NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
51 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 51

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: Molim pomoc
Regularni član
Regularni član

See User information
ja cu imati duplo vise litara :/
a koliko dugo imas taj filter..malo mi je frka da mi ne poplavi stan, sjebe zvucnike i ostalu opremu.
mislim si nekak ak sada vec kupujem, da kupim najbolje, to mi je sigurno jeftinija varijanta nego mijenjati ili da mi poplavi stan.

Pisano: 21.03.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pa sto se tice mog iskustva ja jos nisam imao problema..za sada sam zadovoljan a mislim oni sto su pisali na ono forumu da jednostavno ne znaju da rukuju sa njim..a dobiju upustvo ..logicno je da ce da im curi voda ako pre ciscenja ne zavrnu ventil...Ne znam sta da ti kazem sem da je meni dobar..postoje 3 modela tog filtera a imas i od 150 do 300 l ja mislim to je onaj jaci...Moje iskustvo sa tim filterom je za sada stvarno pozitivno... Imam ga negde oko 2,3 meseca a u novom akvarijumu radi vec nekih meces i po dana.. :)

Pisano: 21.03.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Korni1
moj korni je daleko preko kile :D
uglavnom tenks jos jednom na mrkvi :D

kori, odlucila sam napraviti poklopac i isti vec narucila..samo ne znam za kaj sada na sredini imamo platformu za kopno :P ;) svjetlo ako sam dobro procitala treba biti 30 cm od kopna?

debljina je 8mm jel to ok? koji onda na kraju filter..ovaj je ok?
http://www.pet-centar.hr/detalji_proi ... luval-vanjski-filter.aspx
pise do 400l, pa pretpostavljam da je to to..
skuzila sam sve sada sa rasvjetom, tnx ;) fala na preporuci za grijac ;)

Platformu bi trebala preseliti onda gore.
Da daljenost neonki ili stednih UVA-UVB lampi od kopna treba biti oko 30 cm.
Na 120 cm duzine akvarija 8 mm je na knap da bi se akvarij punio do samog vrha (50 cm ako se ne varam?) i obavezno moras imati gornja uzduzna pojacanja (i poprecno bi dobro doslo). Cak sa tim pojacanjima ti ne bi preporucio da punis vise od 40-45 cm.
Smanjena slika

Da, najbolje bi ti bilo uzeti Fluval 405 do 400 litara.

Pisano: 22.03.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Strahinja1094
pa sto se tice mog iskustva ja jos nisam imao problema..za sada sam zadovoljan a mislim oni sto su pisali na ono forumu da jednostavno ne znaju da rukuju sa njim..a dobiju upustvo ..logicno je da ce da im curi voda ako pre ciscenja ne zavrnu ventil...Ne znam sta da ti kazem sem da je meni dobar..postoje 3 modela tog filtera a imas i od 150 do 300 l ja mislim to je onaj jaci...Moje iskustvo sa tim filterom je za sada stvarno pozitivno... Imam ga negde oko 2,3 meseca a u novom akvarijumu radi vec nekih meces i po dana.. :)

Problemi s Tetrom pocnu poslije godine-godine i pol, taman kad garancija istekne i kad steknes povjerenje u filter...murphy's law.

Hoces reci da akvaristi sa iskustvom preko 10 godina ne znaju pravilno rukovati filterima? Kod mene je Tetra imala isti tretman kakav imaju moji Eheimi i Fluval pa je pocela stvarat probleme nakon godine dana dok ostali navedeni filteri i dalje rade bez ikakvog problema. Nije stvar u rukovanju, stvar je u nekvalitnim materijalima od kojih se filter radi kako bi bio sto jeftiniji. Moja EX 1200 je curila vec nakon mjesec dana od kada sam joj mijenjao glavnu brtvu iz cega se moze zakljuciti da se cijeli kanister deformirao pod pritiskom vode, a ne da je brtva bila stara. A tko zna, moguce da se i brtva brzo stiskala. A da ne spominjem da je vukla zrak kroz rucnu pumpu, pa pocela brujat u 4-5 ujutro, curila i na zglobu aquastop ventila neposredno nakon servisa u pet shopu...nema jednostavno opravdanja, to je nekvaliteta. Isto iskustvo je imala moja prijateljica sa svojom Tertom EX 700 kao i stotine akvarista diljem svijeta. Popravis jedan problem, a za mjesec dana ti iskrsne novi...i tako dok ti ne prekipi i bacis ju. Na kraju toliko love bacis na rezervne dijelove da si mogao odmah na pocetku uzet posten, pozdan filter i sacuvat dragocjeno vrijeme i zivce. Stvarno nikom ne bi preporucio da se pati s tim Tetrama ako bas ne mora, ja vec imam tikove od njih.

Regularni član
Regularni član

See User information
fak, nemam ta pojacanja..odgodit cu punjenje do vrha neko vrijeme i nabaviti fluval kada vec kupujem. samo ne kuzim ako su mi ga izradivali ovi kaj svakodnevno rade akvaterarije, kaj nisu to odmah i napravili :S no dobro, kaj je tu je

hvala na info.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Korni1
fak, nemam ta pojacanja..odgodit cu punjenje do vrha neko vrijeme i nabaviti fluval kada vec kupujem. samo ne kuzim ako su mi ga izradivali ovi kaj svakodnevno rade akvaterarije, kaj nisu to odmah i napravili :S no dobro, kaj je tu je

hvala na info.

Debljina stakla i stavljanje pojacanja ovisi o tome do kuda se puni akvarij. Sto je razina vode visa to je veci pritisak na staklo pa treba i jaca potpora. S obzirom da su lijepili taj akvarij s namjerom da se puni samo do one platforme pojacanja nisu bila potrebna. Oni vjerovatno uopce nisu upoznati sa konceptom visokog poklopca kod smjestaja za kornjace, nego idu po standardnom pet shop modelu smjestaja koji nije bas najfunkcionalniji. Da si uzimala akvarij s namjerom da ga punis do vrha definitivno bi ti stavili pojacanja i cak preporucili 10 mm. Nemoj me krivo shvatiti, ali trebala si to bolje isplanirati. No greska se srecom relativno lako da ispraviti.

Regularni član
Regularni član

See User information
Dodat cu ta pojacanja u nekom momentu i sve bu bilo ok;)

Početni član
Početni član

See User information
molim vas pomoc..kada sam se krenula u skolu,zatekla sam kornjacu u vodi kako lezi na ledjima,ne mrda,okrenula sam je,pa je malo dosla sebi.Kada sam se vratila iz skole,opet sam je zatekla u vodi i u istom polozaju.Sada skoro ne otvara oci.Mislila sam da je uginula,jer se ne pomjera,al sad svakih mozda 10 min zijeva..ne znam sta to znaci..dal je ziva..il mrtva...sta da radim?

Pisano: 30.03.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
to se i meni desavalo , moja ima upalu pluca neznam jel isto to i kod tvoje ali ja sam ostavljao kameru upaljenu da snima dok me nema da vidim kako se okrene na leda i otprilike ti to bude ovako / kornjaca staji na ivici ili negde na kopnu i kihne i kad kihne toliko jako se odgurne da se preokrene nazad i padne u vodu na leda :S , i tako vise vupta sam snimio :/

Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Početni član
Početni član

See User information
ejjj..hvala tii punooo..Evo sada joj je ko malo bolje.Kao da je pala u komu bila..Sada se polako krece.Jos je slabasna,ali ona je po meni pravi borac.heh.a kako znas da tvoja ima upalu pluca,jesi je to vodio veterinaru :D

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum