Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Svetli oklop? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ne stignem svaki dan sve procitati pa moram nadoknaditi Za tvoj akvarij je dovoljan grijac od 50 W, ali ako zelis mozes uzeti jaci kojeg ces moci koristiti i u buducem akvariju. Najnovija serija JBL ProTemp S grijaca ima plasticnu zastitu, nastoj onda nabaviti taj: Jeftinija ziva hrana su ti zivorotke (gupy, moly, platy), a mogu se i razmnoziti lako. Rasvjetom simuliras suncevu svjetlost, prema tome potrebno je postepeno podesavati trajanje rasvjete kroz cijelu godinu. Na taj nacin se simuliraju godisnja doba. Citiraj:
Dobar filter nije jeftin. Za akvarije ove velicine se obicno koriste unutarnji filteri, ali mogu se instalirati ucinkovitiji hang-on (odlicni ako ih pravilno instaliras i napunis) ili (nano) vanjski filteri. Sve je opisano ovdje: LINK Također treba imati na umu da nije sve u filteru, filtracijski mediji su ti koji obavljaju filtraciju. Ako napunis neki kineski xyz filter sa kvalitetnim medijima savrseno ce obavljati svoj posao, a mozes kupiti Eheim i napuniti ga "slamom" pa ce filtrirati gore od tog kineza. Naravno, uvijek treba teziti nekom poznatijem proizvodacu koji se pridrzava određenih normi i kvalitete... Citiraj:
Vanjski potopni? Pripazi malo sto pises. Inace, postoje mali vanjski filteri za akvarije od par desetaka litara...npr. Eden 501, Tetratec EX 400... Citiraj:
To nije nista neobicno, akvaristi to zovu "sindrom novog akvarija". Kada sve operes unistis bakterije koje obavljaju biolosku filtraciju. Da bi te bakterije u potpunosti kolonizirale akvarij i uspostavile biolosku ravnotezu potrebno je 2-3 mjeseca. Dakle, tjednim izokretanjem nikad neces to postici. Uz postenu filtraciju se tjedno samo dio vode mijenja uz usisavanje dna. Vise o vaznosti bioloske filtracije i dusikovom ciklusu imas u onom linku o filtraciji. Citiraj:
Citiraj:
Ako je Ado u pravu onda ovaj filter nije nista bolji od unutarnjeg filtera. Ti kineski filteri nisu bas kvalitetni i prostor za medije nije bas najbolje iskoristen. Odlicni hang-on filteri su Hagen Aquaclear. Oni imaju mehanicku, biolosku i (po zelji) kemijsku filtraciju. Moje iskustvo je pokazalo da ako se unutra jos stave mediji od sintetickog stakla taj filter odlicno obavlja svoj posao. Ali da bi taj filter radio kako treba mora biti instaliran na samoj povrsini vode. ps. Ubuduce otvori novu temu u odgovarajucem podforumu, sada smo u dubokom off topic-u sto cini forum nepreglednim...
Pisano: 25.09.2009
|
|||
|
Re: Svetli oklop? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
rijetko ko puni akvarij do vrha...a cim sam vidjeo da je kineski predpostavio sam da je los..
Pisano: 26.09.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.