NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
54 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 54

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 6 »

Re: Oklop
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Sve je u redu osim toga na plastronu kod nogu. To bi mogla biti nekroza, ne mogu ti sa sigurnoscu reci. Prati da li ce se siriti ili produbljivati. Da li kornjaca ima mjesto gdje se moze skroz osusiti sa pravilnom rasvjetom?

Takva je bila kada smo je dobili, mislim da se nije širilo. Sunča se svaki dan, ima dovoljno veliko kopno na kome je oko 35stepeni, nekad i više, grabi svaku priliku dok nismo u sobi ili Nikola spava, zato se trudim da je često ostavljam samu... Temperatura vode je oko 29-30stepeni, sad kad je u stanu preko 30. Jedino još UVB neonku nismo nakačili, čekamo majstora, trebalo bi večeras da dođe, više puta nas je već ispalio... Upravo suprug kupuje tečnost za regulisanje kvaliteta vode, pa će i bolju vodu imati. S vremena na vreme joj dam i sipinu kost.

Pisano: 16.07.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: korny00
Kori, mislim da tvoje pitanje "Nisi odgovorila na pitanje, da li kornjaca ima mjesto gdje se moze skroz osusiti sa pravilnom rasvjetom?", upućena bebas, ne meni..

Je, bilo je upuceno @bebas, ispricavam se

Citiraj:

Pisano od: bebas

Takva je bila kada smo je dobili, mislim da se nije širilo. Sunča se svaki dan, ima dovoljno veliko kopno na kome je oko 35stepeni, nekad i više, grabi svaku priliku dok nismo u sobi ili Nikola spava, zato se trudim da je često ostavljam samu... Temperatura vode je oko 29-30stepeni, sad kad je u stanu preko 30. Jedino još UVB neonku nismo nakačili, čekamo majstora, trebalo bi večeras da dođe, više puta nas je već ispalio... Upravo suprug kupuje tečnost za regulisanje kvaliteta vode, pa će i bolju vodu imati. S vremena na vreme joj dam i sipinu kost.

Uvjeti su ok, to ce se vjerovatno s vremenom povuci.

O kakvom se sredstvu radi?

Pisano: 17.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kupili smo Sera Aquatan, nadam se da odgovara, nismo još stavljali u vodu.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, to je sredstvo koje neutralizira klor i teske metale. Pitam jer na trzistu postoje razna sredstva koja kemijskim putem ciste vodu i otklanjaju nepozeljne mirise...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Imamo problem sa oklopom. Uslovi su normalni, UVB/UVA rasveta, kopno, grejač, spot lampa, na kopnu 30-35 stepeni, voda 24-25, hranimo je belim mesom, pilećom jetrom, od suve hrane dobija reptomin i sera raffy I. Kod nas je oko 10 meseci. Sad pretpostavljam da ima preko godine, ali sigurno manje od dve. Prvo se pre nekoliko meseci pojavio ovaj nedostatak boje, prvo sam mislila da je to jer raste ili od kamenca, međutim vremenom je postalo jasno da tu nema pigmenta, a onda se i izdeformisao oklop, kao da se taj gornji levi deo savio na unutra i pigment je počeo da se gubi polako i na ljuspama iznad. Redovno se sunča, oklop joj je tvrd, živahna je, jede normalno... Plašim se da se skroz ne izdeformiše, a ja ne znam kako da joj pomognem... Unapred hvala!

Smanjena slika

Pisano: 17.05.2010

Regularni član
Regularni član

See User information
Da nebi otvarala novu temu evo da pitam ovde...jedna kornjacica se ljusti ali nisam sigurna dali se doblo ljusti....Neznam da objasnim pa cu zato za neki dan da stavim slike a druga ima narandzaste fleke na donjoj strani oklopa takva je dosla kod mene ... Imam UVB..

Regularni član
Regularni član

See User information
Nevidi se dobro meni deluje kao da se ljusti ali ipak... nek odgovori neko iskusniji....

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
@bebas molim te da postaviš veću fotografiju...ako je ono što ja mislim da je, pogledao sam i fotke od prošle godine u ovoj temi, mislim da je infekcija oklopa...ja sam imao nešto slično kod moje i rešio sam se toga antimikotikom, ali je bilo u začetku....da ne bi nagadjali molim te za krupniju-veću sliku.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pokušala sam da slikam, ali mi fokus na aparatu nešto zeza, potrudiću se... Hvala.

Pisano: 18.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne mora biti iz blizine, slobodno odalji više nego na ovoj prethodnoj fotografiji, samo nek bude vece rezolucije i ostro. Pošalji original meni na mejl, zbog veličine, acastanikic@gmail.com

Pisano: 18.05.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum