Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Slažem akvaterarij..može mala pomoć? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
opet slusate prodavace...oni nemaju pojma...ne dajte im da odlucuju za vas ....treba ti aktivni ugljik
Pisano: 14.12.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Da, to je taj filter, Eheim Classic 2217/ 20 w. Mene je u biti, zbunilo to što je prodavač rekao da mi je uz one orginalne spužvice dosta još jedna kutija Zeranixa, a onda ispada da će oko pola volumena tog kanistra biti prazno, pa nisam bila sigurna hoće li to dobro raditi. Hvala na savjetu, potražit ću sada keramičke valjčiće.
Pisano: 15.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ugljik i ugljen meni je isto a meni je naj bitniji aktivni ugljen...znam da se mora redovno mjenjati...ali ja naj vise vjerujem u njega
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nisam baš siguran da je isto, šta više... A da proveriš u rečniku? Za ugljen i ugljik? Mislim da je ugljen sedimentno fosilno gorivo nastalo od biljaka, a ugljik bi valjda trebao biti hemijski element?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Da bi filtracija bila dobra filter se u potpunosti mora iskoristiti i ispuniti sa sto kvalitetnijim medijima. Mediji poput Zeranixa drugih proizvođaca se krecu oko 100 kn po litri, pa vidi sto ti se isplati. Keramicki valjcici su jeftiniji. Da li si uz filter dobila ventile za cijevi i kosare za filter medije?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Nisam dobila ventile za cijevi, kupila sam jedan koji su imali, ali na njemu se ne može regulirati protok. A košare za filter medije također nisam dobila, niti sam ih kupila. Zeranix sam stavila u najlon čarapu, a povrh toga sam kupila nekakve šupljikave kuglice od nekakvog materijala poput plastike, keramičke nisam mogla naći trenutno u Zadru. Kupila sam dvije kutije po 113 kn svaka. Ostalo je još malo mjesta pa sam stavila finu vatu koju sam kupila u Pet shopu na vrh. I sada sam složila filter, upravo ga isprobavam, valjda će biti dobro..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nedostatak tih ventila ce ti malo otezati odrzavanje, ali s vremenom ce ti odrzavanje preci u rutinu. U najgorem slucaju te ventile za cijevi mozes dodatno kupiti.
Nemoj koristiti najlon carape u filteru jer dosta smanjuju protok. Da bi se u Zeranixu namnozile nitrificirajuce bakterije koje vrse biolosku filtraciju kroz taj medij mora neometano prolaziti sto vise vode koja donosi hranu i kisik bakterijama. Prebaci ga u neku vrecicu/mrezicu koja nije toliko gusta da medij ne gubi na ucinkovitosti. Predpostavljam da pod ove supljikave kuglice mislis na bioballs? To je isto jedna vrsta bioloskog filter medija, moze posluziti kao mehanicki medij, ali ih nece biti lako cistiti kada se mehanicki otpad uvuce u pore.
Pisano: 16.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
mislio sam po izgovoru isto...mislim na ugljen a znam da to nije ista stvar :D
Pisano: 16.12.2009
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala na savjetu u vezi čarapa i Zeranixa kojeg sam stavila u njih.
Ove kuglice koje imam su takve kao na toj fotografiji koju si priložio. Znači, kad budem čistila filter, kuglice perem, ne trebam ih baciti? A Zeranix, piše na kutiji, pola se baci, pola novog stavi. Koliko često to trebam raditi, mislim čistiti filter? Da pratim kako voda izgleda pa onda sama procijenim kada bi ga trebala očistiti ili koliko često vi to radite?
Pisano: 21.12.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.