Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Anonymous
|
Re: Mala pomoc |
|||
---|---|---|---|---|
Oke sad ću uskoro dobiti 2 nove čančare koje mogu polagati jaja i ja nastojim da ovdje kod mene one polože jaja i ako bude sve ok oni se izlegu i to nek ostanu barem godinu i po kod mene da ih malo naučim da jedu i to pa ću sve te male koje će biti stare oko 2godine vratim u Neum... :D :D
Ne nastojim ih nikom davati jer neki nisu upoznati sa zahtjevima i neznaju sa kornjačama.... Baš me je jedan moj rođak pitao da mu dam jednu ako dobijem te odrasle kad polože jaja i izlegu se mali i razmišljam da li da mu dam jer je on blizu moje kuće (kuća do kuće) pa mu mogu pomoć... :D |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
A od kuda su podrijetlom te kornjace. Da li zive u prirodi u okolici tvoje kuce ili su bas donesene iz Neuma?
Pisano: 15.07.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Pa ima ih par prođe u okolini moje kuce da donesene su iz Neuma..
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Uzimati zivotinje iz prirode i kasnije ih vracati u prirodu na svoju ruku je jako opasno jer mozes napraviti veliku stetu.
Cim kornjace provedu duze vremena u zatocenistvu mogu pokupiti neku bakteriju ili virus putem kontakta sa lokalnim zivotinjama, ostalim ljubimcima, putem hrane itd. Takvih bolesti vecina ljudi nije uopce svijesna i njihov period inkubacije moze trajati godinama. Vracanjem zivotinja u prirodu mozes unijeti taj strani organizam u lokalnu populaciju i unistiti je. Ljudi koji po tom pitanju nisu bas skolovani se ne bi trebali mijesati u prirodu.
Pisano: 17.07.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Oke neću ni uzimati dovoljna je jedna
|
||||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Ili je uzeti pa da se izlegu mali kod mene pa da iz uzgajam u vrtu.. :D :D
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
BiH je postala potpisnica CITES konvencije, pa bi po nekoj logici i kod vas trebali postojati lokalni zakoni koji zabranjuju uzimanje zasticenih zivotinja iz prirode.
Pisano: 24.07.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Upravu si neću uzimati više niti jednu kornjaču dovoljna mi je ova moja mala i eto a kasnije kad kupim veliki akvarij i opremu kupujem dvije žutouhe i eto... :D :D na svemu hvala..
|
||||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Imam jednu žalosnu vijest:
Prije 10-tak minuta sam pogledao kroz prozor i vidio psa nekog kako se muva oko mog smještaja u kojem je bila kornjača i odjednom pooče skidat mrežicu i uhvati kornjaču izletio sam napolje i na rukama i nogama ali bilo je kasno pas ju je već odnio trčao sam za njim nisam ga mogao naći.Pogledao sam u jednu livadu i vidio ga..Krenuo sam za njim on se nije micao.Dođoh do njega i vidjeh da je u ustima žvače.....TO JE BILA MOJA KORNJAČA KOJA JE IMALA TEŠKU SUDBINUU evo me plačem ko nikoooo............ Žašto se to moralo baš meni desiti PITANJE JE SADA.... |
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.
You ne moeš use topic type.