Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Oklop |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Je, bilo je upuceno @bebas, ispricavam se Citiraj:
Uvjeti su ok, to ce se vjerovatno s vremenom povuci. O kakvom se sredstvu radi?
Pisano: 17.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kupili smo Sera Aquatan, nadam se da odgovara, nismo još stavljali u vodu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ok, to je sredstvo koje neutralizira klor i teske metale. Pitam jer na trzistu postoje razna sredstva koja kemijskim putem ciste vodu i otklanjaju nepozeljne mirise...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Imamo problem sa oklopom. Uslovi su normalni, UVB/UVA rasveta, kopno, grejač, spot lampa, na kopnu 30-35 stepeni, voda 24-25, hranimo je belim mesom, pilećom jetrom, od suve hrane dobija reptomin i sera raffy I. Kod nas je oko 10 meseci. Sad pretpostavljam da ima preko godine, ali sigurno manje od dve. Prvo se pre nekoliko meseci pojavio ovaj nedostatak boje, prvo sam mislila da je to jer raste ili od kamenca, međutim vremenom je postalo jasno da tu nema pigmenta, a onda se i izdeformisao oklop, kao da se taj gornji levi deo savio na unutra i pigment je počeo da se gubi polako i na ljuspama iznad. Redovno se sunča, oklop joj je tvrd, živahna je, jede normalno... Plašim se da se skroz ne izdeformiše, a ja ne znam kako da joj pomognem... Unapred hvala!
Pisano: 17.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Da nebi otvarala novu temu evo da pitam ovde...jedna kornjacica se ljusti ali nisam sigurna dali se doblo ljusti....Neznam da objasnim pa cu zato za neki dan da stavim slike a druga ima narandzaste fleke na donjoj strani oklopa takva je dosla kod mene ... Imam UVB..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Nevidi se dobro meni deluje kao da se ljusti ali ipak... nek odgovori neko iskusniji....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
@bebas molim te da postaviš veću fotografiju...ako je ono što ja mislim da je, pogledao sam i fotke od prošle godine u ovoj temi, mislim da je infekcija oklopa...ja sam imao nešto slično kod moje i rešio sam se toga antimikotikom, ali je bilo u začetku....da ne bi nagadjali molim te za krupniju-veću sliku.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pokušala sam da slikam, ali mi fokus na aparatu nešto zeza, potrudiću se... Hvala.
Pisano: 18.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne mora biti iz blizine, slobodno odalji više nego na ovoj prethodnoj fotografiji, samo nek bude vece rezolucije i ostro. Pošalji original meni na mejl, zbog veličine, acastanikic@gmail.com
Pisano: 18.05.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.