NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
78 korisnika su online (17 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 78

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Tags: barska   kornjaca  

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3)

Odg.: Barska kornjaca
Početni član
Početni član

See User information
Ok. Gasim grejac skroz sada. Slusam nego mi je sve to nekako cudno. Znam da moju crvenouhu ako bih ostavio u hladnoj vodi da bih najverovatnije uginula.

Pisano: 20.01.2016
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Crvenouha i Barska su dvije razlicite vrste, za razlicitim zahtjevima. A kada bi svoju crvenouhu stavio u hladnu vodu, nebi uginula, nego bi isto hibernirala, kao sto bi i trebala jer to radi i u prirodi. Drzanje cijele godine po toploj temparaturi je pogresno, i ako se ovdje to mnogima ne svidja kada im kazem i vecina cak i ne vjeruje. Medjutim, samo je potrebno pogledati od kuda ta vrsta potjece i kako se mjenja vremensko doba kroz godinu, i trebalo bi biti jasno. Moram ovdje napomenuti, da te zime nisu jake kao nase, radi se o subtropskim kornjacama, ali su dovoljne da kornjaca odredjen period miruje i umnaji aktivnost.

Stavi barsku negdje di je mrak, ugasi grijac i posmatraj je.
Jos nesto da napomenem, ako ti barska ugine, onda to nije sto si joj ugasio grijac, nego sama cinjenica da je kornjaci poremecen ritam, dodatno sa jos stresom i drugim okolnostima, moze dovesti do toga da ugine.

Pisano: 20.01.2016
"For nothing is impossible with God." Luke 1:37

Početni član
Početni član

See User information
Nisam zeleo da eksperimentisem. Ima logike to sto govoris ali ono opet ja sam u problemu jer sama pomisao da ostavim neko zivo bice bez specijalnog svetla i hladnom mi nekako ne deluje kao normalna stvar.

Svakako sam poslusao tvoje savete.

Bez grejaca temperatura vode se krece od 8 do 12 stepeni. Soba u kojoj je se ne koristi aktivno u kuci pa je i slabije grejemo ali se greje.

Kornjaca mi deluje da je isto. Ovako uglavnom je mirna. Kada pridjem podigne glavu :). Ne jede i dalje ali mislim da je vrsila nuzdu pa sam to ocistio iz vode.

Nadam se da nece da ugine pa da dozivi da bude putena u prirodu.

Pisano: 21.01.2016

Početni član
Početni član

See User information
Dobro vece svima,

Kornjaca je i dalje ziva i posto je pocetak Maja, razmisljam da je uskoro pustim u prirodu. Kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Kornjaca nije pocela da jede, nudim je raznim mesom, ribom, povrcem... ali prosto ne jede. Seta se po akvarijumu i to je to.

Da li mozete da mi date savet kada je pravo vreme da se pusti u prirodu i sta mogu da uradim da je maksimalno spremim za zivot u divljinu ?

Pisano: 06.05.2016

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, kornjacu mozes vec sada pustiti van, sto prije sto bolje. Kad je suncan dan, pusti je u neko jezero ili neku rijeku gdje znas da ima drugih barskih kornjaca. Nemoj je spustitiu vodu, nego je stavi na obalu, da sama ode u vodu.

Pisano: 11.05.2016
"For nothing is impossible with God." Luke 1:37

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum