bacit skroz, ali je daji samo kao "poslasticu". Kad je potrosis, netrebas je vise kupovati. Gliste su dobre, a crve rijedje daji, jer crvi sadrzavaju dosta masnoce. Povrce i bilje pogotovu mlade kronjace, jako jako rijetko (skoro nikako) uzimaju. Tek u odraslom doba, kornjace uzimaju djelomicno i bilje kao hranu.

Sto se tice grizenja, to je naravno moguce.
Ako muzijak grize zenku, moze biti razlog sto je tjera na parenje.
Isto tako moze biti da zenka grize muzijaka, jer joj ovaj neda mira. I takodjer moze biti razlog mali prostor, gdje neigra ulogu spol.

Pisano: 31.07.2006

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja svaki put kad udjem u sobu moje kornjace se penju na kopno i traze da im dam da jedem pocnu pratiti svaki moj pokret ruke .
i ja im dam hrane normalno koliko od prilike treba da jedu i one opet isto tako bi jele cijeli dan i noc meni je zao da im ne dadnem da jedu ali me strah da je to previse hrane za njih . sta d a raaaaaaaaadim da li da ih hranim ili..-......

ps znam da hoce hrane jer ja uzmem komad mesa i one po cijelom akvarijumu plivaju za tim komadom mesa

Pisano: 02.12.2007

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: jasmina
ja svaki put kad udjem u sobu ...

Zdrav apetit je jedan dobar znak da imas zdrave kornjace.
Ponasanje tvojih kornjaca je sasvim normalno. Uvjek ce "moliti" za hranu kada se ti priblizis akvarijumu jer su na tebe naucili kao izvor hrane. Ovisno koliko su stare. Od godinu dana pa na dalje, dajes im samo svaki drugi dan za jesti. Bez obzira koliko "moljakaju". Previse hrane zna dovesti da se kornjace preudebljaju, odnosno da brze rastu vec sto trebaju, a to nije dobro. Zato, budi cvrsta i imaj odredjen plan kada ih hranis, a sve ostalo ignoriraj.

Pisano: 02.12.2007

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
hvala

Pisano: 03.12.2007

Početni član
Početni član

See User information
Da ne otvaram novu temu, pitanje cu postaviti ovde. Lola i Pjer su kod mene neka dva meseca. Bas su male kornjace. Hranim ih raznoliko, tj jedu meso, ponekad hoce povrce, a ponekad im dajem kupovnu hranu "Sera" raffyI. Jedini mi je problem sto ne znam kad im dajem tu kupovnu hranu koliko smem da im dam. Ima utisak da su stalno gladne i da hoce jos.
I jos jedno pitanje da postavim, imam utisak da je jedna kornjaca malo "debeljuskasta" postala, kako da je stavim na dijetu?

Pisano: 05.12.2007

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vecina stvari je vec napisana u ovoj temi ali hajde da ponovimo :D

Dok su kornjace jos male (kao tvoje) osnovna hrana im je meso, dok biljnu hranu vec skoro da i ne jedu...od mesa najbolje je davati pilece ili govedje srce (prijesno, ne treba ga kuhati)naravno iseceno na sitne komadice, Takodje pored ovog mozes ih hraniti i ribom takodje. Hraniti ih je dovoljno jednom dnevno...ikao ce uvek izgledati kao da zele jos ...nemoj popustai jer prebrz rast nije zdrav za kornjace. Sto se tice kupovne hrane, nju mozes takodje ukljuciti u ishranu. Znaci dovoljno ih je hraniti jednom dnevno dok su male. E sada ti sebi napravi plan sta ces kada davati.

Citiraj:
I jos jedno pitanje da postavim, imam utisak da je jedna kornjaca malo "debeljuskasta" postala, kako da je stavim na dijetu?

Ako ih hranis vise od jednom dnevno onda samo nastavi hraniti jednom dnevno i nikakve dijete nisu potrebne :D

Početni član
Početni član

See User information
Ja sam ih hranila na pocetku dva puta dnevno po malo hrane, ali u poslednje vreme dajem im jednom dnevno. I to uglavnom popodne.

Hvala na odgovoru .

Welcome to the internet. Where men are men, women are men, and little girls are FBI agents.

Početni član
Početni član

See User information
Kako se daje kornjacama sipina kost?

Pisano: 07.12.2007
Welcome to the internet. Where men are men, women are men, and little girls are FBI agents.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nemam pojma :S
Nikada nisam kornjaci davao sipinu kost.... To sam jedino davo svim papigi ^^

Pisano: 07.12.2007

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum