NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
71 korisnika su online (16 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 71

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 »

Re: Oklop
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pokušaj uslikati bolje, a evo kako je to kod mene počelo i kako se završilo. Između pločica se kao počelo osipati i onda se raširilo, na kraju su se pojavile bele kraste koje su posle tretmana otpale, a ispod se pojavle zdrave pločice... Uporedi sa tvojom, čini mi se da je situacija slična između pločica, na ovim tvojim fotografijama od prošle godine...

Dodaj datoteku:

jpg  1.JPG (158.01 KB)
51_4bf26c0ab9eff.jpg 800X600 px

jpg  2.jpg (190.19 KB)
51_4bf26c1fe0b6e.jpg 800X800 px

jpg  3.jpg (259.06 KB)
51_4bf26c338c760.jpg 800X588 px

jpg  4.jpg (145.05 KB)
51_4bf26cab39c32.jpg 800X534 px

Pisano: 18.05.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ljudi moze li da se izleci ako je kornjaci mekan oklop?Meni je kornjaca jos mala i ne znam da li je normalno da joj bude mekan oklop?

Pisano: 24.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Jel si nabavio UV neonku ili zarulju/sijalicu?

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Nisam :( Ako ce to da pomogne,sutra cu da idem da nabavim onu obicnu neonku,jer trenutno nemam kesa za ovu profi sto je namenjena za reptile...

Inace imam zarulju na 65W i onu stednu GE marke koja je spiralna i kosta 350 din.Ona bas jako svetli.Ja gasim svetlo nocu,kako bi kornjaca spavala.Mozda treba da ostavljam upaljeno kako bi svetlost non stop uticala na razvijanje oklopa?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nema ti koristi od štedne lampe jer ona u pravilu ne isijava toplinu niti B spektar koji je potreban za razvoj oklopa

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Ljudi moze li da se izleci ako je kornjaci mekan oklop?Meni je kornjaca jos mala i ne znam da li je normalno da joj bude mekan oklop?

Mladim kornjacama je oklop malo elastican oko repa. To je normalno i jedini nacin da to ocvrsne je suncane pod UVB rasvjetom. Inace ce oklop postajati sve meksi i prerasti ce u metabolicku bolest kostiju.
Moras nabaviti lampu sa posebnim UVB spektrom koja oponasa sunce. To je osnovna oprema za drzanje ovih kornjaca u akvariju.

Da li imas mogucnost kornjaci sloziti vanjski smjestaj pod pravim suncem preko ljeta?

Aktivan član
Aktivan član

See User information
vadim je ja na sunce pola sata dnevno,nego sada su kod nas u cacku neke kise i nema sunca vec 20 dana... :(

Pisano: 25.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Iznosenje van na suncanje ima svoje prednosti i nedostatke. Prednost je sto kornjaca ima pravo sunce, pa joj preko ljeta nije potrebna posebna rasvjeta, ali nedoststak je sto prilikom svakog preseljenja izazivas stres i to nije nimalo preporucljivo. Osim toga kornjace reguliraju temperaturu svoj tijela krecuci se kroz habitat, ako se pregriju na suncu bace se u vodu da se rashlade. Kada kornjacu ti stavis na sunce ona nema tu mogucnost i postoji opanost da se pregrije i dozivi srcani udar jer se ne moze rashladiti.
Ako vec zelis da se kornjaca sunca trebao bi joj napraviti vanjski smjestaj u kojem ce moci boraviti cijelo ljeto.

Druga stvar, pola sata suncanja nije dovoljno. Kornjace se suncaju cijeli dan kada imaju priliku.

Pisano: 25.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: stanikic
Pokušaj uslikati bolje, a evo kako je to kod mene počelo i kako se završilo. Između pločica se kao počelo osipati i onda se raširilo, na kraju su se pojavile bele kraste koje su posle tretmana otpale, a ispod se pojavle zdrave pločice... Uporedi sa tvojom, čini mi se da je situacija slična između pločica, na ovim tvojim fotografijama od prošle godine...

Ono od prošle godine ne postoji više, definitivno je bilo zato što raste. Spojevi su normalni, sve izgleda zdravo. Ne postoje osipanja kao kod tebe, nema naslaga osim negde od kamenca, sve je tvrdo kako i treba da bude, jedino je kriva jedna pločica i oko tog krivog dela pločice su izgubile pigment delimično, nisu zelene nego bele. Trenutno je u fazi kada otpadaju stare manje pločice pa to možda tako izgleda. Ili se ja ne razumem dovoljno.

Nikako nisam uspela da lepo uslikam da bude sve čisto, aparat definitivno ne valja...

Pisano: 27.05.2010

Editirano od bebas on 27.05.2010 09:30:03

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nikada se nisam susreo sa ovakom situacijom, ali djeluje kao da nesto izjeda oklop. Kada se prilikom ljustenja uvuce zrak pod plocice to pod vodom ima sjajnu bakrenastu boju, ali mi ne izgleda tako.
U svakom slucaju preporucio bi ti Dermazin kremu. Ne moze skoditi, a ako se radi o nekoj bakterijskoj ili gljivicnoj infekciji definitivno ce pomoci.
Dakle izvadis kornjacu na suho i toplo mjesto (pazi da nije na propuhu) i pustis ju da se osusi. Namazes taj dio oklopa i ostavis je vani pola sata do sat vremena da krema moze djelovati. Postupak mozes ponavljati i dva puta dnevno. Nema garancije da ce pomoci, ali vrijedi pokusati.

Pisano: 27.05.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum