Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: infekcija na prstima kornje |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na ovom jednom prstu je to bas lijepo otpalo, mozda se posreci pa i ostatak otpadne. Prema onome sto sam naucio na prezentaciji o bolestima navedene veterinarke to se uvijek na pocetku kirurski odstrani i onda se tek daje antibiotik da ne dođe do infekcije.
Ja bas nisam za da si to isla pikati na svoju ruku, trebala si to barem prepustiti ovoj svojoj veterinarki.
Pisano: 13.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Al Kori, zadnji dan injekcija kad sam bila kod nje vidilo se da to ne prolazi i pitala je sta ako je gnoj unutra, moze li se tu jos nesto uradit.. rekla je da je ona ucinila sve sta je mogla s tim antibiiotikom i da ne zna sta bi vise.. nije bas bila raspolozena ni za kakva rezanja..
A ja, kad sam joj to otvarala zaista sam pazila da je ne boli i samo sam povrsinski sloj koze polagano dizala, da nije ni osjetila. I iglu sam prije dezinficirala upaljacem. Ma isto kao sto bih sebi kad bi mi se nesto zavuklo pod kozu, bodlje od jezinca ili nesto tako.. to ni ne osjetis.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne znam što je odmah počela sa antibioticima? I to da ne zna šta bi više... dovoljno govori o tome zašto se ljudi sami odlučuju na ovakve poteze. Nažalost ista je situacija i sa doktorima, pa smo često u situaciji da se sami lečimo, što ne tako retko dovodi do neverovatno boljih rezultata. Naravno u svemu treba imati granica....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Pa ovo polako prolazi :)
Nisam vam rekla da je i na prstima straznjih nogu isto imala nesto u manjem obliku.. to nisam ni primijetila jer je bilo iste boje ko koza.. tako da sam joj i straznje prste mazala.. Jucer sam vidila da joj nesto strsi na prstu i to malo takla, a ono otpalo :) Kao prstencic oko kandze i ispod ostalo zdravo tkivo.. Joj ako joj tako otpadnu ova dva veca komada imat ce ogromne rupe na prstima :) Ma stvarno mislim da ide na bolje... i, ne znam jel prerano to rec i mozda mi se cini, ali rekla bi da mi sveukupno djeluje puno zdravije.. Kao da joj se i oklop popravio i koza i zivnula je... A i manje se traumira kad je stavim u lavor - evo sad hje mirna i sunca se....Svaki put kad je izvadim stavim je pod lampu.. nadam se da joj to cini dobro A da vas pitam nesto drugo.. na ovoj zdravoj kornjaci je nesto, ne znam je li to otpala stara koza ili su alge.. nesto prozirno leluja oko nje dok pliva, a nalazi joj se po vratu i po nogama... po dijelovima koze koji su vise pod oklopom... i iznenadilo me koliko se to cvrsto drzi.. jel mogu ja to njoj nekako skinut? i jel to ukazuje da nesto nije u redu? probala sam sa cetkicom za zube, al ona se zbije u oklop i ne da... nije to do sada imala, mislim nikad...
Pisano: 14.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To joj se ljusti koza, to je normalno. Ali bolje postavi slike da se lepo vidi.
I nemoj joj to dirati, ostavi da samo otpadne.
Pisano: 14.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Nisam bas mogla napravit neku jasniju fotku jer se ona stalno mice, al ovde se malo vidi. samo je tu zuckasto, a zapravo je bjelkasto i prozirno..
Da vidite ovu moju lopatarku cijelu... ogromna je kad skroz izvuce noge i glavu iz oklopa..
Pisano: 15.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Drago mi je da prolazi, moguce da su antibiotici ipak napravili svoje. Da li si na kraju zvala veterinarku sa VEF-a ili ne? Promjenu na oklopu i kozi vidis zbog toga sto se suncaju pod pravim suncem. Kornjaca se ljusti zbog visoke temperature vode, to je u ovakvim okolnostima normalno. Nemoj nista cupati i dirati, samo ce s vremenom otpasti.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Nisam je zvala, Kori. Bila sam uvjerena da ce me opet uputit veterinaru, a izgledalo mi je kao da ovo ide na bolje od ove Stanikiceve kreme.
I stvarno je. Iz dana u dan se mijenja, jako jako polako. Mislim da je proces potpuno zaustavljen, a sad treba vremena da novo tkivo zamijeni ono unisteno infekcijom. Prst je jos samo malo deblji od ostalih i nista vise nije upaljeno. I narav se vratila isto :))) Dobro je ako je koza, ja sam mislila dasu kakve alge koje joj moram skinut..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Da vam se javnem sa friskim slikama.. moram vas pitati jer sad mi je vec cudno.. koliko dugo kornjacama inace zarastaju ozljede? jer nije mi jasno jel ovo prolazi ili ne..A proslo je oko 25 dana kako sam joj pocela s lijecenjem
Ova dva prsta su jos uvijek otecena, ne pogorsava se, ali nisam sigurna da li ide na bolje ili ostaje isto. Da li kod njih inace infekcije prolaze bas TOLIKO sporo.. I dalje je vadim na suho tri puta dnevno i tretiram betadinom i dermazinom, al ne razumijem jel ide na bolje ili je to sve uzalud... Hocete mi reci i da li grijesim sto je to vrijeme, triput dnevno po 1,5-2 sata drzim ispod reptiglo.. Jel joj moze to bit previse 'suncanja', moze li joj kako naskodit? Ovo nije ovako crveno, vise je smedje boje
Pisano: 24.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.