Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Upala pluća :( |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Aaa...Nije mekan oklop i nema pege...Sad,nije ni bitno vise,uginula mi je danas...Hvala u svakokm sl. u pokusaju pomoci.Poz.
Pisano: 23.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zao mi je kornjace.
Znam koji je to osjecaj :(
Pisano: 24.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
pozdrav drugari.
od pre jedno 10 dana jedna moja kornjaca nece da jede. provalio sam da samo sedi na ostrvcetu i retko ulazi u vodu. prvo sam cuo par dana neko piskutanje, onda sam je cuo kako je kinula dva puta i tad sam pronasao vas forum. stvarno sam procitao jako korisnih stvari ovde i na tome vam se zahvaljujem. medjutim, ja sam iz dimitrovgrada i ovde apsolutno nikome ne mogu da se obratim za pomoc niti mogu da pronadjem odgovarajuce lekove. kornjaca pluta u stranu kad je ubacim u vodu. svi simptomi, kako sam ovde procitao, upucuju na upalu pluca. cak na suvom zeva kao da joj fali vazduha. posto nemam mogucnosti da idem do nisa ili tako to, odlucio sam da probam da je spasim na sledeci nacin (prosto ne mogu da je pustim da umre, a da nista ne pokusam): prvo sam povecao temperaturu vode. spoljasnja temperatura je malo manja od temperature vode s obzirom da imamo bebicu u kuci i stalno je toplo. zatim sam poceo da joj mazem mast za oci jednom dnevno, jer slabo otvara oci i nekako su joj natekle. zatim sam poceo da je jednom dnevno stavljam u caj od kamilice i bude oko 30 min. u kamilicu umesam Pentraksil antibiotik. eto to je to. to radim vec 3 dana i oci su joj kao malo bolje (cini mi se). danas je usla malo u vodu, ali je druga kornjaca napada. ujeda je za oci uglavnom. jos uvek nece da jede. nema nikakvih naznaka na oklopu i tvrd joj je. to je sto ja mogu trenutno da joj pomognem. nadam se da ce biti bolje. ako mozda postoji jos nesto sto mogu, pricajte. i jos jednom, zahvljujem se na lepim informacijama. pozdrav.
Pisano: 16.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
slike akvarijuma sam postavio u kategoriji SMESTAJ VODENIH KORNJACA u temi RASVETA.
Pisano: 16.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav, mislim da je kod tebe greska sto nemas lampu za grijanje kopna? Jako je vazno da je temperatura kopna i zraka u akvariju visa od temperature vode. Dakle kopno 30-35 stupnjeva, a voda oko 25 stupnjeva. Ako je voda puno toplija od zraka dolazi do respiratorne infekcije. Ako nemas lampu i kako si sad dodatno povecao razliku u temperaturi kornjaci bi se stanje moglo jos pogorsati! Dakle gledaj da ti je sada voda 28-29, a kopno oko 35 stupnjeva. Kada se po noci ugasi rasvjeta akvarij je potrebno poklopiti da drzi temperaturu (ali obavezno ostaviti dio otvoren zbog ventilacije)! Ako se radi o zatvorenim ocima kao posljedici upale pluca od mazanja nema nikakve koristi. Također kupke u antibiotiku nemaju nikakve koristi jer se antibiotik ne moze upiti u tijelo gdje je potreban, kupke jedino pomazu kod koznih infekcija. Tvojoj kornjaci jedino mogu pomoci injekcije antibiotika (npr. Enroxil, Vetoflok). Potrazi veterinara u svom mjestu i vidi da li ima taj antibiotik ili nesto na slicnoj bazi. Kada su simptomi ovoliko ociti nije ti potreban veterinar koji zna postaviti dijagnozu, nego samo da joj da antibiotik. Ako zdrava kornjaca napada bolesnu potrebno ih je na neki nacin razdvojiti. Ako nemas kud unutar akvarija privremeno stavi manju posudu ili razdvoji akvarij nekakvom pregradom. Da li se kornjace nalaze negdje blizu prozora, jesu li ikad bile na propuhu?
Pisano: 17.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
kornjace su u ususkanom mestu u sobi, u pregradi u ormaru... nikada im ne duva u tom delu.
nisam znao da trebam gasiti lampu nocu. mislim na uv lampu. to cu raditi od veceras. sto se tice antibiotika, nemam uslova a nemamo ni veterinara. tako da cu probati to sto sam napisao i to je sve sto mogu. zao mi je kornjace, ali takva je situacija. ona je i dalje po malo aktivna. udje u toku dana do pola u vodu, onda se kasnije skloni na ostrvce u cosak i tu sedi do sledeceg jutra. oci otvara jedino kad je stavim u kamilicu i ona tada trlja oci nogom i otvori ih malo. kad je vratim u akvarijum slabo otvara oci. danas je druga kornjaca ubacila u vodu i ova je plivala ( i dalje na stranu) ali je malo zivahnija bila nego ranije. i dalje nije neki boljitak, ali verujem da joj koliko toliko pomaze moj tretman. verujem da je bolje i tako nego da je pustim jednostavno da ugine.
Pisano: 17.11.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.