Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Kornjaca ne jede i grize nokte |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pročitaj ovo: Bolesti pa nam kaži ima li nekih simptoma bolesti. Imaš li UVB lampu, čime je hraniš?
Pisano: 25.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kapi će možda pomoći, moguće je da ima i začepljenje probavnog trakta, pa da zato ne jede...a tu ti može pomoći samo veterinar...UVB lampa je neophodna za normalan život tvoje kornjače....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
A sta mi ti jos preporucujes da radim pozzzz
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nabavi UVB lampu, proveri da li su ishrana i smestaj u redu, proveri ima li neki simptoma bolesti, odvedi je veterinaru...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ne brini nabavit cu uvb lampu pokusavao sam raznu hranu da joj dajem ali nece koju mi je najbolje joj davati zivim u trebinju i nemam veterinara koji zna oko kornjaca a mnogo mi je zao gledati kako nista nejede smijem li je ostaviti da prenoci u kamilici jer su joj i ocim mali nadute pozzzzzz
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nema potrebe u kamilicu je stavljati u ovom slučaju, neka je na toplom i čistom, veterinar bi trebao da joj da injekciju sa vitaminima i da vidi rengenom nije li progutala nešto... bez toga ja stvarno ne znam šta bi mogao da učiniš, sem da joj nabaviš tu lampu i nutkaš kvalitetnom hranom...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Evo probacu jos par nacuna sa ovim kapima pa cu da vidim u svakom slucaju hvala ti puno javicu ako bude ozdravilapozzz
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ajd, a ja ću videti da ti dam neki recept za rastvor u koji treba potopiti kornjaču ako dugo ne jede...evo ga, imaš sve kod kuće, a ja kad pronađem savršeniji postaviću ga ovde...recept je od veterinara...
"...i dala mi je recept za neki rastvor koji sluzi kao kod ljudi infuzija...u 2l vode se doda 1 kasicica sode bikarbone, 1 soli i sedam velikih kasika secera...to se dobro rastvori i stavi u frizidr...jednom dnevno se napravi rastvor 1:1 pola tog rastvora , pola vode...i 3x dnevno se nalije u cance kornjaci u nivou glave...da bude tu 20- tak min....(zagreje se prethodno taj rastvor na oko 28 stepeni)...i tako 10- tak dana da se oporavi..."
Pisano: 26.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala puno a jeli da ja u taj rastvor stavim citavu kornjacuz u 2l poz
Pisano: 26.01.2011
|