Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: novi smestaj |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kad sam ja imao slicne filtere na svojim akvarijuma uvek se hvatala ta skrama u komori filtera. Mislim da nije problem ukoliko je samo u komorama, a ne u akvarijumu. Može se pokupiti tako što baciš otvorenu papirnu maramicu na površinu i izvadiš posle sekund dva, koliko me pamćenje služi to je uspevalo. Trajno rešenje je bolja filtracija, skimer...
Pisano: 17.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako imas dovoljno prostora da okomito uronis casu u te komore mislim da bi to bilo najbolje rjesenje:
Kada cistis filter, medije je potrebno prati u staroj akvarijskoj vodi koju si izbacila iz akvarija u neku posudu prilikom promjene. To je u svrhu ocuvanja bioloske filtracije. Filter mediji se nikada ne ciste detaljno iz istog razloga.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
odradila sam sve kako ste rekli, sad je super...
hvala jos jednom
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
resila sam da uzmem onaj spoljasnji filter sto ste mi rekli, videla sam u smestaju kako izgleda (onaj veliki ko usisivac :) ), e sad da mi ne bi nesto uvalili drugo recite mi sta tacno da trazim i neke od boljih proizvodjaca?
koliko sam ja shvatila, neko mi je od vas rekao da kosta oko 100 kn sto bi znacilo malo manje od 15 eura?
Pisano: 19.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Neki bolji spoljašnji filter košta najmenje 100€ pa na više zavisno od proizvođača i litražu za koju je namenjen.
Nabolji su Eheimovi spoljašni filteri. Litraža tvog akvarijuma je oko 130l tako da bi bilo najbolje da uzmeš neki filter za akvarijum od oko 200l.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
100 eura? hm, pa nista, pocecu da skuplam parice :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pocni vjeruj mi isplatice ti se svake pare mogao bi naci dobar i za jedno 80 eura
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Na Srpskom trzistu su dosta zastupljeni kineski filteri cija kvaliteta i vijek trajanja su upitni. Bolje je uloziti vise novaca odmah i kupiti nesto kvalitetno jer se u dosta slucajeva dokazalo da prođes skuplje kada na pocetku zelis ustediti. Moja preporuka su noviji modeli tvrtke Eheim ili Fluval.
Pisano: 20.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Izvinjavam se sto ovako upadam u temu, ali jedini nacin da pitam nesto @Tonce, zamolila bih te samo da procitas privatnu poruku koju sam ti poslala, vezana je za Dr Popovica, trebaju mi neke informacije. Hvala.
Pisano: 20.02.2010
|
|||
Piglet
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.