NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
32 korisnika su online (21 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 32

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: Slažem akvaterarij..može mala pomoć?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: ivas
Kupila sam Eheim kanisterski filter , piše na njemu da je za akvarije do 600 l, cijena 800 kn. Sa njim sam dobila 3 spužvice, a prodavač u Pet shopu mi je od ostalih dodataka preporučio još samo mineral Zeranix, kaže da za vodene kornjače nije potreban aktivni ugljen i da mi je ovo dovoljno. Nisam filter još stavila u pogon, jer su kornjače još u plastičnoj kadici na podu, nisam još izradila stakleni akvarij, jer čekam izradu drvenog ormarića koji će služiti kao postolje. Ipak bi privremeno ovu plastiku povisila na nekakvo privremeno postolje da mogu upaliti filter, pa me zanima da li su ovi sastojci dovoljni za normalan rad filtera? Hvala

opet slusate prodavace...oni nemaju pojma...ne dajte im da odlucuju za vas ....treba ti aktivni ugljik

Pisano: 14.12.2009
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Ado
Citiraj:

Kupila sam Eheim kanisterski filter , piše na njemu da je za akvarije do 600 l, cijena 800 kn. Sa njim sam dobila 3 spužvice, a prodavač u Pet shopu mi je od ostalih dodataka preporučio još samo mineral Zeranix, kaže da za vodene kornjače nije potreban aktivni ugljen i da mi je ovo dovoljno. Nisam filter još stavila u pogon, jer su kornjače još u plastičnoj kadici na podu, nisam još izradila stakleni akvarij, jer čekam izradu drvenog ormarića koji će služiti kao postolje. Ipak bi privremeno ovu plastiku povisila na nekakvo privremeno postolje da mogu upaliti filter, pa me zanima da li su ovi sastojci dovoljni za normalan rad filtera? Hvala

opet slusate prodavace...oni nemaju pojma...ne dajte im da odlucuju za vas ....treba ti aktivni ugljik

Mislis aktivni ugljen...on nije nuzno potreban za kvalitetnu filtraciju. To je pozeljan filter medij, ali potrebno ga je mijenjati svakih mjesec dana da bi bio ucinkovit sto je nekima neprakticno i skupo.

Sudeci po cijeni kupila si Eheim Classic 2217?
Prodavac ti je dao dobar savjet za Zeranix. To je jako porozan filter medij odlican za biolosku filtraciju, ali prije njega mora ici jos jedan "grublji" filter medij za mehanicku filtraciju, obicno se stavljaju keramicki valjcici. Samo je pitanje kolika je cijena tog medija? Ako je to taj filter on ima mjesta za oko 6l medija, znaci trebati ce ti oko 2l keramickih valjcica i 3-4l Zeranixa. Ovaj postav preporuca proizvođac:

Dodaj datoteku:

jpg  Eheim 2217 media setup.JPG (35.02 KB)
427_4b26921d9c3ab.jpg 545X535 px

Pisano: 14.12.2009

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Da, to je taj filter, Eheim Classic 2217/ 20 w. Mene je u biti, zbunilo to što je prodavač rekao da mi je uz one orginalne spužvice dosta još jedna kutija Zeranixa, a onda ispada da će oko pola volumena tog kanistra biti prazno, pa nisam bila sigurna hoće li to dobro raditi. Hvala na savjetu, potražit ću sada keramičke valjčiće.

Pisano: 15.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ugljik i ugljen meni je isto a meni je naj bitniji aktivni ugljen...znam da se mora redovno mjenjati...ali ja naj vise vjerujem u njega

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

ugljik i ugljen meni je isto a meni je naj bitniji aktivni ugljen...znam da se mora redovno mjenjati...ali ja naj vise vjerujem u njega

Nisam baš siguran da je isto, šta više... A da proveriš u rečniku? Za ugljen i ugljik? Mislim da je ugljen sedimentno fosilno gorivo nastalo od biljaka, a ugljik bi valjda trebao biti hemijski element?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Da, to je taj filter, Eheim Classic 2217/ 20 w. Mene je u biti, zbunilo to što je prodavač rekao da mi je uz one orginalne spužvice dosta još jedna kutija Zeranixa, a onda ispada da će oko pola volumena tog kanistra biti prazno, pa nisam bila sigurna hoće li to dobro raditi. Hvala na savjetu, potražit ću sada keramičke valjčiće.

Da bi filtracija bila dobra filter se u potpunosti mora iskoristiti i ispuniti sa sto kvalitetnijim medijima.
Mediji poput Zeranixa drugih proizvođaca se krecu oko 100 kn po litri, pa vidi sto ti se isplati. Keramicki valjcici su jeftiniji.

Da li si uz filter dobila ventile za cijevi i kosare za filter medije?

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Nisam dobila ventile za cijevi, kupila sam jedan koji su imali, ali na njemu se ne može regulirati protok. A košare za filter medije također nisam dobila, niti sam ih kupila. Zeranix sam stavila u najlon čarapu, a povrh toga sam kupila nekakve šupljikave kuglice od nekakvog materijala poput plastike, keramičke nisam mogla naći trenutno u Zadru. Kupila sam dvije kutije po 113 kn svaka. Ostalo je još malo mjesta pa sam stavila finu vatu koju sam kupila u Pet shopu na vrh. I sada sam složila filter, upravo ga isprobavam, valjda će biti dobro..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nedostatak tih ventila ce ti malo otezati odrzavanje, ali s vremenom ce ti odrzavanje preci u rutinu. U najgorem slucaju te ventile za cijevi mozes dodatno kupiti.

Nemoj koristiti najlon carape u filteru jer dosta smanjuju protok. Da bi se u Zeranixu namnozile nitrificirajuce bakterije koje vrse biolosku filtraciju kroz taj medij mora neometano prolaziti sto vise vode koja donosi hranu i kisik bakterijama. Prebaci ga u neku vrecicu/mrezicu koja nije toliko gusta da medij ne gubi na ucinkovitosti.

Predpostavljam da pod ove supljikave kuglice mislis na bioballs?
Smanjena slika
To je isto jedna vrsta bioloskog filter medija, moze posluziti kao mehanicki medij, ali ih nece biti lako cistiti kada se mehanicki otpad uvuce u pore.

Pisano: 16.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: stanikic
Citiraj:

Nisam baš siguran da je isto, šta više... A da proveriš u rečniku? Za ugljen i ugljik? Mislim da je ugljen sedimentno fosilno gorivo nastalo od biljaka, a ugljik bi valjda trebao biti hemijski element?

mislio sam po izgovoru isto...mislim na ugljen a znam da to nije ista stvar :D

Pisano: 16.12.2009

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Hvala na savjetu u vezi čarapa i Zeranixa kojeg sam stavila u njih.
Ove kuglice koje imam su takve kao na toj fotografiji koju si priložio.
Znači, kad budem čistila filter, kuglice perem, ne trebam ih baciti?
A Zeranix, piše na kutiji, pola se baci, pola novog stavi. Koliko često to trebam raditi, mislim čistiti filter? Da pratim kako voda izgleda pa onda sama procijenim kada bi ga trebala očistiti ili koliko često vi to radite?

Pisano: 21.12.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum