Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjača šepa |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
nište nemam poima o podmazivanju =(
Pisano: 17.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
poklopac izbjegavam jer iovako veliki prostor koji treba čistiti, će biti opterećen dodatnim prostorom koji treba micati, pa na to staviti instalaciju, jer što će mi poklopac ako nema instalaciju (a instalacije već imam dovoljno adekvatne) etc... etc...
A sada što se tiče šetanja, da kornjača se ne šeće. e ova se vidiš šeće jer je 10 godina živjela u prsotoru 50 * 50 cm sa 40 litara vode. e pa sad koliko god ti kažeš da se kornjača ne šeće dok ne sredim nekakvu ogradu da se ne baca van bu se šetal, ili to ili bu slomil vrat bacajući se iz akvarija. I molim za savjet kak jednostavno srediti adekvatan prostor za sunčanje. naglasak je na jednostavno jer se radi po principu uradi sam. I dali staviti ogledalo da se gleda ak mu je to već fora?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Odlicno! Po pitanju lampe ta od 60W daje samo UVA zracenje i toplinu. Spot lampa ne sadrzi UVB zracenje, te je iznad kopna uz nju potrebna jedna UVA-UVB neonka ili UVA-UVB stedna zarulja. Najjednostavnija solucija je na rubove akvarija zalijepiti 3 stakla da ne mijenjate ovu platformu sada. Samo onda odrzavanje nije bas prakticno. Citiraj:
Kada je rijec o poklopcu tesko da mozete pretjerati s par dasaka, cak i 20-ak kg nije neka problematicna tezina za staviti na rubove akvarija. Evo skice kako bi ja to nadogradio, ne bi trebalo biti nista kompliciranije od izrade samog kopna. Dakle, straznju i bocnu stranicu mozete zatvoriti obicnim daskama (ili okvirom s pleksiglasom između), a na prednju stranu ide spomenuti okvir s pleksiglasom (ili mrezom ako hocete jeftinije) na zglobove ili klavir pant. Kada trebate bolji pristup u akvarij samo spustite tu prednju stranicu. Citiraj:
Tetra je povoljan filter, ali iskustva vecine akvarista s tim filterima su katastrofalna. Osobno Tetra vise nikad nece uci u moju kucu koliko sam problema imao sa svojim prvim modelom, isto EX1200. Tetra tvrdi da su ispravili tehnicke greske zadnjih godina, no to je i dalje filter kojeg je bolje zaobici. S tim filterom treba jako njezno postupati jer dijelovi lagano pucaju. Kada cistite filter nemojte vaditi gume/brtve iz svojih lezista jer ce se rastegnuti i filter moze procuriti. Prije zatvaranja filtera glavnu brtvu treba namazati s vazelinom (ljekarna) ili naspricati Eheim Silicon sprayem. Preporucljivo je preventivno zamijeniti brtvu svakih godinu dana. Uz pravilno odrzavanje se nadam da necete imati vecih problema, no nemojte ocekivati da ce taj filter sluziti 15-20 godina poput Eheima ili Fluvala. Citiraj:
Prostor je dobar, samo treba nadograditi ostatak akvarija. Mozete mu probati staviti ogledalo, samo je pitanje da li ce se stalno zabijati u njega. Ogledala su obicno napravljena od dosta tankog stakla kojeg bi kornjaca lako mogla razbiti. Dodaj datoteku: maja7883_1.jpg (202.57 KB) maja7883_2.jpg (227.44 KB) maja7883_3.jpg (341.16 KB) maja7883_4.jpg (293.06 KB)
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.